Conan'ın Dizisi Geliyor!

bergill

Çeviri & Balonlama
23 Nis 2012
594
5,490
amazon-conan.jpg



Ailemizin barbarı Conan'ın dizisinin yapım aşamasında olduğu duyuruldu. Amazon şirketinin TV kolu Amazon Prime tarafından yayınlanacak olan dizinin yapımcıları arasında Ryan Condal, Miguel Sapochnik ve Warren Littlefield var. Dizinin yaratıcısı ve baş yazarı olan Ryan Condal diziyi mümkün olduğunca edebi köklerine yakın yapmayı planladıklarını söyledi. Aynı zamanda Yüzüklerin Efendisi'nin de dizisini yayınlayacak olan Amazon, Game of Thrones dizisinin bitmesiyle oluşacak olan boşluğu fazlasıyla doldurucak gibi görünüyor.

Conan'ın 1997 ve 1998 yılları arasında Conan the Adventurer isminde bir dizisi yayınlanmıştı. Her ne kadar bu dizi Conan adını taşısa da şiddet ve erotizmle öne çıkan Conan'ın dünyasını yansıtmaktan oldukça uzaktı. Dizide Conan'ı Ralf Möller isimli bir Alman aktör canlandırmıştı. Bakalım Amazon'un dizisinde Conan'ı kim canlandıracak.

Kaynak:
 
Son düzenleme:

bergill

Çeviri & Balonlama
23 Nis 2012
594
5,490
conan-netflix-header.jpg


Amazon'un dizi projesi iptal oldu ama şimdi de Netflix bir Conan dizisi yapacağını duyurdu. Merakla bekliyoruz bakalım.
 

GüvenGüven

Süper Üye
19 Ocak 2010
1,093
5,323
Bandırma
Umarım birden fazla aksilik olur ve bu da iptal olur... Televizyon her şeye yapışıp, her şeyin kıvamını bozmak zorunda değil. Üstelik yerin göğün Netfliks olmasından midem bulanıyor artık.

Bu proje 1982'de tasarlandığı gibi John Milius yönetecek, Arnold Schwarzenegger başrolde olacak ve her yıl tıpkı James Bond serisi gibi yeni bir Conan filmi beyaz perdeye yansıyacak şekilde hayata geçirilseydi; çok memnun olurdum. O günlerde düşünülen proje buydu ve vazgeçildi. (Kaynak olarak Arnold Schwarzenegger'in otobiyografisi Total Recall'ı gösteriyorum.) Bugün ihtiyar delikanlı Arnold bu rolü kabul etse bile; John Milius yarı felçli ve konuşma yetisini kaybetmiş durumda. Elindeki tablete her gün "İyileşeceğim ve yeni bir Conan filmi ile Cengiz Han'ın filmini çekeceğim" yazıyormuş. Dualarımız dünyanın en maskülen yönetmeni ile... Ancak iş tek başına John Milius ile de bitmiyor; o ekipde geçtiğimiz haftalarda kaybettiğimiz deha Ron Cobb olmadıktan sonra, Oliver Stone ve James Cameron projeyi destekleyip katkı sunmadıktan sonra, senaryoda Roy Thomas olmadıktan sonra yapılacak yapım ancak HABABAM SINIFI HİBORYA ÇAĞI'NDA olur; başka da bir şey olamaz!

Her halükârda bugün Conan'ın televizyon dizisi yapılması çizgi roman severe bir şey kazandırmayacak. Zaten İnsanlık bugün Conan'da resmedilen en acayip, en ucubik tarikatları da geçti artık. Ateşe, canavara, taşa, toprağa değil; İNSANLAR ARTIK TELEVİZYONA TAPIYOR!
 
Üst