Çizgi Roman ve Türkiye

App-PsStar

Aktif Üye
13 Mar 2011
292
23
Pandora's PlaneT
4ab4b6df96c060fa741e97b50eafb07c_XL.jpg


Türkiye ve Çizgi Roman kelimelerini aynı cümle içerisinde kullanmaya çalışmak bile başta bana zor geldi. Ancak tartışma giderek alevlendikçe köklerimizden olsa gerek zıtlıkları sevmemizin yanında, ezik tarafında her zaman yanında olmamız duygusundan mıdır bilmem bu ikilinin gayet başarılı olabileceğini savunan tarafa geçmiştim bile. Karşı taraf bu ikilinin asla ilişkiyi yürütemeyeceğini iddia ede dursun ben kendimi bir Kaptan Türkiye gibi hissederek kalkanımla karşıdan gelen her türlü saldırıya bir cevap hazırlıyordum.

Karşı taraf neyse ki oldukça tarafsız bakıyordu olaya. Çizgi roman okumanın yararlarını tartışmadan kabul etmişti, oysa ben böyle bir tartışmaya da girileceğini sanıyordum. Neyseki herkes kitap okumanın, film izlemenin, çizgi roman okumanın tatlarının ayrı olduğuna ve hepsinin de lezzetinin harika olduğuna karar verdik. Sanırım bu arada karnımızda acıkmış olmalıydı. Ne de olsa süperkahraman bile olsak insani ihtiyaçlarımızı gidermemiz gerekli.

Türkiye'de kilit bir çizgi roman okur kitlesinin olduğunu ve bunun asla değişmeyeceğini öne sürdüler. Aslında içimden bende bu fikre inanıyordum ancak bir yanım durmadan buna bir cevap düşünüyordu ve cevabıda buldu "Peki, bunu değiştirmek için hiç birşey yapıldı mı?" Cevap basitti "Evet yapıldı. Çizgi romanlar basılıyordu." Peki acaba bu sadece gelir elde etmekten öteye taşıyor muydu? Bence bunun cevabı hayırdı. Çünkü bu yapılanların hepsi ticari kazanç dışında üstüne koyucak birşey katmıyordu. Bana göre eksiklik kazanılanın sektöre geri dönüşünün olmayışıydı. Zaten büyük yayınevlerini tartışmıyorum bile. Zaten büyüklüğü sadece satış rakamlarından ibaret sayıcaksak. O zaman vay halimize diye düşünmeden edemiyorum.

Söze dönücek olursak bu noktada biz elimizi taşın altına sokup bir işe kalkıştık. Türkiye'de çizgiroman severleri buluşturacak bir platform yapmayı düşünüyoruz. Bunun içinde çalışmalara başladık. Amacımız bir kaç çeviri yapıp sizlere bedavadan sunan warez siteleri gibi değil bizim amacımız gerçekten çizgi roman sevenleri buluşturup. Ülkemizde birşeylerin kalkınmasına yardımcı olmak. Sizlerinde yardımlarını bekliyoruz.

ALINTIDIR
 
Son düzenleme:

filmografi

Süper Üye
8 May 2010
1,420
2,326
istanbul
yazının kaynağını belirtmeni rica ederim... yazıyı başka br sitede epey zaman önce okumuştum... bu haliyle senin yazınmış gibi duruyor...
 
Üst