Çizgi Roman Kitaplığımız Büyüyor!

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Çocuk Araştırmaları Merkezi (ÇAM)'da oluşturmaya başladığımız kitaplığımız her gün biraz daha büyüyor. Bir çok yayınevinin katkı sağladığı kitaplığıma şimdi de Gerekli Şeyler Yayıncılık katıldı. Marmara Çizgi, JBC ve Prestij Yayınları'nın kitaplarına eklenen Gerekli Şeyler çizgi romanları son derece geniş bir alan kaplayacak gibiler.
dscf1387p.jpg

Çocuk ve gençlik kitapları, çizgi romanları, dergileri... fantastik, aşk, macera, bilim kurgu, western, çiçek-böcek, okul öncesi, okul ve sonrası... Kitaplığımıza bağışta bulunmak isteyenler croplatform@gmail.com adresinden bizimle iletişime geçebilirler. Güzel yarınlar için neler yapabileceğimizi birlikte konuşuruz.

ÇAM'ın hikayesi: ÇAM
İlk Kitaplık maceramız: İLK

Görsel ve ÇAM İle ilgili link sorunları için:


Not - Kitaplık çok yakında araştırmacıların hizmetine sunulacaktır. Binlerce kitap ve derginin tasnif işlemleri sürmektedir.

Not 2 - Çizgi roman Okurları merhaba, sizden küçük bir ricamız var: Lütfen bu haberi ve kitaplığı olabildiğince çok yerde duyurun. Ne kadar çok ve çeşit eser, o kadar sağlam bir arşiv ve gelecek!
 
Son düzenleme:

grreenman

Çeviri & Balonlama
29 Eki 2009
282
410
Heyecan verici bir çalışma olmuş, çocuklara çizgi roman kültürünü aşılamak konusunda çok ama çok önemli bir adım. Tebrik ediyorum ! Dilerim başka araştırma merkezlerinde, kütüphanelerinde çizgi romanları görebilmenin olağan sayılacağı günleri görebiliriz..
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Çocuk Araştırmaları Merkezi (ÇAM) için oluşturmaya çalıştığımız çizgi roman kitaplığımıza April Yayıncılık çağrısız katılarak her biri bestseller olan 19 kitabını bağışladı. Duyarlılığından dolayı sayına Nazlı Berivan Ak'a kitaplığı kullanacak tüm araştırmacılar adına teşekkür ediyoruz. Ve, evet, April Yayıncılığın çizgi romanları da yolda :)
41915223.jpg

Görsel -
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Çizgi Roman Kitaplığımız BUTİK Oldu!

Çocuk Araştırma Merkezi (ÇAM)'da büyüttüğümüz çizgi roman kitaplığımıza BUTİK YAYINCILIK desteği geldi. Dünya klasiklerinin farklı bir versiyonuyla okura çizgi roman ulaştıran Butik Yayıncılık'a çizgi roman okurları, ÇAM ve ÇİKEDAD olarak teşekkür ediyoruz.
butikam.jpg


Görsel sorunu olursa -
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Çocuk Araştırma Merkezi (ÇAM) Kitaplığında oluşturduğumuz çizgi roman kütüphanemize daha önce bastıkları romanlarla destek veren April Yayıncılık şimdi de çizgi romanlarıyla destek oldu. Kitaplığımız son dönem basılan çizgi romanlara ev sahipliği yapan büyük bir arşive dönüşüyor.
april2r.jpg

 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Çizgi Roman Kitaplığımıza Comicsler: Vasfi OBUZ'dan

Uzun yıllar yurt dışından getirttiği comicslerle ülkemiz okurlarının koleksiyonlarına katkıda bulunan Vasfi Obuz Çocuk Araştırmaları Merkezi (ÇAM) çizgi roman kitaplığına "ilk etapta bu kadar devamı gelecek" dediği 25 comicsle katkıda bulundu. Kendisine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz!

vasfi2.jpg

 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Kemalettin, gurselileri merhaba,

Yanıtların raporları spama düştüğünden ya atlıyorum ya geç dönüyorum kusura bakmayın.

Kitaplığın açılışı yapıldığında kapıları büyük ihtimalle sadece öğretmenlere, akademisyenlere, tez hazırlayan öğrencilere, yazarlara ve kitaplık yetkililerinden izin alabilen araştırmacılara açık olacak. Bu mesleklerin dışında kimlerin girip araştırma yapabileceği üzerine konuşmalar sürüyor. Büyük bir ihtimalle araştırmacı yetişkinler de kitaplıktan faydalanabilecek.

Şu anda çizgi romanları kitaplığımıza girmemiş 3 veya 4 yayınevi kaldı. Çocuk dergilerinde ve mizah dergilerinde ciddi yoksunluk çekiyoruz. Onların da yetkililerine ulaşsak tamam olacak. Ya da bağış alabilsek...
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
ÇR Kitaplığımız Zirve Yaptı: Everest Yayınları

Manga Shakespeare çizgi roman dizisini yayınlayan Everest Yayınları Çocuk Araştırma Merkezi (ÇAM)'nde büyüttüğümüz çizgi roman kitaplığına diziyi hediye etti. Sabri Gürses çevirisiyle okura ulaşan dizide klasik oyunlar gelecekte, mutantlar arasında, günümüzde, alternatif tarihi evrelerde yorumlanmış. Teşekkür ederiz Everest :)

dscf1834v.jpg

 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Çocuk Araştırma Merkezi (ÇAM) Çizgi Roman kitaplığını genişlettiğimizi söylüyoruz ama ÇROP ne için uğraşıyor, ÇAM nedir ve ne işe yarayacaktır açıklamasını sanki biraz kısa geçiyoruz. ÇAM kurucusu ve yöneticisi sayın Yrd. Doç. DR. Necdet Neydim (İÜ Çeviribilim Öğr. Üyesi) bunu kendi anlatsın en iyisi:

