Kahramanı Kahraman Yapanlar: Profesör X (Charles Xavier)

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Amerikan tarihinde zencilerin nasıl ezildiğini, nasıl toplumdan dışlandığını, ikinci sınıf vatandaş sayıldığını biliriz. Sırf dersinin rengi farklı diye insanlara yapılan zulmün ibretlik birçok öyküsü vardır. Hatta Amerikan hükümeti köleliği yasaklasa bile ayrımcılık devam etmiştir.

slavedealer.jpg


Şimdi bu tarihi gerçeği bir kenara bırakıp çizgi roman dünyasına gelelim. Marvel evreninde insanlar iki türdür. Birincisi içine bizimde dahil olduğumuz Homo Sapiens diğeri ise doğuştan bünyesinde normal insandan farklı bir gen barındıran Homo Sapiens Superior. Bünyesinde X geni ismi verilen bu gen ile normal insandan farklı özellikleri doğuştan gelen bu kişiler genelde mutant ismiyle anılır. Amerikan halkı başta Avengers olmak üzere süper kahramanları çoğunlukla sevip hayranlık gösterse de mutantlardan nefret etmektedir. Genel görüşe göre Captain America, Ironman, Antman gibi kahramanlardan olmak kısmen seçime bağlıdır. Deneyler, teknoloji, tuhaf kazalar vs. Ama mutantlık bir seçim değildir doğuştan gelir. Bu sebeple önlenmesi mümkün değildir. Ayrıca bazı mutantların görünüşleri insandan çok farklıdır.

1261860-70marvelpanel42_super-550x367.jpg


Bazıları ise hilkat garibesi gibidirler. Hal böyleyken insanlar çocuklarının mutant doğmasından korkar olmuştur. İşin içine ırkçı gruplarda karışınca tarihte zencilerin başına gelenden daha fazlası mutantların başına gelmeye başlar.

Peki, mutantlar bu cadı avı karşısında ne yapacaktır. Bir kısmı Eric Magnus (Magneto) önderliğinde kurulan Brotherhood of Evil Mutants örgütüne katılarak zor kullanıp insan ırkını yok etmeyi düşünür. İnsanlığın bir sonraki evrim adımı gördükleri mutantları iktidara getirmek isterler. Fakat bu yöntem birçok terör saldırısını beraberinde getirdiğinden insanların mutantlara bakışı daha sert olur.

file


İşte bu şartlar altında bir adam ortaya çıkar. İnsanlar ve mutantların beraber huzur içinde yaşayabileceğini, böylelikle insanlığın bir adım öteye gideceğine inanan bir mutant. Charles Xavier isimli bu mutant dünyanın en büyük telepatıdır. Aynı zamanda genetik profesörüdür. Profesör X diye de anılan Charles Xavier bir okul kurup mutantları kendi prensipleri doğrultusunda eğitmeye başlar. Charles Xavier’in kurduğu okulda eğitilen öğrencileri X-Men adını alır. X-Men ekibinin maceralarında kötü adamlar ile birçok kavgalar yaşanmasına karşılık X-Men’in en büyük amacı Charles Xavier’in ideallerini bir gün gerçekleştirip insanlar ile mutantların bir arada huzur ile yaşamasını sağlamaktır.

rUBcsMOJNSqq0q1-tPjHXPBEmKMetbrFKT4V20hGmNiAl_zyldb11s-bM4WV2tzfzznlso8xg0DoBtTdj3uyvyOi7PZnRZa5SoBBi48-iGvSfFs2wRp6BmZv


Eğer Charles Xavier olmasaydı bugün X-Men olabilir miydi? En büyük X-Men karakterleri Profesör X’in öğretileri ile bugünlere gelmiştir.

x-men.png



Kahramanı Kahraman Yapanlar Başlıklı Diğer Yazılar:
http://www.cizgidiyari.com/forum/ka...mani-kahraman-yapanlar-ben-ve-may-parker.html
http://www.cizgidiyari.com/forum/ka...ahraman-yapanlar-jonathan-ve-martha-kent.html
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst