SUAT YALAZ'ın Yeni Yazısı (16 Nisan 2017)

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,648
Gaziantep



Gök gürlemesi gibi bir sesle:
• Viyana Muhasarası, dedi.
• Ben, Viyana Muhasarasını çizmem dedim.
Önce buz gibi bir sessizlik oldu. Ardından gök yine gürledi:
• Neden çizmiyormuşsun?
• Çünkü emperyalizm de ondan. Bizim ne işimiz var elin ülkesinde. Biz güçlüyüz, onlar zayıf diye, insanların şehirlerini ellerinden almamız mı gerekir!
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,324

Belge niteliğinde çok doyurucu bir yazıymış. Aslında bu yazıyı daha da kalıcı olması açısından (belki kaynağında sonradan farklı bir bölüme aktarabilirler) forumun "Çizgi Roman ve Kahramanlar Makaleler&Köşe Yazıları&Araştırmalar" bölümüne veya "Karaoğlan" bölümüne de ayrıca aktarılması iyi olur kanaatimce. Aslında Suat Yalaz'ın tüm yazıları bir araya da toplanabilir. Önemli bazı olaylar, anekdotlar ustanın kendi ağzından yazıya dökülmüş. En güvenilir bilgi yani. Bunlar ansiklopedilerde veya sıradan biyografi sitelerinde filan bulunmaz. Tam belgelik.

Dikkat çektiğiniz için teşekkürler sayın "KARAOĞLAN".

 

Motion

Kıdemli Üye
31 Mar 2013
612
3,372
vjRdaz.jpg
 
Son düzenleme:

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,044
20,235
Kamlançu
Gök gürlemesi gibi bir sesle:
• Viyana Muhasarası, dedi.
• Ben, Viyana Muhasarasını çizmem dedim.
Önce buz gibi bir sessizlik oldu. Ardından gök yine gürledi:
• Neden çizmiyormuşsun?
• Çünkü emperyalizm de ondan. Bizim ne işimiz var elin ülkesinde. Biz güçlüyüz, onlar zayıf diye, insanların şehirlerini ellerinden almamız mı gerekir!

Suat beyin bu mantığıyla hareket edersek tası tarağı toplayıp Orta Asya'ya dönmemiz gerekir, çünkü üzerinde yaşadığımız bu toprakları da bin yıl önce atalarımız fethetti Bizans'ın elinden... Gerçi onlar da kendilerinden öncekilerden zorla almışlardı :)
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Büyük balık küçük balığı yer küçük balık büyük balığı ısırır.Sonra küçük balık büyük balığa musallat olur.Sonra büyük balık enfeksiyon geçirir.Büyük balık küçük balığa kem gözle bakmaya devam eder.Küçük balık alık alık olayları izlemez.Kendisini yemeye çalışan büyük balığa karşı daha büyük balıklarla işbirliğine gider.Sonra mı ne olur hem büyük balık hemde küçük balık insanlardan tarafında avlanır ızgara yapılır.Aslında söz şöyle olmalıydı.Büyük balık küçük balığı yer insanoğlu hepsini yer.Şaka bir yana tarih bu diyalektiğin sayısız örnekleri ile doludur.Tarih bir savaşlar tarihidir.Kültür tarihi , bilim tarihi , düşünce tarihi , felsefe tarihi , sanat tarihi üzerinde fazlaca durulmaz.Zenginliğin olduğu her yer tarih yazar çünkü insanlar hep o etmenler üzerinden hareket ederler.İmparatorluk yada emperyaltorluk hepsi aynı kökten beslenir.Suat Beyin yazısını henüz okumadan bu yazıyı özellikle yazıyorum.Medeniyet havzalarının tamamında savaşlar kimi zaman din kimi zaman zenginlik kavgasıdır.Ama zamanla din savaşlarıda kapital savaşlarına kılıf olmuştur.Mesela 1.Dünya Savaşının temel nedeni Almanların sömürgelerinin olmamasıdır.Tarihi yadsıma şansımızda bulunmuyor.İyi veya kötü işte İmparatorluk bakiyesi ortada.Coğrafya kaderimiz olmaya devam ediyor.Ama yakında coğrafya değil iklim kaderimiz olacak.Teknoloji kaderimiz olacak.Teknoloji üretmeyen toplumlar yok edilecek.Ama biyolojik savaşlarla.Genetiği değiştirilmiş organizmalarla.Savaşlar artık biyolojik yapılıyor biliyorsunuz.Bu nedenle ya aklımızı kullanırız yada aklımızı kullanırız.Yoksa önümüzdeki 20-30 yılda emin olun dertleşecek insan bile kalmayabilir.Lokal salgın hastalıklarla bir anda belkide 1000 lerce insan hayatını kaybedebilir.Emperyaller asla durmazlar.Mücadele için tek yol akıl ve bilim ve bilimin hayata uyarlanmış şekli olan teknoloji.Ne kadar bilimsel yaklaşırsak o kadar iyi ve ne kadar teknoloji üretirsek o kadar iyi.Kalın sağlıcakla.
 
Üst