Kahramanı Kahraman Yapanlar: Alfred Pennyworth

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,617
İzmir
Batman-Comic-645x369.jpg

Batman, comics tarzı çizgi romanlardaki en önemli karakterlerdendir. Pek çok insan gibi benimde DC evreninde en sevdiğim karakterdir. Hiçbir süper gücü olmamasına karşılık yıllar boyu aldığı eğitimler sayesinde bir insanın ulaşabileceği en üst noktadadır. Birçok uzak doğu dövüş tekniğinde uzmandır. Bilim ve teknoloji konusunda eğitim almıştır. İmkanları sayesinde en üst teknolojik ekipmanı, en gelişmiş bilgisayar sistemlerini kullanır. Çok zeki olmasının yanında üstün bir dedektiftir.
detective-main.jpg


DC evreninde Superman umut ve gün ışığı gibidir ama Batman karanlık ve korkudur. Batman düşmanlarının yüreğine korku salar. Aslında psikolojik olarak pek sağlıklı bir karakter değildir. Paranoyak denilecek kadar şüphecidir. En ince ayrıntısına kadar her şartı hesaplar. Buna karşılık Batman silah taşımaz, Batman kimseyi öldürmez.
c00b7399c79c8eec1aa139e731791068.jpg


Peki neden öldürmez? Yaşadığı o kadar travmaya rağmen neden Batman bir Punisher olmamıştır? Bunun için Batman’in hayatına daha doğrusu maskenin ardındaki adama bir bakalım.

Bruce Wayne, Thomas ve Martha Wayne çiftinin tek çocuğudur. Hem baba hem de anne tarafından Gotham şehrinin en zengin ailelerine mensuptur. Wayne ailesi Gotham’ın tarihi kadar eskidir. Gotham’ı Gotham yapan ailelerin başında gelir. Thomas kendisine ait birçok şirketi olan koca bir holding patronu olmasına karşılık kendi hastanesinde doktor olarak çalışacak kadar alçak gönüllü bir adamdır. Bruce bir çocuğun isteyebileceği her şeye sahiptir. Mükemmel bir babası, en az babası kadar mükemmel bir annesi vardır. Ailesi de Bruce’u çok sevmektedir.

Bu huzurlu aile portresi bir gece sinema çıkışı ara sokakta basit bir suçlunun tabancasından çıkan mermiler ile paramparça olur. Bruce o gece hem yetim hem de öksüz kalır. Hayatındaki en önemli iki kişiyi yitirir. Cinayete şahit olduğunda daha çocuktur. Fakat Bruce Wayne tamamen yalnız kalmaz. Köşklerinde uşak olarak çalışan Alfred çocuğun bütün sorumluluğunu üstüne alır. Yıllar süren eğitimi boyunca hep yanındadır.

b9631689-def0-4e33-b724-695dfd60c6e7.jpg

Bruce kin dolu, intikam isteyen bir çocukken onu hiç yalnız bırakmayan hep destek olan tek kişi Alfred’tir. Yeri gelir bir baba olur, yeri gelir yaralarını diken bir doktor, yeri gelir operasyonuna yardımcı olan ekip arkadaşı olur… Alfred, her zaman ‘’Efendi Bruce’’ olarak hitap etmesine karşılık içten içe bir evlat gibi gördüğü Bruce’un hep yanındadır.

Eğer Thomas ve Martha Wayne öldüğünde Alfred Pennyworth olmasaydı, Bruce Wayne yani Batman çok farklı bir karakter olurdu. Alfred Pennyworth olmasaydı, her halinden Punisher’a benzer bir intikamcıdan söz eder olurduk. Alfred Pennyworth Batman çizgi romanlarındaki maskesiz kahramandır.
Alfred-Pennyworth-character_bio_576_alfred5.jpg



700d8cffbd72b2fb713618795f82bd24.jpg


HighestAlfred.jpg

Resimlerde dikkatli baktığınızda Batman'in yüz tanıma sistemi Bat ailesinden Dick Grayson (ilk Robin, Nightwing), Tim Drake (Üçüncü Robin, Red Robin), Damian Wayne (Oğul, Robin) için Yüksek Yetki tanımlanmışken Alfred için En Yüksek Yetki tanımlanmıştır. Batman New 52 sayı 1'den alıdığım bu panel örnekleri bile Alfred'in Batman için ne kadar önemli olduğunun ispatı için yeterlidir.

Benzer Yazılar:
http://www.cizgidiyari.com/forum/ka...mani-kahraman-yapanlar-ben-ve-may-parker.html
http://www.cizgidiyari.com/forum/ka...ahraman-yapanlar-jonathan-ve-martha-kent.html
http://www.cizgidiyari.com/forum/ka...raman-yapanlar-profesor-x-charles-xavier.html
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst