Conan'da Yapılan Hata

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
SSOC#53. sayıda
(Büyücü ve Ruh) büyücü Hisar Zul'dan Erlik'in Göz'ünü çalmaya giden Conan yakalanarak büyücü tarafından ruhu bir aynaya hapsedilir.
Gözü daha önce çalmış olan Isparana'dan geri alması karşılığında ruhu serbest kalacaktır. Conan SSOC#55 Hırsızların Gecesi isimli macerada gözü Isparana'nın üstünden çalar.

scaled.php



SSOC# 57 ve 58 de Isparana ile Zambulla'ya gittiklerinde Isparana
Conan'ın üstünü arar fakak tanımadığı için gözü bulamadığı yazılmıştır.
scaled.php

15538.jpg

scaled.php

15602.jpg

Roy Thomas'ın böyle bir ayrıntıyı atlaması ilginç geldi.


Maceralara göz atmak isteyen arkadaşlar için:
Conan Alfa Yayınları 1999 Sayı 27 - Büyücü Ve Ruh - Çizgiroman Diyarı
Conan Alfa Yayınları 1999 Sayı 28 - Hırsızların Gecesi - Çizgiroman Diyarı
Conan Alfa Yayınları 1999 Sayı 31 - Sihirli Kılıç - Çizgiroman Diyarı
Conan Alfa Yayınları 1999 Sayı 32 Zambula Tahtı İçin - Çizgiroman Diyarı
 
Son düzenleme:

muratbasdogan

Yeni Üye
2 Ağu 2009
4
1
tespit çok güzel tebrikler ama acaba orjinal macerada geçen diyalog ve anlatımlar da böyle mi??Ya da çeviri esnasında mı böyle bir aksaklık meydana geldi???
 

Baykuş

Yeni Üye
2 Mar 2010
52
26
acaba orjinal macerada geçen diyalog ve anlatımlar da böyle mi??Ya da çeviri esnasında mı böyle bir aksaklık meydana geldi???

İlk okuduğumda ben de bu şekilde düşündüm ama albüm isimleri Türkçe yayına göre verildiği için ve orjinal SSOC serisinde kaçıncı sayı olduğunu hatırlamadığımdan kontrol edemedim. Bana göre çeviride bir hata olabilir çünkü 53 ve 57-58. sayılar arasında fazla süre yok. Tercüme de pek iyi durmuyor.

Şu an tek emin olabileceğimiz, The_Darkness'in iyi bir noktayı yakaladığı. Umarım bir araştırmacı çizgiromancı bu meseleyi çözüme kavuşturur. Beklemedeyiz efenim.
 

Baykuş

Yeni Üye
2 Mar 2010
52
26
Öncelikle macera isimleri orjinal seriyle örtüşüyor, ben yanlış bakmışım. Orjinalleri inceledim. Bu tutarsızlıkla ilgili tercümeden kaynaklanan bir hataya rastlamadım.
Aslında Chia diye bir kadın var. Acaba Isparana ile o mu karıştırıldı diye bir teorim vardı ama ismini bir kaç defa söylüyor Conan. Aslında Chia'nın akıbeti de belirsiz kalıyor. Son durum budur. Mantık hatası var.
 

albay

Süper Üye
14 May 2010
1,143
4,901
tebrik ederim macerayı okurken benimde dikkatimi cekmişti. demekki iyi bir conancısın. ben sana başka birşey sormak istiyorum. ben conanın daha önce okuduğum bir macerasını arıyorum. hangi macera, hangi sayı bir türlü bulamadım. yardımcı olursan çok sevinirim.
conan'ın arkadaşlarından kızıl sakal fafnir var. bunun bir kolu yok. bir macerasında bir büyücünün buna bir iblis kolu taktığını çocukken okumuştum. çok iyi hatırlıyorum. çok araştırdım ama şimdi bir türlü bulamadım. şafaktaki yaratık, lanetli bitkiler ini, gibi maceralarında beraber yolculuk ediyorlar conanla . tahminim 105-115 sayılar arasında olsa gerek. ama bir kaç basım olduğu icin bu baktığım sayılarda çıkmadı. biliyormusun bu macerasını. hangi sayı, hangi macera. teşekkürler.
 
Üst