Bleach (manga)..

AzardidE

Yeni Üye
20 Mar 2009
66
63
BLEACH (Japonca: - Burīchi), Zombie Powder’ın mangakası Tite Kubo tarafından yaratılmış olan bir manga serisidir. Haftalık bölümleri Haftalık Shonen Jump dergisinde 2001’den beri yayınlanmaktadır. Animeye de uyarlanmış olan BLEACH'in ayrıca iki OVAsı, iki anime filmi, bir rock müzikali ve bir çok video oyunu vardır. BLEACH'in mangası Japonya'da toplamda 36 milyonun üzerinde satmıştır.

Seri, 15 yaşında olan ve hayaletleri görme yeteneği olan bir lise öğrencisi olan Ichigo Kurosaki'nin hayatını anlatır. Rukia Kuchiki isimli bir şinigami (Ruh Biçici ya da genel deyişle "Ölüm Tanrısı") bir gün bir Hollow'u (Şeytani Ruh) takip ederken Ichigo ile karşılaşır. Şeytani Ruh ile savaşırken yaralanmasından dolayı güçlerini Ichigo'ya aktarmak zorunda kalır. Böylece Ichigo ve Rukia'nın maceraları başlar. Birlikte Şeytani Ruhları arar, düzensiz ruhlar üzerinde ruh gömme işlemi yani ruh temizliği yapar ve onları Ruh Cemiyetine (Soul Society) yollarlar.

Hikayenin ilk bölümleri, şinigamilik işinden çok karakterler ve geçmişlerine odaklanmıştır. Olaylar açıldıkça hikâye şinigami dünyasına diğer bir deyişle Ruh Cemiyeti’ne (Soul Society) doğru derinleşmeye başlar.
 
Üst