Çocuk Araştırmaları Merkezi (ÇAM) Açıldı

1997 yılında Almanya’nın Münih kentinde bulunan Uluslararası Gençlik Kütüphanesi’ne araştırma yapmaya gitmiş ve gördüğümde büyülenmiştim. ( )
1000 dönümlük bir alanda, içinde gölü de olan bir prens şatosuydu. Her dilden yaklaşık 650 bin çocuk kitabı vardı. Araştırma salonunda (Studiensaal) 30 bini aşkın araştırma kitabı bulunuyordu. Şato’nun her bir salonuna ve kulesine yazar, çizer ve kurucuların adı verilmişti. Michael Ende, Erich Kaestner gibi yazar isimleri kulelere verilmişti, kurucu Jella Lepman’ın adı ise bir salona. Bizim için hayal gibiydi.
Aynı dönemlerde Profesör Turgay Kurultay da Frankfurt’ta Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi’ne bağlı Gençlik Kitapları Araştırma Enstitüsü’nde (Jugendbuchforschungsinstitut) araştırmalar yapıyordu. Türkiye’ye dönüşümüzde bu gözlem ve birikimler bizde de yeni düşlerin oluşmasına neden oldu.
Öncelikle araştırmacıları bir araya getirmemiz ve bir örgütlenme gerçekleştirmemiz gerekiyordu. ÇİKEDAD’ı kurduk. Jale Baysal, Necdet Neydim, Tülin Tankut, Yusuf Çotuksöken, Turgay Kurultay, Nihal Kuyumcu, Firdevs Gümüşoğlu, Turan Yüksel, Nuran Turan ve Nazan Erkmen kurucu oldular. İsmet Kür de en büyük destekçimizdi. Ardından çoğaldık. Her anlamda. Araştırma ve araştırmacılarımız çoğaldı.
Derneğin temel amaçları arasında araştırmacıları bir araya getirmek, bilgi paylaşımı sağlamak, panel, sempozyum, kurultaylar yapmak vardı. Gerçekleştirdik. Yapılanlara destek olduk. Ankara, İstanbul, Edirne, Çanakkale, Eskişehir, İzmir, Sakarya, Kocaeli Üniversitelerinde “Çocuk ve Gençlik Edebiyatı” üzerine çalışan, ilgi duyan akademisyenleri bir araya getirdik. En önemli amacımız ise bir araştırma merkezi kurmaktı. On yıllık bir düştü ve sonunda onu da gerçekleştirdik. Bu konuda STK dayanışmasını ilke edinen Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı’nın değerli yöneticilerinin desteği unutulmaz. Bize mekanlarını açtılar. ÇAM gerçek bir dayanışma, paylaşma ürünü olarak doğdu. Alana gönül veren akademisyen, yazar, çizer, yayıncı her kesimden inanılmaz güzellikte destek gördük. Onlar bu sürece sahip çıktılar, çünkü bu onlara aitti, onlar sahip çıktıkça da varlığını sürdürecek.
Yurt dışından da kurumsal desteklerimiz olacak. Kısa vadede ulusal, uzun vadede uluslar arası bir merkez olmak en büyük amacımız; ancak elbette merdivenleri ağır ağır çıkmakta yarar var. Geldiğimiz her nokta bizim için sıfır noktası olacaktır.
ÇAM, yalnızca çocuk ve gençlik edebiyatı ürünlerine açık olmayacak, bu alanın yanında psikoloji, sosyoloji, antropoloji, hukuk vd. disiplinlerdeki araştırmalar da burada yer alacak ve yazarı, çizeri, araştırmacısıyla alana ilgi duyanlara açık olacak. Merkezimizde basılı ürünlerin yanı sıra, görsel işitsel belgelerin de yer alması için çaba gösterilecek.
Merkezimize kitap, belge (yazılı, görsel ve işitsel) göndermek isteyenler Rıhtım Cad. Yoğurtçu Şükrü Sok. No: 19 Kadıköy/İstanbul adresine gönderebilirler. Belgeler uzmanına danışıldıktan sonra arşivlenecektir. Daha geniş bilgi almak isteyenler necdet.neydim@gmail.com adresine yazabilirler.
Necdet Neydim
ÇİKEDAD Başkanı

Görsel için -
 

filmografi

Süper Üye
8 May 2010
1,420
2,326
istanbul
bende konuyu anlamya çalışan biri olarak merak ediyorum (sözlerim eleştiri gibi alınmasın belki öyle durabilir ama :) ).
bu kitaplık büyüklere mahsus olacak çocukların açıp okuyamadığı araştırmacı büyüklerin girme yetkisi olan bir yer olacak anladığım kadarıyla... peki çocuklara yararı ne olcak?
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
bende konuyu anlamya çalışan biri olarak merak ediyorum (sözlerim eleştiri gibi alınmasın belki öyle durabilir ama :) ).
bu kitaplık büyüklere mahsus olacak çocukların açıp okuyamadığı araştırmacı büyüklerin girme yetkisi olan bir yer olacak anladığım kadarıyla... peki çocuklara yararı ne olcak?

Filmografi merhaba,

Bu araştırma merkezinin genel amacı tez ve kitap yazacaklara kaynak oluşturmak. Kitaplığıma bakıyorum ülkemizde yazılmış "3 elle tutulur ciddi çocuk edebiyatı araştırma" kitabı var. "1-2 gençlik edebiyatı". Çizgi romanla ile ilgili kayda değer kitap sayısı 2-3...

Üniversitelerde sadece hocanın ve öğrencisinin okuduğu bu içeriklere sahip tez sayısı çok fazla. Çoğunluğu da yaklaşık olarak birbirine benzeyen veya aynı konu etrafında dönen tezler. Ancak bunların kitap olabilecek gücü olanlar az, olsalar da okuyucusu az olacaktır o ayrı.

