Flaneur Comics'den Robert Crumb İmzalı Çizgi Romanlar Geliyor

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Flaneur Comics'den Robert Crumb İmzalı Çizgi Romanlar Geliyor

Çizgi roman dünyamıza Reinhard Kleist'ın "Cash"i ve Gibrat'ın "Erteleyiş" adlı eserlerini kazandırarak giren Flaneur Comics şimdi çizgi roman dünyasını derinden etkilemiş olan büyük usta Robert Crumb'un efsanevi "Fritz The Cat"iyle "Mr. Natural"ını baskıya hazırlıyor.
Ancak yayınevi bu sefer bir de sürpriz hazırlamış durumda: Robert Crumb imzalı edisyonlar!
Şu anda internette Crumb imzası 80 $'dan satışa sunulurken Flaneur Comics'in etiket fiyatı kestirilemiyor ancak imzalanacak özel baskıların ustanın eline ulaştığı gelen haberler arasında.
Buradan tüm çizgi roman okurlarına duyurmuş olalım.

Fritz The Cat

Fritz the Cat, Robert Crumb'ın çocukken kendi kedisinden yola çıkarak hazırladığı "ev yapımı" çizgi romanlardan esinlenerek yarattığı çizgi romanın adıdır. 1965 yılında başlayan ve 1972 yılında sona eren çizgi roman dizisi ilk kez Help! ve Cavalier dergilerinde yayınlandı. Bu eser underground comix ekolünün de en önemli eserleri arasındadır.
1972 yılında çizgi filme uyarlanan yapıtın yönetmeni Ralph Bakshi'dir.

Burada metin Kıvanç Sunar tarafından düzeltilmiştir. Aceleyle yazarken okumadığım detaylar olmuş. Teşekkür ediyorum. Aklınıza sağlık.

"1972 yılında çizgi filme uyarlanan yapıtın yönetmeni Ralph Bakshi'dir. Crumb ve Bakshi karakteri 1974 yılında The Nine Lives of Fritz the Cat adlı ikinci bir çizgi filme uyarlamışlardır."

Yukarıdaki yazınıza istinaden nacizane bir hatırlatma yapmak gerekirse;
Crumb Bakshi'nin Fritz the Cat'i animasyona uyarlama projesi başta hoşuna gitse de , daha sonra Bakshi bu işi Crumb'ın onayı olmadan çekmiş ve satışa çıkarmıştır telifini de o aralar ayrılma noktasında olan eski karısı Dana'nın avukatı aracılığıyla elde etmiştir.Tüm röportajlarında Crumb'ın o filmi sevmediğini, tasvip etmediğini okuyabilirsiniz ayrıca sırf bu yüzden Fritz'i 1972 yılındaki bir macerasında kız arkadaşlarından biri tarafından öldürmüştür.
Kaynak Wikipedia;
"Crumb ended the strip in 1972 due to disagreements with the filmmakers. He published a story in which Fritz was murdered by an ex-girlfriend. A second animated film, The Nine Lives of Fritz the Cat, was produced in 1974 without the involvement of either Bakshi or Crumb."
Bir röportajından;
"But when it came down to vision and content, [Bakshi] just didn't have any original ideas. As soon as he strayed away from my story, Bakshi's movie fell apart. Ultimately, he was just another one of those media jockeys trying to cash in on the hippy culture without actually being a part of it."
Kaynak:

The R. Crumb Handbook" R, Crumb and Peter Poplaski. MQ Publications 2005 ISBN: 1-84072-716-0

Mr. Natural

Mr. Natural (gerçek adı Fred Natural), 1960s counterculture (karşı kültür hareketi) ve underground comix sanatçısı Robert Crumb'un 1967 yılında ilk kez Yarrowstalks adlı dergide yayınlanmış olan karakteridir. Kişisel fikrim "Crumb Nasrettin Hocamızı Hippi olarak yorumlasaydı işte ortaya bu çıkardı" oldu :)
 
Son düzenleme:

pandora1972

Süper Üye
1 Ağu 2012
2,229
4,833
Haber diye ben buna derim :):):):):):):):)
Kanka gerçi diğer bastıklarını pek sevmedi ama Cash'i sevdim doğrusu
bunu bekleyeceğim
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Ferri geldiğinde bile imza istemedim, pandora1972 ama Crumb'ı duyduğumda gözlerim doldu desem yalan olmaz. Hala da heyecanla bekliyorum ve umarım param yeter diye de dua ediyorum ;)

Bu arada geçmiş olsun bu bahaneyle.
 
Üst