Fumetti güncel yayın çevirileri hakkında!..

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Sevgili dostlar çoğunluğumuz adını sonradan öğrendiğimiz fumetti yayınlarla çizgi romanı tanıdık, okuduk ve sevdik...
Ancak günümüzde artık yok denebilecek seviyeler düşen satışları nedeniyle Türkiye'de iki yayınevi fumetti basar duruma geldi.
Bir tanesi Lal yayınevi diğeri de Çizgi düşler.
Başka yok.
Eğer bu iki yayınevi de vaz geçerse artık basılı olarak okuma şansımız kalmaz.
Başka bir polemik konusu yaratmadan kısaca şunu belirtmek isterim;
Forum yönetimi olarak özellikle Tex ve Zagor konusunda bu yayınevlerine destek verilmesi taraftarıyız.
Bu nedenle güncel Tex ve Zagor'la ilgili açılan konulara ve bundan sonra yapılacak çevirilerin forumda yayınlanmasına izin vermeyeceğiz.
Bu iki ana yayın dışında Türkiye'de asla yayınlanmayacak binlerce fumetti var lütfen ilgimizi o konulara yöneltelim.
Çeviri yapan arkadaşlardan bu şekilde davranmaları forum yönetimi olarak rica ve isteğimizdir.
Bilginize.
 

K.Eren

Aktif Üye
Yeni Üye
1 Haz 2013
249
506
Kesinlikle size katılıyorum. Sayın Savok. Ama bir gerçekte var ki çizgi roman fiyatları hiç de uluşılabilir durumda değil. Öncelikle yayınevleri ne karla çalışıyor bilmiyorum ama. Buna bir çözüm bulmaları lazım ki. İsteyen ulaşıp alabilsin.
 

fırat

Aktif Üye
Yeni Üye
4 May 2012
328
799
Yani şimdi Tex de mi okuyamayacağız. Lal yayınevi Zagor'u 6 sene geriden yayınlıyor. Ha keza Çizgi düşler ise tamamen düzensiz bir şekilde, yani demek istediğim biz bu son sayıları yakın zamanda biraz zor okuruz gibime geliyor. Bakın ben 35 senedir çizgi roman okuyup biriktiriyorum. Şu anda koleksiyonumda 8000'e yakın kitap var, bir o kadar da sattım; yani benim açımdan bu kitaplar forumda yayınlansa bile alıp kitaplığıma koyuyorum. Ben sadece yeni sayılarını güncel okumak istiyorum. Ama forumun kurallarına da saygı duyuyorum. Saygılarımla.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,480
Sevgili savok yazmış, bu tarihten sonra Tex ve Zagor çevirileri forumumuzda yayınlanmayacaktır.

Herkese anlayışından dolayı teşekkürü borç bilirim.

Yeni Zagor ve Tex italyancaları yayımlanacaktır. Onda bi değişiklik yok.
 

fb1907

Kıdemli Üye
3 May 2018
129
806
Bu konuda ben de aynı fikirdeyim ancak bu karar 1-2 istisna ile ilgili gözden geçirilebilir.

Ülke koşullarında, yayınlanacağı düşünmediğim Tex romanzi a fumetti dizisi ile zagor'un yeni başlayan ve forumda 2 sayısı çevrilmiş Darkwood maceraları ile ilgili bu karar gözden geçirilebilir.
 

haysal

Onursal Üye
14 Eyl 2018
91
1,078
Bu konuda ben de aynı fikirdeyim ancak bu karar 1-2 istisna ile ilgili gözden geçirilebilir.

Ülke koşullarında, yayınlanacağı düşünmediğim Tex romanzi a fumetti dizisi ile zagor'un yeni başlayan ve forumda 2 sayısı çevrilmiş Darkwood maceraları ile ilgili bu karar gözden geçirilebilir.

Bence o kadar emin olmayın.
 

fb1907

Kıdemli Üye
3 May 2018
129
806
Bence o kadar emin olmayın.

Umarım yayınlanır. Lal Yayınları ise hiç şüphem yok düzenlilik konusunda. Ancak çizgi düşler konusunda o derece emin olamıyorum. İyi niyetlerinden hiç şüphem yok ancak yayın aralığı maalesef memnun edici değil.