ÇAM belki içeriklere müdahale edemez ama kaynakların bir arada bulunmasını sağlayabilir. Tez veya kitaplarda sallama işler yerine derli toplu kaynaklarla çalışma şansı yakalar araştırmacılar. Çocuklara yararı... Yazan, okuyan ve bilgilenen yetişkinler olduğu sürece çocuklara yararı olur bu işin :O)

Yani öyle umuyoruz ;)

Ümit
 

filmografi

Süper Üye
8 May 2010
1,420
2,326
istanbul
Yazan, okuyan ve bilgilenen yetişkinler olduğu sürece çocuklara yararı olması temennisi ile teşekkürler açıklamanız için...
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Çocuk Araştırma Merkezi (ÇAM) kütüphanesinde büyüttüğümüz ÇİZGİ ROMAN KİTAPLIĞIMIZA adını vermeyen bir okurdan bu işe kendini adamış ve emek vermiş kişileri sevindirecek bir bağış geldi:

İtalyanca Walt Disney'le
Almanca Walt Disney örneği
1965 yılı Marvel Comicslerinden bir tutam
1960'lı yıllardan çeşitli yayınevlerinden çeşitli comicsler
1980'li yıllara ait Doğan Kardeş dergileri
isimsiz1.JPG

Teşekkürler "İsimsiz" bağışçı. Umuyoruz ki bu kitaplıktan faydalanarak çocuk ve gençlik edebiyatı-çizgi romanı üzerine tez yazacak, kitap hazırlayacak, araştırma yapacak herkes bir kez olsun kulağınızı minnetle çınlatacak!

NOT 1 - Her dilden çizgi roman, mizah dergileri, çocuk dergileri,kitap, cd bağışınız için croplatform@gmail.com adresinden bize ulaşabilirsiniz!

Not 2 - Fotoğrafla ilgili sorun yaşanırsa, diğer fotoğraflar

Not 3 - Yanlış anlamalar olabilir: Bu başlık ve yenilenme sebebi ÇROP'un hava atma isteği değil, gün gelir de ÇROP biterse veya var olursa başkalarının da aynını başka yerlerde yapabileceklerini göstermektir. Emeklerinize sağlık şimdiden :)
 

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
506
2,533
Benim anladıgım genel anlamda kütüphane paylaşıma açıktır.
Buna kimseye açık olmayan bir veya birkaç kişinin ozel kolleksiyonu dense daha dogru olmaz mı?
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Benim anladıgım genel anlamda kütüphane paylaşıma açıktır.
Buna kimseye açık olmayan bir veya birkaç kişinin ozel kolleksiyonu dense daha dogru olmaz mı?

Tez hazırlamak isteyenlere (lisans, yüksel lisans, doktora, v.s.), araştırmacılara, kitap yazacaklara ve meraklılarına açık bir kütüphane diye açıklamaya çalıştığımız şeyden siz "tez hazırlayan sadece üç kişi, araştırmacı bir, kitap yazacak zaten yok, meraklısı ise üç-beş" olarak mı algıladınız Türkiye çapında?

Sayın filmografi'ye yaptığım açıklamada bu tamamlansın diye uğraştım.

Benim anladığım genel anlamda yukarıdaki tanım hayli kapsayıcı ve açık. Ortada "özel koleksiyon yok". Benim evimdeki koleksiyon bile 20 bin civarındayken burada topladıklarımız ne ki? Katılmak, destek olmak, içinde yer almak istemiyorsanız tamam, ama yarım yamalak anlamalarla tuhaf anlamlar çıkararak yapılan işi kötülemeyin lütfen.


Ümit
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Yukarıda yazdığımı düzenlemek ve yumuşatmak istedim ama "özel koleksiyon" tanımı ben ve bu çalışmada yer alanları yanlış yere konumlandırıyor, düzeltemedim.

