Leman`da Kağıt Sıkıntısı

comicist

Süper Üye
1 May 2016
591
4,783
dwjczkmobpn2j1ysk.png


Leman son sayısını cep boyda aynı fiyata çıkardı.
Özelleşen SEKA`yı suçladı. Dünyada ucuzlaşan kağıt ülkemizde fahiş fiyatlarda...
Gerçi ülkemizde pek okunmayan basılı yayınlar nasıl olur da bu kadar pahalıya satılır.
Hala bir muamma... Daha iki ay önce bir hafta yayınına ara veren
Leman dergisi kapanma sinyalleri veriyor bence...
 

igdirnet

Aktif Üye
8 Tem 2016
243
768
Ne yazıkki reklam alamayan gazeteler de kapanmak üzere.Leman dergisi ise tabletler için e-dergi şeklinde makul fiyata yayınlarına devam edebilir.Böylece kağıt sıkıntısı da yaşanmaz.
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,367
141,608
4 yanlış mı 3 yanlış mı bi doğruyu götürüyordu, unutmuşum.

Yanlış politika, yanlış kararlar,..... sürüp gidecek ülkemde.
 

hadramut

Aktif Üye
19 Eyl 2009
387
862
selam

yayın hayatını sürdüren dergiler gazeteler (leman da dahil) para kazandıkları için bu yayınlarını sürdürüyorlar.

meccani de değiller.
bildiğim kadarı ile de kâğıt ıthal ediliyor.
eskiden (seka varken) kâğıtta devlet sübvansiyonu vardı.devlet 100 liraya mal ettiği kâğıdı 10 liraya veriyordu.onlarda 200 liraya satıp 190 lira zarar(!) ediyorlardı.yada ettiklerini iddia ediyorlardı.

biz yine onlar zarar(!) ettikleri halde yayınları almağa devam ediyor ve onlar adına ağlıyorduk.

selam ile.
 
Son düzenleme:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,352
Kağıt bardak , tuvalet kağıdı ve buçuk yapraklı kağıt havluda bir problem yok diye biliyorum.Firmalardan bir açıklama gelmedi henüz.
Kağıt helva sektöründe de bir sıkıntı yok.
Bu gidişle kese kağıdı sektörüne gireceğim.
Holding patronu olsam mizah dergilerini ihya ederdim ama benimde alım sınırlarım belli tek yaptığımız maddi destek olmak babından haftalık dergi almak onun dışında geriye kalan GERİDE KALMIŞTIR.
 

murtaza5

Yönetici
15 Tem 2009
12,032
317,725
Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmanın kağıt sektörünü de etkilemesi sonucu cep boy çıkma kararı alan Leman Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Akgün “Sektör olarak komadayız” dedi.


BirGün'den Can Uğur'a konuşan Tuncay Akgün, sıkıntının sadece kendileriyle sınırlı olmadığını tüm yayıncılık sektörünü çok ciddi biçimde tehdit ettiğini söyledi.
"Kağıtta sıfır yerli üretim olduğu için kurdaki yükseliş yayıncılığı komaya sokar. Nitekim içinde yaşadığımız süreç de budur. Koma, yoğun bakım gerektirir. Ortada böyle bir durum da olmadığına göre vaziyet ümitsizdir" diyen Akgün, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'deki medya kontrolünün yüzde 80-90'lar oranında hükümette olduğunu düşünürsek onlar açısından sorun yoktur. Dışarıda kalanlar süreli yayınlanan dergiler ve kitap yayıncılığı açısından ise ölümcül eşiğe varılmak üzere. Bu, ülkenin zaten çölleşmiş olan kültürel hayatının tamamen ortadan kaldırılması anlamına gelmektedir. Yani durum ciddi. Bunların etkileri ise onlarca yıl telafi edilemeyecek bir kayba yol açacaktır."

Yerli üretimin önemine değinen Akgün, yaşanan sıkıntının kaynağının burada aranması gerektiğinin altını çizdi. Akgün şunları söyledi:

"2005'te kapatılana kadar biz sadece SEKA kağıdı kullanıyorduk. Kapatılma süreci başlatıldığında bugünleri öngörmüştük. Onun için atlayıp SEKA işçilerinin direnişiyle dayanışma için İzmit'teki fabrikaya gittik. İşçiler polis ablukası altında aileleriyle birlikte fabrikada kalarak direniyordu. Kâğıttan odalar yapmışlardı. Çok görülmeye değer bir manzaraydı."

'NE OLUR BİLMİYORUZ'
Akgün sözlerini şöyle noktaladı:

"Bu arada SEKA, hükümet desteği falan derken eski yıllara dönelim. Kağıt tüketimi, bazı çok önemli kağıtlar dışında tamamen yerli üretime dönük olduğu halde yazılı basına ‘kağıt tashihi' gibi bir uygulama vardı. Biz hiç kullanmadık ama sadece bunu kullanmak için yayınlanan naylon gazeteler olduğunu hatırlıyorum. Büyük gazeteler için ise o zamanlar bile kâğıt desteğine ihtiyaç duyulduğunu çıkartabiliriz. Biz içinde bulunduğumuz krize karşı bu hafta bir ‘Cep Leman' çıkararak meydan okuduk. Gelecek haftalar yeni espriler üretebiliriz. Ama uzun vadede durum aşılabilir mi, devam edebilir miyiz öngöremiyorum."
 
Üst