Türkiye'de Pek Tutmayan Bir Süper Kahraman: Superman

Türkiye'de Pek Tutmayan Bir Süper Kahraman: Superman

Çizgi Roman Kahramanları, Dergiler, Türler ve İnceleme Kitapları

Like Tree26Likes

Yeni Konu aç Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 16.Ekim.2010, 00:49   #11
Aktif Üye

zagorabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 22184
•Rep Seviyesi :
zagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond reputezagorabi has a reputation beyond repute
Bence doğru tespit, çizgi roman olarak tutulmamıştır. Şahsi deneyimim ben Süperman'i severim ve çizgi roaman/film/çizgi film vs. olarak takip ederim ama 80'lerin başında kitap alıp sattığım bir dönemde en çok satılan kitaplar sırayla ''Zagor-Conan ve Spiderman'dı'', Süperman ticaret için karlı bir yatırım değildi ve çizgi roman olarak hala değildir.

Türkiye'de çizgi roman'ının tutmamasında ise yukarıda arkadaşların doğru tespitleri haricinde eklemem gereken hususlar ise; macera kronolojisine bakacak olursak göreceğimiz gibi Süperman tamamıyle entellektüel bir dille ve anlatımla Türk okuyucundan uzaklaşırken en başta ''İnsan'' olmamasının getirdiği bir antipati ile karşı karşıya kalır. Hep ''cool'' kalarak okuyucu ile özdeşleşemez ki bu nokta da çok Amerikan olması tezi doğruluğunda Amerikan süper egosuna göre kurgulanmış hikayeleri Anadolu'nun bağrında yavan kalır. Hikayelerindeki ''Hümanist'' yapıyı algılayabilmek için gerçekten Süperman'i iyi takip edip tahlil etmek gerekir ki bu nokta da biz Türk Çizgi roman okuyucuları için oldukça zor bir süreç başlar çünkü, ayrılan üç kuruşluk Teksas/Tommiks bütçesinde önceliği elbette kendimizle özdeşleştirdiğimiz kahramanlar alır.
şeker kız candy bunu beğendi.
zagorabi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 09.Ağustos.2011, 05:27   #12
Aktif Üye

exodus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 2105
•Rep Seviyesi :
exodus has a reputation beyond reputeexodus has a reputation beyond reputeexodus has a reputation beyond reputeexodus has a reputation beyond reputeexodus has a reputation beyond reputeexodus has a reputation beyond reputeexodus has a reputation beyond reputeexodus has a reputation beyond reputeexodus has a reputation beyond reputeexodus has a reputation beyond reputeexodus has a reputation beyond repute
türkiyede superman tutulmamasının sebebi bana göre yayımlanmamasıdır ayrıca superman güçlüdür ama düşmanlarıda onun kadar güçlüdür brainiac, bizarro, darkseid, doomsday, general zod, mongul bu villianlarla kapışmak her marvel kahramanının harcı değildir ona göre
exodus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 09.Ağustos.2011, 14:54   #13
Süper Üye

albay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 136019
•Rep Seviyesi :
albay has a reputation beyond reputealbay has a reputation beyond reputealbay has a reputation beyond reputealbay has a reputation beyond reputealbay has a reputation beyond reputealbay has a reputation beyond reputealbay has a reputation beyond reputealbay has a reputation beyond reputealbay has a reputation beyond reputealbay has a reputation beyond reputealbay has a reputation beyond repute
süpermanı hiç okumadım. film ve çizgi filmlerini takip ettim ama. konuyu okurken benim aklıma gelen şeyler : şimdi bildiğim kadarıyla kıyafetini sabit taşıyor, üstüne birşeyler giyerek kamufle ediyor kostümünü.. pelerin varya bu pelerin , bu adam o dizlerine kadar gelen pelerini pot yaptırmadan nasıl saklıyor anlamadım gitti. mümkün değil öyle birşey. ben gömleği pantolon içine sokuyorum da o bile pot yapıyor, arkadan kabarıyor. adam 2 metrelik pelerini altına giyiyor, hemde jilet gibi duruyor.
bazı kahramanların gücü kıyafetlerde veya objelerde gizli.. he-man kılıcı, thor'un çekici gibi. supermanın uçması için pelerine ihtiyacı yok aslında. niye takıyorsa ? ille birşey takacan mendil tak bari hiç olmazsa giysinin altında bozuk durmaz, hem saklaması da kolay olur. (sıkıştır cebe koy.) konuyla alakası yokta he-man deyince aklıma geldi merak ettim sorayım dedim. şimdi prens adam he-man'a dönüşürken kılıcı çıkartıp afilli sözler söylüyor ya, eski haline nasıl geri dönüyor. bilen varmı.
albay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 09.Ağustos.2011, 16:47   #14
Yeni Üye

jackie155 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 10
•Rep Seviyesi :
jackie155 is on a distinguished road
Superman güç bakımından çok üstün bir mertebede olduğundan imrendiğim tek özelliği süper gücüdür.Kendisi güneşin barındırdığı tüm potansiyel enerjiye sahiptir.Ama bunun yanı sıra çok mütevazi ,mülayim bir kişilik olup kavgalarda tüm kuvvetini kullanmamaktadır.Kullanmamasın ın nedeniyse bu adam dünya içinde rakibine ışık hızıyla uçup geçirirse bi tane dünyadaki zaman/mekan kavramı yok olur.Kendisi DI İNKIREDIBIL () hulk ile karşılaştırılmaktadır . Akıl var mantık var deli etmeyin adamı ! kemiklerinden çıt sesi gelirmiş bilmemneymiş !supermanın derisinin 1mm ötesinde çok büyük bir koruma kalkanı vardır ! kas yığını bi güçle güneşin potansiyel enerjisini içinde barındıran bi gücü karşılaştırıyosunuz burda ! Evet konudan çok sapmış olmakla birlikte neredeyse yeni çıkan 'Earth One' adlı superman macerasını okumanızı öneririm.Umarım derdimi anlatmışımdır )
jackie155 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 09.Ağustos.2011, 19:24   #15
Aktif Üye