Özel koleksiyon ve kitaplık'ın haberini yapıyor gibi olmuşuz...! Yayınevlerinden keyfimiz için kitap topluyor olmuşuz (kitap sayısı 6.500, çr 1000'e yakın), şahısları kandırıyor gibiyiz...!

kemalettin, kızma ama bu uğurda emek veren çok kişi adına kırıldım!

Ümit
 

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
506
2,533
Yukarıda yazdığımı düzenlemek ve yumuşatmak istedim ama "özel koleksiyon" tanımı ben ve bu çalışmada yer alanları yanlış yere konumlandırıyor, düzeltemedim.

Özel koleksiyon ve kitaplık'ın haberini yapıyor gibi olmuşuz...! Yayınevlerinden keyfimiz için kitap topluyor olmuşuz (kitap sayısı 6.500, çr 1000'e yakın), şahısları kandırıyor gibiyiz...!

kemalettin, kızma ama bu uğurda emek veren çok kişi adına kırıldım!

Ümit

Umit Kardesim,

Amacim sizi hicbir zaman kirmak degil


Sadece tum bu baslik altindaki yazilara baktigimda
  • bu kutuphaneden nasil yararlanilir
  • kimler yararlanabilir
  • Hangi saatlerde
  • hangi adreste

bilgilerini mesajinizin altinda imza olarak gormekten vazgectim ama
konunun ilk mesajinda bile goremedim.

Belki de bu sadece benim beklentim, hic kimse sorgulamadigina gore.

Elestirilerimi kirici olarak alirsaniz yanlis anlasilmaktan dolayi cok uzulurum.

Ayrica Modadaki cizgi roman atolyesindeki o yaratici ve mukemmel sunumunuzdan dolayi sizi hep cok takdir ediyorum.

Buradaki kutuphane ile ilgili goruslerim yazili hali "cok direk gelmis" olabilir.

Lutfen olaya bir de buradaki mesajlara okuyucu gozunden bakin.

Bunun kirici amacli olmadigina inanmanizi diliyorum
 
Son düzenleme:

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Umit Kardesim,
Amacim sizi hicbir zaman kirmak degil
Sadece tum bu baslik altindaki yazilara baktigimda
  • bu kutuphaneden nasil yararlanilir
  • kimler yararlanabilir
  • Hangi saatlerde
  • hangi adreste
bilgilerini mesajinizin altinda imza olarak gormekten vazgectim ama
konunun ilk mesajinda bile goremedim.
Belki de bu sadece benim beklentim, hic kimse sorgulamadigina gore.
Elestirilerimi kirici olarak alirsaniz yanlis anlasilmaktan dolayi cok uzulurum.
Ayrica Modadaki cizgi roman atolyesindeki o yaratici ve mukemmel sunumunuzdan dolayi sizi hep cok takdir ediyorum.
Buradaki kutuphane ile ilgili goruslerim yazili hali "cok direk gelmis" olabilir.
Lutfen olaya bir de buradaki mesajlara okuyucu gozunden bakin.
Bunun kirici amacli olmadigina inanmanizi diliyorum

Sözlerimin tümünü geri alıyorum (bilgi veren kısmı hariç) kusuruma bakmayın lütfen. Atölye günü gelip "merhaba" demeyişinize sayın bunu artık ödeşmiş olalım sizin için de uygunsa :)

"Özel kütüphane" tanımı çok yanlış algılabilecek bir suçlama gibi geldi bana önü arkası olmayınca... Hani özel kitaplığımızın havasını atıyormuşuz gibi elalemin ortasında :9

Neyse....

Kütüphane son derece geniş bir katılıma açık aslında. Almanya'daki örnekten yola çıkarsak, kütüphaneye dünyanın her yanından kitap geliyor düzenli olarak ve bunların hepsi dünyanın her yanından gelen araştırmacılara sunuluyor.
Genel geçer okur, çocuk ve öğrenciler işin dışında tutuluyor bildiğim kadarıyla. Bir anlamda sadece bilim/sanat insanlarının girdiği laboratuar gibi kullanılıyor.

