"Robinson Crusoe & Cuma" da sinemaya aktarılmış

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311

"Robinson Crusoe & Cuma" da Sinemaya Aktarılmış

"Gürcan Yurt"un bilinen çizgi dizisi "Robinson Crusoe & Cuma" da sinemaya uyarlanmış, hattâ gösterime verilmesi de çok yakınmış. Bu moda oldu herhalde. Geçenlerde de "Kötü Kedi Şerafettin"in benzer haberini vermiştim (gerçi o çizgi filmdi). Filmi de Gürcan Yurt kendisi yönetmiş. Başrollerde Serhat Kılıç, John Nyambi, Beyti Engin ve Damla Debre oynamışlar. Çekimler Küba'da yapılmış (herhalde hem konuya uygun mekânların orada kolayca bulunması, hem de prodüksiyonun ucuza getirilmesi için diye tahmin ediyorum ben). Eylül başında gösterime veriliyormuş. Konusunu biliyoruz ama bültenlerde yazan kısa özeti aktarayım: "Issız adadaki Robinson Crusoe ve Cuma, ada sahiline yanaşan bir gemi görürler. Bu gemiden Viktor isminde bir adam iner. Viktor, gemisine doldurduğu hayvanlarıyla yaşayabileceği yeni bir dünyanın arayışına girmiştir. Üstelik bu adaya yalnız da gelmemiştir. Biri öz, biri evlatlık iki güzel kızı da onunla birlikte bu seyahate çıkmışlardır. Robinson ve Cuma bu konuklarını memnuniyetle adalarına kabul ederler ve yaşamları renklenir."

Benim fikrim mi? Ben çizgi romanını tercih ederim. "Kötü Kedi Şerafettin" duyurumda yazdığım gibi, bu çizgi romanın da komik olan tarafı +18 esprilerdi. Sinemaya aktarıken bunları ayıkladılarsa çocuk filmi olmuştur. Bırakacaklarını sanmam ama bu belden aşağı espriler olduğu gibi duruyorsa da filmin gösterim şansı pek olmaz. Ben ilkine ihtimal veriyorum. Zaten baksanıza gösterim tarihini okulların açılmasına denk getirmeye çalışmışlar.


Robinson_Crusoe_Cuma_film_olmu.jpg

"Robinson Crusoe & Cuma" Filminin fragmanı
 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311

John Nyambi Vefat Etmiş

"Robinson Crusoe ve Cuma" filminde Serhat Kılıç'la başrolü paylaşan "John Nyambi", böbrek yetmezliği nedeniyle 5 Eylül 2017'de doğum yeri olan Malavi’de hayatını kaybetmiş. Henüz 24 yaşındayken vefat eden Nyambi 2010 yılında Malavi’den Türkiye'ye eğitim için gelmiş ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nde okumuştu

John_Nyambi_Vefat.jpg

 
Son düzenleme:
Üst