Zagor'un Ölümü (bir devrin sonu)

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,019
denize sıfır
byl55uqeo26j0sq9v.jpg


Zagor Hellingen ile 5. kez karşılaştığı Kabus macerasında Shalak ile yaptığı düello sonunda mağlup olur ve Shalak'ın söylediği gibi Darkwood'da bir devir sona erer.

"ama kanlı ayin sonuna gelmişti. kurban artık halinden zaferine sevinmediği anlaşılan katilinin kollarına yığıldı. barışık koruyucusu Zagor'un kanı Shalak'ın yüzüne ve göğsüne bulaşarak savaş boyalarına karıştı. Mohawk şefinin bakışlarında bir an için yaptıklarından dolayı pişmanlık ve acıma ifadesi belirmişti."

byl575i0pjf7n5fcz.jpg


"Shalak diz çökerek cansız vücudu doğrultmaya çalıştı. ama artık bitmişti. Za-gor Te-nay'ın ölümüyle bir efsane sona ermiş ve hayat çemberlerinden birinin merkezi yok olmuştu."

byl58tf0ylcjeq0oz.jpg



"pişman değilim... boş bir umuda, aldatıcı bir rüyaya son verdim. savaştan kaçmaktansa dövüşerek ölmek daha iyidir. ama artık çığlığının sustuğu şu anda kazanmama rağmen benim de yüreğim tıpkı senin gibi kaynıyor Zagor."

byl5aob75g2mnf6yr.jpg

Maceranın ortalarında Zagor dirilecek ve intihar etmek üzere Nataani Dağına Profesör Hellingen'in mezarının başına dönecektir.:rolleyes:


orhan BERENT
 

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,724
Zagor ve Teks'te ipin ucu öyle kaçtı ki..

Tadı da kaçtı tabii!

Fimlerde yapmışlardı.Bir kahraman tutunca seri.O bitiyor bu defa oğlu!

Artık baydı!

Bir masal bu kadar da sömürülmez ki!
 

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Ana akım Amerikan kahramanlarına çok sövdüm bu ölüp dirilme olayının ipini kaçırdılar diye.Sende mi Zagor :D
 

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
dostumuz tekrar diriliyormuş yok korku demek çok sağol

Zaten olay burda bitiyor madem diriltceksin neden okuyucuyla alay eder gibi öldürüyorsun.Tamam bir kere konu birikimi sağlamak için yaparsın bunu ama Zagor da olmaz bu.Comics kahramanları belirli bir evrenin içindeler.Bu evrende sadece kendileri yok.Örneğin Batman Final Crisis'de öldü sanıldı.Yerini Dick aldı.Ama Zagor için böyle bir durum geçerli olamaz.Dirilmeseydi ne olcaktı Çiko mu yeni Zagor olucaktı :D Bırak Zagor'u hiçbir fumettide bu olmamalı.Tabi kahramanın ölümü derginin sonu olucaksa ayrı :D
 

hanefi

Süper Üye
13 Şub 2010
3,143
822
Zagor sadece bu macerada ölmedi ki. Başka bir macerasında da onlarca yılan tarafından sokulup zehirlenerek ölmüştü.
Daha sonra bu yılanların efendisi olan bir büyücü tarafından (büyücü kendi canını Zagor'a vererek) yeniden canlanmıştı.
Bu tür olaylar çizgi romanlarda nadir de olsa rastlanan durumlardandır.
Bu konunun üzerinde fazla durmak yerine, insan sevdiği çizgi romanı okuyup zevk almaya bakmalı. Adı üstünde, çizgi roman, gerçek değil.

Selam ve saygılar.
 

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,032
İstanbul-İzmir
IHH şerif amca bilmiyor diyorum zagorum geldi okuyacağım diyorum.. Millet hala post modern tartışıyor:)
Yahu hangi sayılar bu olaylar nerede??
 

albay

Süper Üye
14 May 2010
1,143
4,913
kahramanların mutlaka bir ikizleri vardır (nedense bu benzerler muhakkak kötü karakterlidir bir gün inanıyorum senaristin biri bunu değiştirecek), öldü zannedilerek olduğu yerde bırakılır, en az bir kere cinayetle suçlanıp kanun tarafından aranır, kahramanlar ölür ölür dirilir, bunlar çizgi romanların vazgeçilmez unsurlarıdır. niye öyle , niye böyle bunları tartışmanın yararı yoktur. keyif alırsan okursun almazsan okumazsın. ne olursa olsun çizgi roman çizgiromandır. tutupta kahramanı öldürüp yayına son verseler daha mı iyi? böyle iyi, fanatik değilim ama zagor gibi çizgi roman olsun taştan olsun. her macerada ölsün geri dirilsin gerekirse.
not1: şahsi fikirlerimdir , kimseden katılmasını yada katılmamasını beklemiyorum.sadece düşüncelerimi paylaşmak istedim
not 2: ölmeyen, yaralanmayan, geri dirilmeyen, kurşun sıyırmayan, ölüme terkedilmeyen, öldü zannedilip bırakılmayan, kötü planların nasıl olsa öleceksin diye anlatılıp gidilmediği,içinde aşk, hüzün, devam olmayan bir kahraman istiyorsanız tombraks okuyun.:)
 

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,294
4,476
Sevgili Albay kardeşim dediklerine aynen katılıyorum,ayrıca Zagor'u her kim öldürürse ben de onu öldürürüm,sürüm sürüm süründürürüm.........................
 