Bizim yapmaya çalıştığımız şey bunun Türk işi :) Yine de meraklılarının ve özel olarak o alanda çalışanların faydalanabileceği bir kütüphaneyi hizmete sokmaya çalışıyoruz. Ancak öğrenci ve çocuklardan yine de uzak kalacağız. Yayınevleri depolarında çürüyen, hamura gönderilen, el altından kuruşlara satılan, farelerin kemirdiği, çöpe giden kitaplarından birer örnek vermekte bile nazlanırken kitapların yıpranma payını da hesaba katarak kullanımda sınırlama koyacağız mecburen.

Tez hazırladığım günlerden yola çıkarak söylüyorum, çr üzerine tez hazırladım ve Milli Kütüphane dahil hemen hiç bir yerde kaynak bulamadım zamanında. Yurt dışına açılıp ingilizce, almanca, fransızca metinlere-kitaplara ulaşıp 150 sayfalık tezimi 8 yılda tamamlayabildim de mezun oldum. Şimdi üniversitelerde bu konuda araştırma yapanlara kolaylık sağlayabilecek bir kitaplık kurabiliyor olmanın keyfini çıkarıyorum açıkçası. Lütfen yanlış anlaşılmasın ama hemen her ay tanımadığım bir öğrenciden teziyle ilgili yardım mesajı-telefonu alıyorum, haberleşerek uzaktan tez yazıyoruz birlikte/kaynaklara yönlendiriyorum veya elimdekilerden fotokopi çekip gönderiyorum. Şimdi gelip tek yerden yığınla okuyup gidecekler :) Son örnek olsun, çizgi roman üzerine bir doktora tezinde toplam kaynak sayısı 3 idi ben devreye girene kadar. Sayın hocamızla konuştuk, kitaplar buldum, onlar eklendi v.s. Bunu aşacak bir formül arıyorum bu kitaplıkla.

Bu arada çocuk ve gençlik edebiyatı alanında da eksiklerimiz var. Ancak yine de bu açık daha çabuk kapanacak gibi görünüyor. Ortalık çocuk kitabı okumadan mezun çocuk gelişimci kaynıyor. Gençlik ve ilk gençlik üzerine yazan bile yok neredeyse.

Bu kitaplık/kütüphane ciddi bir kaynak eksikliğini tamamlamayı hedefliyor.

Açılışı henüz yapamadık. Bu nedenle daha kullanıma açık değil. Kitapların listelenmesi işi uzuyor ve her yeni bağışla da bu iş karışıyor. Bu ay sadece almanyadan 3 büyük koli kitap geldi. Açılmamış kutuları saymıyorum bile. Düzenli maaşlı kimse çalışmıyor daha işin başında. Ben gibi gönüllülerle Üniversite hocaları ve öğrencileri boş zamanlarımızda tamamlamaya çalışıyoruz işi. Ama bitecek bu sene içinde benim tahminim bu yönde. İşte o zaman keyifle arkama yaslanıp "oh ne güzel bir işin içinde oldum be yav" diyeceğim elimde çayım raflara bakarken :O)

Aklınıza takılan başka bir şey olursa açıklamaktan mutluluk duyarım.
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,634
Kasımpaşa
Sevgili kemalettin'i takdir ediyorum.
Mesajını, açıklamasını, gönül kırmadan düşüncesini sürdürmesine bayıldım.
Her ne kadar Sevgili ÇROP'umuzun başta gönül koymasına karşın, eğitimci yanını unutmadan ve tatlı dilin dayanılmaz cazibesi karşısında mükemmel açıklaması ile sanırım konu tatlıya bağlanmıştır.
Sıra katılımı artırmakta..
 

