İnanılmaz Örümcek Adam Hataları

Şükrü

Çeviri & Balonlama
16 Şub 2011
1,286
2,165
Far Far A Way
Spiderman'daki 2 hata

br86c7zwz11t50uh3.jpg


İlgi ile takip edilen süper kahraman çizgi romanları içerisinde Örümcek Adam daima ilk sıralarda yeralmıştır. Ağustos 1962′de yayınlanan Amazing Fantasy’nin 15. sayısında çizgi roman severlerine karşısına çıkan Örümcek Adam, kendi çizgi roman serisine kavuşmak için çok fazla beklemedi. Mart 1963′de “Amazing Spider-Man” adı altında ilk sayısı yayınlandı.

İlk sayıda yeralan bir kare, çizgi roman dünyasının en büyük hatalarından birisine imzasını attı. Bu karede Peter Palmer diye bir isim geçiyordu. Evet, yanlış okumadınız! Bu isim tabii ki de Peter Parker olmalıydı (aşağıda yeralıyor).



br86f4zsjgk4rqgxz.jpg




“Amazing Spider-Man”in yayınlanan üçüncü sayısında ise daha da büyük bir hata gerçekleşti. Bu sayıda Örümcek Adam ile Doktor Ahtapot arasında geçen bir macera anlatılıyordu ve doğal olarak bu ikilinin kavga ettikleri kareler yeralıyordu. Bu karelerin bir tanesinde Doktor Ahtapot’un Örümcek Adam’a “Superman” diye seslendiğini görüyoruz. Gerçekten de inanılmaz bir hata olmuştu. Marvel firması, en büyük rakibi DC Comics’in en önemli süper kahramanı olan Superman’i kafasından pek atamamışa benziyordu (aşağıda yeralıyor).


br86ffl1w9jzywv2f.jpg


Kaynak:



:85: :2: :) :19 :cool:
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Bu super-man tabiri sanırım hata değil,bilinçli olarak Ahtopotun spiderman'e süper adam diye hitap etmesinden başka birşey değil gibi...İlk hata'ya gelirsek bu hatamıdır değilmidir...İlk önce Palmer diye çıktıktan sonra Parker'mı olmuştur bilmiyorum ama Marvel evrenindeki isim soy-isim kafiyesene Palmer da uyuyor...Bu güne kadar Palmer ile gelseydi sanırım bu gün Parker soyadını garipserdik...

Sevgili BAHADIR ile aynı fikirdeyim. Yeni başlamış bir çizgi roman için pekte hata sayılmaz.
 

Şükrü

Çeviri & Balonlama
16 Şub 2011
1,286
2,165
Far Far A Way
Doğru söylüyorsunuz

Kaynakları da Bilgisayara kısa zamanlar arasında
giriyorum ve çok az zamanım kalıyor unutuyorum
 
Son düzenleme:
Üst