çizgi roman aleminde keş olmayan arılar

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Çok önceden kaleme aldığım bu eğlenceli paylaşım "Bilinmeyen Kahramanlar" başlığında harika paylaşımlarda bulunan Büyük Beyaz'a ve Yellowjacket comics'e gelsin:

Ne güzel arımızdın sen ARI MAYA... Masum, cici ve çocuksever...

"Bağımlı arılar" uyuşturucu arayacak
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer’in, uyuşturucuyla mücadele projesi: Arılara uyuşturucu veriyorum. Öğrencide uyuşturucu varsa ona konacak. Böylece çocuğu rehabilite edeceğiz​

DC COMICS ARILARI

QUENN BEE Dörtlüsü-
queen-bee.jpg

ZAZZALA: DC'nin kötü kraliçesi. Uzak gezegen Korll'dan dünyamıza gelen Kraliçe Justice League of America'nın 23. sayısında 1963'de görünmüş ilk olarak. Sonra da defalarca.

QUEEN BEE/Bialya: 1988 yılında Justice League International'ın 16. sayısında ortaya çıktı. Bialya'yı terörist yuvasına çeviren kraliçe suikastta öldürüldü.

TAZZALA: Zazzala'nın kızkardeşi. Paralel boyutlardan birinde hüküm sürmeye kalkıştı ama CREATURES COMMANDOS (8 sayılık özel seri) tarafından yenilgiye uğratıldı.

BEATRIZ: Bilaya'nın başına geçen kızkardeş. JLA: Incarnations'ın 6. sayısında ortaya çıktı.
redbee.jpg

The RED BEE: 1940 yılında HIT comics tarafından yaratılan karakter ilk olarak erkek idi, Rick. DC comics daha sonra UNCLE SAM & The FREEDOM FIGHTERS üyesi yaptığı karakteri kadına çevirmiştir, Jenna.

BUMBLE BEE: TEEN TITANS'ın 1976 yılı 45. sayısında Karen olarak ortaya çıkan kahraman daha sonra 1977 senesinde aynı serinin 48. sayısında BUMBLEBEE olarak görünür.

YELLOW WASP: JUSTICE SOCIETY of AMERICA üyesi WILDCAT'in baş düşmanlarından biri.

KILLER WASP: Yellow Wasp'ın oğlu. Yakın zamana ortaya çıktı ve babasının intikamını almaya çalışırken tutuklandı. Wildcat kendi oğlu olabileceğini de düşünüyordu.

MARVEL COMICS Arıları
wasp.jpg

THE WASP: Janet Van Dyne. 1963 yılında STAN LEE / JACK KIRBY ikilisi tarafından yaratıldı ve TALES To ASTONISH serisinin 44. sayısında okurlarla tanıştı. The AVENGERS'in belkemiği.

BUMBLEBEE: TRANSFORMERS serisi otobotlarındandır. Volkwagen'a dönüşmektedir.
Yellowjacketpym.jpg

YELLOW JACKET 1: Dr. Henry HANK PYM. Lee, Lieber, Kirby üçlüsünün okuyucuyla buluşturduğu kahraman daha önce Karınca Adam (Ant Man) olarak ortaya çıkmıştır. PYM daha sonra başka karakterlere de bürünecektir. Sene 1963, sayı 27, seri TALES To ASTONISH.

YELLOW JACKET 2: Rita De Mera. ROGER STERN / JOHN BUSCEMA ikilisinin ortaya çıkardığı karakter AVENGERS 264'te göründü ilk olarak.
Swarm.gif

SWARM: Tek kişilik arı sürüsü. CHAMPIONS'un 1977 senesi 14. sayısında ortaya çıktı. Yıllardır önüne gelenden dayak yer durur... Sürüyle hem de :)

DİĞER Arılar
charmy-bee.png

CHARMY BEE: ARCHIE Comics karakterlerinden. SONIC serisindeki CHAOTIX grubunun bir üyesi.
c-yellowjacketcomics.gif

YELLOW JACKET: CHARLTON Comics'in 1944 yılında kendi adıyla "Yellowjacket Comics" 1. sayısıyla okuyucusuyla buluştu.
greenhornet.jpg

THE GREEN HORNET: 1930'larda radyo programı olarak başlayan serüven 1990'lara kadar süren çizgi roman uyarlamasıyla gündemde kaldı. Dizi filminde Kato adlı yardımcıyı efsanevi dövüş ustası Bruce Lee canlandırdı.
beek%C4%B1z.gif

BEE: Genç ve meraklı bir genç hanım. Fotoğrafçı. Beekeeper Cartoon Amusements karakteri.
bman.jpg

Daha bir çok karakter var elbette. B-MAN, BUFFALO BEE, COMICS ILLUSTRATIONS, Manga-Anime karakterleri... Ben bu kadarına ulaştım ve derleyebildim.
 
Üst