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
506
2,533
Sevgili kemalettin'i takdir ediyorum.
Mesajını, açıklamasını, gönül kırmadan düşüncesini sürdürmesine bayıldım...

Tesekkur ederim.

Bu tek boyutlu - yazili- mesajlarla ne yazik ki yanlis anlasilabilmek cok kolay. karsilikli yuz yuze iletisim icinde olsaydik bu duruma hic dusmezdik diye dusunuyorum.

iyi calismalar diliyorum
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Sevgili kemalettin'i takdir ediyorum.
Mesajını, açıklamasını, gönül kırmadan düşüncesini sürdürmesine bayıldım.
Her ne kadar Sevgili ÇROP'umuzun başta gönül koymasına karşın, eğitimci yanını unutmadan ve tatlı dilin dayanılmaz cazibesi karşısında mükemmel açıklaması ile sanırım konu tatlıya bağlanmıştır.
Sıra katılımı artırmakta..

Hata bendeydi Savok başkasında değil. Belki "nasıl yani"li bir soru sorup sohbeti uzatıp açıklama alıp sonra yanıt verebilirdim, bilmiyorum şimdi. Okuyanlardan özür dilerim.

Katılım konusundaki teşviğin için teşekkür ederim. Bunu alnımızın akıyla başarırsak belki yurt dışından gelip bizde neler basıldığını araştıranlara da alanında uzmanlaşmış bir kaynak, arşiv sunma şansımız olacak.

Ümit
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Bunları bende merak ediyorum crop sadece bilgilendirme sitesi mi?
Sanırım burdaki gibi e-kitap paylaşımı yok.

Cemalnacitolga merhaba,

Site? Çok isterdik valla. Sitede villada olsun kütüphanemiz, şöyle bahçeli havuzlu :) Hatta almanya'daki gibi bir şato olmasına da hayır demezdik herhalde...
1_4_03%20Schlossansicht_163.jpg


Adamlar Almanya'da bir kütüphane için işte bu yapıyı ayarlamışlar, dünyanın bütün kitaplarını topluyor dünyanın bütün araştırmacılarına kapıları açıyorlar... Ooooof, of...

Üzüntü ve şaka bir yana yayınevlerinden topladığımız kitapları rafa koyuyoruz ve kütüphanenin kitaplarının çoğu ele almalık ve okunmalık :O)

Önümüzdeki günlerde bir duyuru yaparak cd'de çizgi roman isteyeceğim her kategoriden. Ama onlar da yine kütüphane içinde kullanıma tabii olacak.

Sonradan bir internet sitesi hazırlandığında kategoriler belirlenecek ve daha çok kitap kapakları ve künyeleri paylaşılarak araştırma yapanlara bu kütüphaneden nasıl faydalanabilecekleri gösterilecek. Belki işin içine bilgi de girer, proje aşamalı yerine geitirildikçe yeni dertler açıyoruz başımıza kudurukluğumuzdan... Bunu da yaparız başkasını da ama büyük olasılıkla internet üzerinden paylaşım olmayacaktır.
 

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
506
2,533
En son 2011 tarihli mesajdan beri ÇGYD ve ÇROP unutuldu mu?
En son gelişmeler hakkında bilgisi olanlar varsa paylaşır mısınız?
 

thorgal

Aktif Üye
18 Ocak 2018
385
1,328
İstanbul
Geçmişe dönük önceki yazıları okuyunca vay be dedim. Bu girişimin akıbetini çok merak ettim. Ümit Bey'i sosyal medyan da takip ediyordum ama bu oluşuma ilk kez tanıklık ettim. Güzel bir girişimin sonu da hayırlı olur umarım. Ben de fazla kitaplarımı mahallemizin parkındaki Çocuk kütüphanesine bırakıyorum. Her gittiğimde bıraktığım kitapların alınmış olduğunu görünce seviniyorum. Sabit bir yer varsa oraya da gönderebilirim.
 
Üst