Yayınlanan / yayınlanacak yayınların burada paylaşılmaması çok yerinde bir karar genel kapsamda bakıldığında ama fumetti bana göre ayrı bir olay. Fumetti okuyucusu genelde yaşını başını almış koleksiyonerlerdir çoğunlukla. Ben de o kategorideyim. Bizler için fumetti'yi bedava okumak değildir önemli olan. Bizler özellikle Tex ve Zagor söz konusu olduğunda basılan her yayını alırız. Çoğumuzda aynı maceraların zaman içinde farklı yayınevlerinden yayınlanmış tüm kitapları bulunur. Dolayısı ile burada yeni maceraların çevrilip yayınlanması bizi yayınevinin bastığında uzaklaştırma, almamızı engellemez.
Olaya, yeni genç okuyucuyu merak ettirip, sevdirip, alımını sağlayıp satış adedini arttırma düşüncesi ise, zaten bu fiyatlarla satılan siyah beyaz kitapların böyle bir şansı yok. Neticede, bu kitapların ne kadar pahalı olursa olsun çoğunluk alıcısı biz dinazorlardır.

Neticede, fumetti şerde uygulanan bu yasaklamanın daha ziyade amerikan süper kahramanlara uygulanması gerekmektedir düşüncesindeyim.
 

seastar

Kıdemli Üye
11 Şub 2016
162
382
Netice de yönetim karar vermiş biz ne desek boş ama bu konuda daha geçen gün yazdım yine yazayım Fumetti okuyucuları evet sınırlı sayıda yenısıde gelmıyor ama yasını basını almış bu kıtle ne çıksa alıyor kardesım sız basmıyorsunuz internetten indirip fotokopı çekıp kadıkoyde satıyorlarmış yahu boyle komık bır sey olabılırmı sen bas sen sat o zaman telıfın aldım elletmem basmam hanı yenı tex nerde kac aydır yok ama renklı tex magazın sudur budur basılıyor satmıyorsa onlarda satmıyordur
Surada bır zevkımız vardı asla okuyamayacağımız yenı tex lerı okuyorduk bırkaç arkadas sayesınde konu ne olursa nereye gıderse yok çizgidüşler sıkıstırdı vs bile olsa sayın yonetımden bu kararını gozden gecırmesını talep edıyorum
Yenı tex ın bu ay çıkacak sayısını acaba yurdumuzda basılı olarak ne zaman görürüz sayın çizgidüşler bızler hepımız yanı tex severler yasını basını almış kısılerız bes on sene daha nasıl bekleyelım
 

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,347
12,823
iskenderun-Hatay
Alınan karara saygı duymak lazım. Sadece Tex 724 teki macera yarıda kalmış devamını okuyamayacağıma üzülürüm. Keşke Tex 725 de macera bitmesi bakımından çevirilseydi..
 

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,943
23,713
Kıbrıs
Forumun kararına saygı duyuyorum.Yine de yayınlanması yıllar alacak ve büyük ihtimalle benim göremeyeceğim yeni yayınların çevirilerini Çizgi Diyarı'nda okumak çok ayrıcalıklı birşeydi.O zaman Çizgi Düşler yayınevi buyurun 5 aydır yayınlamadığınız Aylık Teks'i yayınlayın.Special,Maxi Tex yayınlayın.Tex Willer dizisine hız verin.Bunları zaten dönüp dolaşıp benim gibi yaşını almış,gençliklerini Teks ile harmanlamış kişiler alacak.Teks hakkında çok yazdım.Yeni sayılar çıktıkça da yazarım.Ama yapabileceğim başka şey yok.Keşke okuyucu sayısını arttırabilecek gücüm olsa.Zagor'a gelince: Zagor'un yeni sayıları sıradanlaştı.Eski düşmanlar,dostlar tekrar tekrar arz-ı endam ediyorlar.Bir de İtalya'dan 54 sayı gerideyiz.Hiç olmazsa ayda 2 kitap yayınlayın diye Bahadır Bey'e yazdım.Kalan bu 50 küsur sayıyı,Klasik Seri gibi 4'lü sayılar halinde limitli basın.Peşin para ile abone olanlara satın.Mağazalara vermeyin,sıfır iade,peşin tahsilat.Bu öneriye de cevap yok.Ayda bir sayı ile devam.Hiç kapanmayacak yaklaşık 54 sayılık geriden geliş.Tamam Pertev Bey çevirileri artık olmayacak.Ama bunlar zaten yıllar sonra yayınlanacak kitaplardı.
 

aksakal19

Süper Üye
6 Haz 2013
170
519
Sn.Yöneticilerimiz...Yayınevleri, müşteri kitlemiz bizim ne zaman yayınlayacağımız belli olmayan sayıları neredeyse İtalya da çıktığında sayenizde okumuş oluyor dedilerse benim kişisel cevabım şoyle olurdu:yaş 63,basılı yayınların yazılarını zaten çok zor okuyorum,ekranda istediğim gibi büyütebiliyorum.Kusuruma bakmayın...Kaldı ki yayınlanacak zaman benim artık bu dünyada olmayacağım bir zaman da olabilir..Yine de aldığınız bu karara saygı duymaktan başka yapacak bir şey yok..
 

maviturna

Kıdemli Üye
25 Nis 2015
198
848
Forum böyle bir karar aldıysa eyvallah arkasındayız ama bu durumun satışlara olumlu yansıyacağını pek düşünmüyorum olacak olan üç günlük dünyadaki en büyük zevkimize ulaşmak için yine kahır çekeceğiz.Ayrıca yasaklar bulaşıcıdır umarım genele yayılmaz.
 

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,131
20,696
Yeni yayınların çevirilerinin telife takılması normal, ama telifler geç alınıyor galiba. Eski kitaplar bana göre daha değerli, arama motorlarına girdiğinizde kıymetlerini anlayabilirsiniz. Eski ceylan yayınları, eski tay yayınları daha çok seviliyor, hatta
forumumuzda çok güzel eskitmelerle bile karşılaşıyoruz. Şu kadar 1000 kitabı olan arkadaşlarımız varsa, yabancı dili bilen arkadaşlarımız varsa lütfen paylaşımı eksik etmeyin. Sadece butona basmakla kitap okumayın. Arada yorum da yazmak güzeldir, teşekkürde etmek güzeldir. Klonlama, balonlama, tarama vakit alan işler. Tercüme daha da farklı. Kitabın artmasını sağlayan çalışmalar, geniş arşiv hepimizi memnun edecektir. Kitaplar günden güne pahalılanıyor, satışlar maliyeti bile karşılamıyor, yayın evleri de haklı. Lütfen eski kitaplara yönelelim. yönetimin aldığı karara saygı duyuyorum, sevgilerimle.:)
 

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,464
26,951
Severek ve keyifle okuduğumuz sayfaları artık göremeyeğiz anladığım kadarıyla.Hayırlısı olsun.Bu keyfi bizlere yaşatan tüm dostlara gönülden teşekkürler.
Satışların düşüklüğü düşüncesiyle bu karar alındığını düşünüyorum.Umarım katlanarak artar diyeceğim ama.
Aksine her geçen gün daha da azalacağını düşünüyorum.Sebep ne forumda balonlama yapılması ne de kitapların altınla yarışırcasına zamlanan fiyatları.Fumettinin son temsilcisi bizleriz.Alırsak biz alacağız,okursak biz okuyacağız..Bizden başka hastası yok.Yeni nesil fumetti okumuyor.Korkarım 30 sene sonra ülkemizde fumetti basılmayacak bile.
 

fırat

Aktif Üye
Yeni Üye
4 May 2012
328
799
Ben cizgiduslerin pek fumetti yayınlayacağını düşünmüyorum.Onlar genellikle amerikan serileri yayınlıyor.
 

Okan Sönmez

Yeni Üye
18 Kas 2017
79
215
Siteyi düzenli takip etmeme rağmen tex ,dampyr ( yayımlandıkça ), zagor ince ve maxi , martin amca, daylan dog ince ve old boy, mister no ince seriyi düzenli, basılı olarak takip ediyorum. Forumda gündeme gelen yayınevlerine destek açıklamasına sonuna kadar katılmakla birlikte, ( 80 li yıllarda macera ve yayınlardaki belirsizliği yaşamış biri olarak ) linkten indiren kullanıcıların %80 lik bir kısmını da beleşçilik değil, okuma rahatlığından dolayı tercih ettiklerini düşünüyorum. Sevgi ve sağlıkla..
 
Üst