"Imagetranslate" ile Çizgi Romanları Online Çevirin

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

"Imagetranslate" ile Çizgi Romanları da Online Çevirin
Ama Pahalı Bir Olay

Nette "imagetranslate" adında bir siteye rastladım. Görüntüleri formatını bozmadan çeviriyormuş. Baştan belirteyim, paralı bir yazılım, üstelik oldukça pahalı. (250 görüntü sayfası 100 dolar! Ama yazışmalarla daha çok görüntü için pazarlık yaparsanız büyük indirimler yapıyorlarmış). Çalışma prensibi şöyle: Siz görüntüleri siteye gönderiyorsunuz (yüklüyorsunuz) onlar da 30 saniye içinde resmin formatını bozmadan yazılarını çeviriyorlar siz de indiriyorsunuz. 40 dile çeviri yapıyormuş. İndirmeden önce çeviriler ve yazıların formatları üzerinde değişiklik yapabiliyorsunuz.

İddialı bir site ama çok pahalı. Hele bizler için bunu kullanmak akıl karı değil. Ama yine de siz diyardaşlarımı haberdar etmek adına bu başlığı açtım. Sitenin "tutorial" sekmesinde videolu örnekler var. Bunlardan birinde de bir manga çevirisi örneğini tanıtmışlar. Bir de deneme modülü var. İsterseniz bir deneme yapabiliyormuşsunuz. Ben denemedim, yani düzgün çeviri yapıp yapmadığından emin değilim. Üstelik bu 40 dilin arasında Türkçenin de olup olmadığını anlayamadım. Ben Fransızca bilmediğim ve bu Frankofon çizgi romanlara ezelden beri hayran olduğumdan belki Fransızcadan İngilizceye çevirttirir (tabii Türkçe seçeneği yoksa) sonra da Türkçeye kendim çeviririm diye yazılıma yeşillenmiştim(!) ama fiyatlandırmayı görünce yelkenlerim suya indi! İspanyolca ÇR'lar da aklımın ucundan geçmişti, ama onlar da şimdilik bir köşede dursun. Artık internetteki İngilizce scanlatörlerin eline bakacağız, ne yapalım!

Saygılarımla.


Aşağıda manga çevirisi videosu var. Japonca'dan İngilizceye bir çeviri yapmışlar. Diğer video örneklerini de siteden seyredebilirsiniz.
Manga Translation with ImageTranslate

Sitenin adresi de şu:
imagetranslate.com

 
Son düzenleme:

sebo22

Onursal Üye
14 Tem 2009
2,081
5,424
Üstadım Google çevirinin cep telefonuna inen versiyonunda istediğiniz metni tarayıp çeviren bir özellik var.Dil seçiminde Fransızca dahil bir çok dil var.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231
Üstadım Google çevirinin cep telefonuna inen versiyonunda istediğiniz metni tarayıp çeviren bir özellik var.Dil seçiminde Fransızca dahil bir çok dil var.

Sevgili "sebo22",
Benim tanıttığım yazılımda çeviri aslında işin daha önemsiz olan (ikinci planda kalan) kısmı. Asıl önemlisi resmin formatını bozmadan o yazıları arka plan üzerine yerleştirilmiş olması. Yani sizi uzun uzun Photoshop'ta oyalanmaktan kurtarıyor, zaman kazandırıyor. Manga basit bir örnekti, sadece balon içleri çevirilmiş. Bu manga örneği için sizin öneriniz daha iyi. Ancak ana sayfada Rusçaya çevrilmiş fotoğrafa bakarsanız arka planın ne kadar iyi korunduğunu görebilirsiniz, hatta son iki kelimenin (thousand ve words kelimeleri) arkasına denk gelen arka plan görüntüsünü nasıl yeniden oluşturabilmişler, ben buna çok hayret ettim (tabii bir hile yoksa, ne de olsa reklam yapıyorlar). Acaba sanal zeka tabanlı bir yazılım mı kullanmışlar, merak ettim. Ya değilse internette bedava verilen bir hizmet için 100 dolar/250 resim çok fazla bir meblağ.
Sevgiyle kalın.
 

mustibey

Süper Üye
23 Ara 2010
2,161
4,968
Bilgi için teşekkürler sayın "scanfan"! Fiyatı "dolar" üzerinden değil de "altın" üzerinden olsa sanki birkaç külçe feda edebilirdim gibi geliyor(!). Kısmetse; seneye "Ay TL"si üzerinden işi hallederim! (2023 yılında "Ay"da koloni kurma olasılığımızın çok yüksek olduğu söylentileri dolaşıyor ortada) :)






.
 

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
782
11,931
Diller arasında Türkçe yok henüz. İşe yarar olanlar İngilizce, Fransızca, Almanca ve İspanyolca...
 

Pertev

Çeviri & Balonlama
1 Ara 2017
522
6,222
Bir deneme hakkı vermiş... Ona istinâden; aşağıdaki
metin örneğini yükledim... Orada da belirtmiş zaten kendileri...
"google translate" ile çevrilmiştir diye... Dolayısı ile her dil mevcut...


51697231236_566cb11de1_c.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
782
11,931
Şöyle bir site var:

SNdKa6.jpg


SNdbj8.jpg


Görüldüğü gibi metinleri seçip çeviriyor... microsoft çeviri kullanıyor isterseniz google çeviriyi de seçebiliyorsunuz.
 
Üst