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Bir bakımdan haklısınız Zagor ana akım Amerikan heroları gibi devamlılık sorunu olan bir karakter değil. Zaman ve mekan hep aynı.Bu yüzden öldürülse de o macera sonunda geri döner.Ama katılmadığım yer son dönem Zagor maceraları çok sıradan.Özellikle Lal'den itibaren.Belki karakteri öldürüp hikayeye renk katmak isterler.Lakin bu işin dozajı kaçtı mı okura gına gelir :D
 

DeadFool

Süper Üye
21 Ara 2010
558
311
Evet Marvel'da ve Dc'de bunun cılkı çıktı.Ölünce geri dönecek abartmayalım işi.Hem gerçekten HANGİ SAYILAR BUNLAR??!!
 
J

jack

Saçma olan bir kahramanın ölmesi veya dirilmesi değildir...


Yazılan seneryonun çok sığ saçma ve orjinal olmamasıdır.


Öyle seneryolar varki kahramanlar ölüp dirildiği zaman okuyanların ağzı tavana vuruyor..



Çizgi romanın kahramanın kahramanın öldürülüp yayına son verilmesi iyi bir şey değil ama seneristin okuyucuyu aptal yerine koymasıda dalga geçer gibi yazcak birşeyler bulamayıp yayın devam edsin diye saçma sapan şeyler yazacağına işini hakkını vererek okurlara ve çr na hakettiği değeri vererek seneryo yazmalıdır..



Bu tip seneryolar daha çok hakkı verilerek amerikan çizgi romanlarında işleniyor
.


Amerikan çr larını sadece dc marvel ve sadece super kahramanlar üzerinden değerlendirilmemelidir..Bunların dışında kalan tonlarca çr var..



Çok güzel seneryolarla insanları derinden etkiliyecek bir biçimde yazılan ölme diriltme seneryoları herzaman iş yapar...



Küçük bir örnek olarak dc vertigodan çıkan daytripper diye bir çr var her sayının sonunda kaharamanı ölüyor..Ödül üstüne ödül almıştır...




Tombraks kaybolan gemi adlı macerda vurulmuş kan kaybında bayılıp 3 4 gün yatak yorgan yatmıştır...Şu anda ilk aklıma gelen bu..Ölümle hersayıda burun buruna gelmiştir.
 

enger66

Onursal Üye
26 Eyl 2010
1,036
3,279
Zagor'un bu macerasını çok iyi hatırlıyorum... Tay yayınlarından çıkmıştı... Ne günlerdi be...:cool:
 

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,032
İstanbul-İzmir
Yok arkadaş sonra Şerif amca sadece superman spiderman okuyor derler!!
Diyorum ki Zagorum geldi okuyacağım yok!
Kimse demiyor falan seride şu linkte diye??
 

hanefi

Süper Üye
13 Şub 2010
3,143
822
Sevgili Serifengin,
Yılanlarla ilgili macerea "Zagor Tay Yayınları (Mavi Seri) 1-103" içerisinde 24. sayıda başlıyor.
Diğerini bulmaya çalışıyorum.
 

hanefi

Süper Üye
13 Şub 2010
3,143
822
Sevgili Serifengin,

Diğer macerayı da buldum.
Aynı seride 43. sayının sonunda başlıyor ve 44. sayıda devam ediyor.
 

resimliroman

Yeni Üye
11 Tem 2009
2
1
Bu ma cera Zagor'un en büyük düşmanı olan Helligen ile olan KABUS macerasıdır. Bu maceralar Fantastik ve bilim kurgu öğelerinin kullanıldığı maceralardır. Gelmiş geçmiş en iyi zagor macerası olarak bilinir.

Zagor'un Helligen ile olan maceraları ile ilgili Zagor denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Orhan Berent'in aşağıdaki yazısını okuyabilirsiniz.
 

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,945
23,743
Kıbrıs
Şerifengin dostum "Kabus"macerası hangi seride diye sormuştu.Sorusunun tam cevabını aldı mı bilmiyorum?Macera 103'lük Tay Zagor serisinde39-45.sayılarda
yayınlandı.Lal Klasik Zagor serisinde de yayınlandı...
 
Üst