En güzel webcomicler (1. bölüm)

gurcansarı

Çeviri & Balonlama
10 Tem 2010
587
3,700
istanbul
arkadaşlar burada net ortamındaki ÇR larla ilgili yazılmış güzel bir yazı var. yazarından ( sinan demirer ) izin istedim, sağolsun kırmadı. ilginizi çekeceğine eminim.
(yazıdan küçük bir bölüm.)

Türkiye’de çizgi roman dükkanı sayısı yok denecek kadar az ve büyük kitapçıların yabancı çizgi roman bölümleri belli başlı popüler seriler hariç oldukça kısıtlı. Bunların türkçeye çevrilenleri ise yok denecek kadar az. Çizgi romanları internetten çeşitli yollardan (çaktırmayın) temin etmek de film veya müzik kadar kolay ve yaygın değil. Bu sebepten dolayı birkaç yazılığına dil bariyeri dışında tüm bu engelleri aşan ve tüm dünyanın aynı anda, para ödemeden erişebildiği webcomicleri yazmaya kadar verdim. Webcomicler internette yayınlanan tüm çizgi bant/romanların ortak adı ve okuması bedava olduğundan genelde okuyucu bağışları, tişört, kitap, ıvır zıvır satışları ve reklamla ayakta kalıyor. Webcomiclerin çok azı sanatçısına başka işte çalışmadan ekmek yedirebiliyor, biraz tutku ve sevgi işi yani. İnternette her şey gibi webcomiclerin %80′i tahammül edilemez tırtlıkta olduğundan kendi zevkim ve popülerlikleri kıstas alarak 15 tanesini seçtim:

devamı:
 
Son düzenleme:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,090
36,765
İstanbul
Yazının ilk bölümünü okudum. Açıkcası ilk üç "webcomic" beni çok sarmasa da konu ilgi çekici. Yazının diğer bölümlerini de takip edeceğim.

Teşekkürler.
 

grifit

Aktif Üye
21 Ağu 2011
271
331
Webcomiclerde tek takip ettiğim; Delilah Dirk and Turkish Lieutenant.
aslında konusu vasat. Tonny Cliff'in çaktırmasa da önyargılı bir tutumda göstermiş.
Lakin çizgileri çok güzel. İstanbul görüntüsünü bire bir verebilmiş.
takip etmemin tek sebebide bu
:)

62993676271f32243479z.jpg
 

Hones

Guest
11 Nis 2009
3,044
10,053
Delilah Dirk'e yeni rastladım , benim hoşuma gitti , belki benim gibi görmeyenler vardır diye bulduklarımı paylaşayım dedim :)

Delilah Dirk and the Turkish Lieutenant

Lovable ne'er-do-well Delilah Dirk has travelled to Japan, Indonesia, France, and even the New World. Using the skills she's picked up on the way, Delilah's adventures continue as she plots to rob a rich and corrupt Sultan in Constantinople. With the aid of her flying boat and her newfound friend, Selim, she evades the Sultan's guards, leaves angry pirates in the dust, and fights her way through the countryside. For Delilah, one adventure leads to the next in this thrilling and funny installment in her exciting life.

A little bit Tintin, a little bit Indiana Jones, Delilah Dirk is a great pick for any reader looking for a smart and foolhardy heroine...and globetrotting adventures.


Selim, Yeniçeri ordusunda teğmendir. Hayattan fazla bir beklentisi yoktur ve askeriyedeki görevini tamamladıktan sonra kendisini değişik çay karışımları hazırladığı işine vermeyi planlamaktadır. Ancak saray muhafızlarının sıradışı bir esir getirmesiyle tüm planları suya düşer. Kadının ismi Delilah Dirk’tür ve uzun süre tutsak kalmaya hiç niyeti yoktur...

ddattl-ch1-p011.jpg


ddattl-ch1-p012.jpg


ch1-p013.jpg



 
Üst