•Rep Seviyesi :
exodus has a reputation beyond reputeexodus has a reputation beyond reputeexodus has a reputation beyond reputeexodus has a reputation beyond reputeexodus has a reputation beyond reputeexodus has a reputation beyond reputeexodus has a reputation beyond reputeexodus has a reputation beyond reputeexodus has a reputation beyond reputeexodus has a reputation beyond reputeexodus has a reputation beyond repute
bakın zaten şuan marvelın en güçlü adamı sentry bile superman imtasyonu ki onun bile superman karşısında bir şansı yok bırakın hulkı thoru
exodus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 10.Ağustos.2011, 21:04   #16
Süper Üye

DeadFool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 21039
•Rep Seviyesi :
DeadFool has a reputation beyond reputeDeadFool has a reputation beyond reputeDeadFool has a reputation beyond reputeDeadFool has a reputation beyond reputeDeadFool has a reputation beyond reputeDeadFool has a reputation beyond reputeDeadFool has a reputation beyond reputeDeadFool has a reputation beyond reputeDeadFool has a reputation beyond reputeDeadFool has a reputation beyond reputeDeadFool has a reputation beyond repute
ben şahsen - ki kimse bence bana katılmayacak CihanLucas hariç - adamın güçlerini sevmiyorum.adam yenilmez bu kadar gücü var herkesi yeniyo' ee niye okuyım ki.bence Darkness haklı DC Marvel'ın yanına asla yaklaşamaz.zaten orjinallik olarak DC bana çok durgun geliyor son tıllarda çıkan maceralar hariç.bunu tüm herkesle birlikte bi' ara sohbet edelim çok değişik yorumlar çıkar ve eğlenceli olur.
DeadFool isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 12.Ağustos.2011, 07:04   #17
Aktif Üye

•Rep Seviyesi :
Bu ülkede Marvel'ın bu kadar yaygın olmasının sebebi bana göre DC'nin telif haklarının yüksek olmasıdır.Bugün sizce Gerekli Şeyler uyduruk New Avengers vs. basıp risk alacağına bir Batman veya Superman'ın seçme eserlerini basıp garanti iş yapmak istemez mi? Örnek Baykuş kitabın çıkarttığı Killing Joke şuan piyasada bulunmuyor bile. Watchmen,V for Vandetta,Pride of Baghdad bu kadar kaliteli Aarvel yayını türkiyede çok az. Son dönemde hozun çıkarttıklarını saymıyorum.Gerçi marvel bu ülkede çok seviliyorsa neden ıronman:extremis gibi bir yayın 600 sattı da hozcomics kapandı. tamam marvel karakterlerini dünya çapında daha iyi pazarlıyor Türkiyede'de durum bundan kaynaklı.DC'nin eylülde yapacağı relaunchdan sonra 52 seri yeniden başlıyacak umarım yayınevleri bunu farkeder.
Alt 13.Ağustos.2011, 23:26   #18
Süper Üye

DeadFool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 21039
•Rep Seviyesi :
DeadFool has a reputation beyond reputeDeadFool has a reputation beyond reputeDeadFool has a reputation beyond reputeDeadFool has a reputation beyond reputeDeadFool has a reputation beyond reputeDeadFool has a reputation beyond reputeDeadFool has a reputation beyond reputeDeadFool has a reputation beyond reputeDeadFool has a reputation beyond reputeDeadFool has a reputation beyond reputeDeadFool has a reputation beyond repute
"Gerekli Şeyler uyduruk New Avengers vs. basıp..."en sevdigim seriydi ! Neyse herkesin görüşu farklıdır
bence Green Lantern Vol bılmem kaç hatırlamıyorum Rebırth filan vardı , Flashyayınlansa güzel olur
DeadFool isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 14.Ağustos.2011, 05:12   #19
Aktif Üye

•Rep Seviyesi :
Ayrıca supermanın bu ülkede tutmamasının sebeblerinden biride adamın en kutsal şeye insan yaşamına önem vermesidir.Bizler mafya dizileriyle büyümüş bir ülkeyiz bir çr veya filmde adam ölşdürmek bizim için gerekli örneğin wolverine,punisher gibi adamlar o yüzden seviliyor.Önüne geleni vuran,asan, öldüren,dünya umrunda olmayan onca gücüne rağmen superman bize hanım evladı gibi gözüküyor.
Alt 14.Ağustos.2011, 05:20   #20
Aktif Üye

•Rep Seviyesi :
Alıntı:
Darkness haklı DC Marvel'ın yanına asla yaklaşamaz.zaten orjinallik olarak DC bana çok durgun geliyor

Allah aşkına şu linkteki yazıyı okuyunda orijinalliği sonra konuşun
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bookmarks

Etiket
bir, jerry siegel, joe schuster, kahraman, pek, superman, süper, tutmayan, türkiyede

Seçenekler
Stil