Kahramanı Kahraman Yapanlar: Ben ve May Parker

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,617
İzmir
Süper karakterlerin olduğu çizgi romanlarda, süper kahramanlar ve süper suçlular vardır. Suçlular bir şekilde suçludur ama kahramanlar neden kahramandır. Üstün güçlere sahip olan bu kişileri iyilik ve adalet için mücadele etmesinin sebebi nedir? Sadece bir şekilde süper güce sahip olup bir kostüm giyerek ortalıkta dolaşmak yeterli midir? Yoksa iyilik ve kötülüğün mücadelesinde iyiliğin safında yer alanların arkasındaki asıl neden nedir?
Birçok popüler kahramanı kahraman yapan sadece insanüstü güçleri değildir. Bu kahramanlara güçlerini doğru tarafta kullanmalarını sağlayan perde arkasında çok öne çıkmayan kişiler vardır. Kahramanı kahraman yapanlar diye adlandırdığım bu kişileri bu yazı dizisi ile tanıyacağız. Fırsat buldukça yazıma devam edeceğim.

Kahramanı Kahraman Yapanlar: Ben ve May Parker
Peter Parker, anne ve babasını bir kaza sonucunda kaybettiği için Ben Amcası ve May Yengesi ile birlikte yaşamaktaydı. Çocukları olmayan Ben ve May, Peter’i kendi evlatları gibi yetiştirirken Peter’de okuldaki başarısı, ailesine saygısı, örnek bir birey olması ile gurur kaynağıydı. Peter, narin bedenine karşılık yaşıtlarına oranla üstün zekası olan bir gençti. Bundan dolayı okuldaki kabadayılar, başta Flash Thompson olmak üzere sürekli Peter’e zorbalık yapmaktaydı.

The-Amazing-Spider-Man-King-Sized-Special-5-November-1968.png


main-qimg-1e13233ef6225e45d50a593fe4727e43


Peter Parker bir kaza sonucu güçlerini kazandığında daha 16 yaşındaydı. Bir sabah uyandığında bütün hayatını değiştirecek örümceğin orantılı güçlerine sahip olur.

_1423597603.jpg


Bir gün önce gerçekleştirilen okul gezisinde kafesinden kaçan radyoaktif örümcek tarafından ısırılmıştır. Artık güçlüdür, okuldaki bütün zorbalardan hatta dünyadaki insanların çoğundan çok güçlüdür. Çocukluktan ergenliğe geçen birisi bu kadar güç ile ne yapacaktır?

Peter önce para kazanmayı düşünüyor. Kafes güreşleri, Show gösterileri… Kendine diktiği kostüm ile Örümcek Adam sahne ismi ile gösterilere çıkar. Gün geçtikçe, gücünün farkına vardıkça daha kibirli bir genç olur. Ben ve May Parker, Peter’in örümcek güçlerini bilmeseler de üstüne titredikleri çocuktaki bu değişimden dolayı üzülmektedirler.

Bir gösteri gecesi sonunda cebine parayı indiren, Örümcek Adam kostümlü Peter Parker’ın önünden önce bir soyguncu ardından da soyguncuyu kovalayan bir polis geçer. Peter istese kolaylıkla soyguncuyu yakalayacak durumda olsa da kılını kıpırdatmaz. Polisin serzenişlerine ‘’Aman bana ne benim işim mi?’’ gibi pişkin sözler ile karşılık verir.

11.jpg


Keyfi yerinde bir halde evine döndüğünde kapının önünde polis araçlarını görür. Koşarak eve vardığından bütün hayatını alt üst edecek haberi alır. Ben Amcası vurularak öldürülmüştür.

death-uncle-ben-105940.png


O sırada polis telsizinden gelen anonsu duyar. ‘’Şüpheli şahıs rıhtımdaki depolarda kıstırıldı…’’ Peter kostümünü giyip soyguncunun peşine düşer.

Depoda yakaladığı Ben amcasının katilinin daha önce önünden geçen soyguncu olduğunu fark eder. Peter’in dünya başına yıkılır. O an keşke soyguncuyu durdurmuş olmayı diler. Ama bu pişmanlığının bir faydası yoktur. Olan olmuş, Peter’i kendi oğlu gibi yetiştiren dünya iyisi insan Ben Parker ölmüştür.

spidey.jpg


get


Bu psikolojik yıkım sonucu Peter, amcasının kendisine hep söylediği ‘’Büyük güç büyük sorumluluk getirir’’ sözünü hatırlar. Hayatı boyunca sürekli tekrarlayacağı bu sözleri kendine rehber edinen Peter artık gücünü kötülük yapanlara karşı kullanmaya başlar. Böylece The Amazing Spider-Man doğmuş olur.

Peter Parker’in Örümcek Adam olarak adalet için savaşması ve kalbinde her zaman iyiliğin yerinin olmasının en büyük sebebi onu yetiştiren Ben ve May Parker’dır. Ben Parker’ın öldürülmesi ise bu fitili ateşleyen olaydır. Eğer Peter Parker, farklı şekilde yetiştirilseydi veya Ben Parker ölmeseydi Örümcek Adam var olabilir miydi?

İşte Örümcek Adam’ı Örümcek Adam yapan sadece Peter Parker değil Ben ve May Parker’dir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst