Gırgır Kapatıldı...

enger66

Onursal Üye
26 Eyl 2010
1,036
3,279
dgskcqi87laofjlvi.jpg


Mizah dergisi Gırgır, son kapağında, Peygamber Hazreti Musa'nın asasıyla Kızıldeniz'i yarmasını ti'ye alan karikatürüyle tepki topladı. Hz. Musa ile ilgili çizilen ve büyük tepki toplayan karikatür sonrasında ünlü mizah dergisi Gırgır bugün yayıncısı tarafından kapatıldı. Çalışanları da işten çıkarıldı.
Ünlü mizah dergisi Gırgır, Hz.Musa ile ilgili yayınlandığı skandal karikatür sonrası flaş bir karar alarak bugünden itibaren kapatıldı.
DERGİNİN ÜNLÜ ÇİZERİ 'DENİZ KESTANESİ'NDEN AÇIKLAMA

Derginin yıllardır arka kapağını çizen Deniz Kestanesi, Twitter adresinden şu açıklamayı yaptı:

“Malum karikatür ve durum ile ilgili bir şeyler söylemek isterim. Mizahın ayrıştıran ve inciten değil, birleştiren ve mutluluk veren bir argüman olmasından yanayım. Malum karikatürü ve çizerini kınıyorum. Malum karikatür yüzünden 25 kişiyi ekmeğinden eden yönetimi ayrıca kınıyorum.10 yıldır arka kapağını çizdiğim Gırgır, bugün itibarı ile yayın hayatına son verdi. Ne yöneticisi, ne editörü, ne de o karikatürün çizeri olduğum halde popüler çizeri olduğum için beni tehdit edenlere akıl fikir diliyorum. 10 yıllık yolculuğumda beni okuyan, kıymet veren tüm okuyucularıma sevgiler. Sizinle birlikte olmak çok güzeldi. Ben başka mecralarda kırmadan, incitmeden, üzmeden çizmeye devam edicem. Başka mecralarda yeniden karşılaşmak dileğiyle."

Kaynak: mynet​
 

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,307
49,877
NeverLand
Yani açıkçası, kimin neye inandığıyla zerre ilgilenmememe -ve
Gırgır'ın da benim dönemim Gırgır'la en ufak alakası olmamasına-
rağmen şu karikatürde en ufak mizah görmedim ben.

Küfür ederek komiklik yapma dönemi benim için bir yirmi yıl kadar geride kaldı.
Ama yönetimin çözüm yolu tartışılır.
Yazık.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,353
Biraz önce konu ile ilgili düşüncelerimizi ( Petranyus la birlikte ortak değerlendirmemizi yazmıştık.)paylaşmıştık.Bize göre Hazreti Musa hayatta olsaydı nasıl davranırdı bizde öyle davranmalıyız.Karikatür İbrahimi dinlerin tamamını kırıcı ama linç girişimine dönmemeli Charlie Hebdo korkusu ile alınmış bir karar olduğuda açık.Terör saldırısı korkusu ile alınmış olma ihtimali nedeniyle aslında yerinde gibi dursada biz ülke olarak bunun altından kalkabiliriz.Anadolu insanı emperyalizm ve terör uzantılarını yenebilecek güçtedir.Ani bir kararla kapatılması şimdilik olası bir şiddet hareketini bitirmiş zor ama iyice düşünülerek alınmış bir önlem.KIsa bir süre sonra yeniden devam edeceği öngörüsündeyim.Şimdilik rafta kalsın konjoktür dikkate alındığında bu karikatür sahibinin ne amaçla bunu yaptığıda ayrı bir merak konusu başka malzeme bulamamışmı kendisine gerek varmı böyle berbat bir espriye.Suç ve cezaların şahsiliği ilkesi varsa da editörün gözünden kaçmasıda ayrı bir sorun.Forumda yazı yazarken bile bütün dengeleri gözönünde tutarak yazıyoruz.En küçük bir yazınız bazan kırıcı olabiliyor.Örneğin deseniz ki Zagor kim ya Tom Braks kahramanların şahıdır vallahi olay olur bir sürü tartışma çıkar gerekli gereksiz ne gerek var provakasyona itidalli davranmak lazım.Dozu kaçan bir cümle yazsanız o bile sorun olur.Mesela hoşgörüsü en yüksek üyelerimizden biridir saygıdeğer Serdar67 dostumuz. Ama herkeste aynı hoşgörüyü bulamazsınız alınganlık , kırılganlık , tahammül derecesi , kırmızı çizgileri herkesin farklı olabilir.Yani ne yazdığımıza inanın çok dikkat ediyorum.Kimseyi en küçük şekilde incitecek ( incitmeyi boşverin yanlış anlayabilecek , alaya aldığımızı düşünebilecek , dalga geçtiğimizi sanabilecek ) vurgulardan kelimelerden özenle uzak duruyorum.Bu nedenle karikatür sanatının ustalarınında bu anlamda toplumun değer yargılarını düşünerek konjüktürü iyi okuyarak hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum.Charli Hebdo saldırısı örneği ortada Deaş denen cani güruhunun eline koz vermemek lazım.Kutsal temaları karikatür malzemesi yapmanın gerekli olmadığını düşünüyorum.Kısaca bu aşamada GIRGIR ın kapatılması şimdilik önlem olarak yerinde olmuş merak etmeyin yakında tekrar başlar biraz unutulsun bu olay.Benim kişisel görüşüm bu.Ama diyeceksinizki Devlet var teröre teslim olmak yok amenna elbette devlet gereğini yapar ancak kişisel tedbirlerin alınmasında da bir sakınca yok.
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
44,000
denize sıfır
Bende bunda bir espri göremedim. Çok zorlama olmuş.
Gırgır, sadece ismen Gırgır olduğu için zaten bana hitap etmiyor.
Ama bu tarz espri yaparak şansını zorlamasını da anlamış değilim.
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,953
ordu-turkey
Sayın abolardis öncelikle hoşgörünün zirvesine beni koymanıza teşekkürler de bence benden bile hoşgörülü olan dostlar var.Gelelim gırgır olayına ben bu gırgırı dahası sadece onu da değil penguen dahil çoğu dergiyi artık takip etmiyorum.Lemanı arada sırada sebep artık mizah yapılmıyor,resmen küfür ediliyor.Bugün murtaza abim bir gırgır paylaşmış.İşte siyasi hiciv o olmalı.Gelelim kapağa o kapak ile charlie hebdo kapağı mantıkça aynı onu çizen kişiyi bulup atacaksın dergiden ama dergi zaten kazandırmıyorsa bahanesine dergiyi de kapattılar.Zaten kriz var.Yani kapak bahane adam atmak şahane durumları ortada ki durum,neyse fazla yazmaya gerek yok ülke bir yerlere gidiyor da bakalım halk uyanacak mı ben onu bekliyorum.
 

enger66

Onursal Üye
26 Eyl 2010
1,036
3,279
Seyfi Şahin'i yakından tanırım,
böyle bir şeyi beklemezdim kendisinden.
Gidişat kötüydü zaten...​
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,645
Gaziantep
Mustafa arkadaşımızın (Raven) mesajına da yazmıştım. Yeni yetme karikatür çizerleri argo ve küfürü mizah sanıyorlar.
Aynı konu küfürsüz de işlenebilirdi.
Eski Gırgır'da şimdiki gibi argo rezillikleri olsaydı haftada 500 bin zor satardı.
Mizah dergilerine arasıra göz atıyorum.Tamamı sadece ön kapağı ile mevcut politik rezilliğe muhalefet ediyor. İçleri rezalet.
Yukarıdaki sayfa arka kapak.

"Toplumun değer yargıları" hiç bir anlamı olmayan bir söylemdir.
Onlara kalırsa sittin sene yerimizde sayarız.
Aydın kişi topluma önderlik eder. Kendi düşüncelerini bilimin süzgecinden geçirerek topluma kabul ettirir.

Beni en çok üzen 25 çalışanın işine son verilmesi. Gerisi korkunun getirdiği panik.(En kötüsüde bu).
 

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
663
2,944
Gırgır dergisinin kapatılmasını bu ülkede kurulmak istenen İslami rejimin bir yansıması olarak görüyorum ve kapatılmasını destekleyenleri kınıyorum.
 

detay14

Yeni Üye
4 Tem 2016
18
63
Biraz bu karikatür bahane edilmiş gibi bilemiyorum en son 2012 yılında almıştım içeriği çok zayıftı nasıl ayakta duruyor diye düşünmüştüm hatta fakaaattt... Çok abartılı tepkiler var gördüğüm kadarıyla böyle alelacele derginin kapatılması bir "vurun abalıya" durumu ülkenin geldiği son noktayı gözler önüne seriyor. Demokrasi ve temel insan haklarının yok sayıldığı (ne zaman var sayıldı oda ayrı bir konu gerçi ya neyse...) şu kötü günlerde bu tavır oldukça can sıkıcı.
 

igdirnet

Aktif Üye
8 Tem 2016
243
768
Gırgır mizah dergisi zaten içerik olarak dolu bir içeriğe sahip değildi.Kapanmak için bahane arıyordular sanki...İlk fırsatta kapattılar.
 

zagor-t

Onursal Üye
17 Eki 2012
1,464
20,854
Kanımca bu ve buna benzer karikatürler bütün güncel mizah dergilerinde sürekli olarak basılıyor. Hatta ben günümüz dergilerinde eskilerdeki gibi bir mizah yönetmeni diye birinin olduğunu da sanmıyorum. Ayrıca yeni nesil karikatürcülerin şu küfür takıntısını hiç ama hiç anlamıyorum. Konuya hiç birşekilde katkısı olmuyor bu abartılmış dilin.
Dergi ekibi birşekilde yeni bir dergi basacaktır. Ani gelişmelere alıştık.
 

sekvens

Yeni Üye
29 Ağu 2011
45
72
kanımca mizah gücünü herşeyi yapabilme özgürlünden değil zekadan almalı.
ve ister mizah ister sanat..vb hiçbir şey insanlığın çoğunlu tarafından kutsal kabul edilmiş değerleri aşağılamamalı.
bunu dışarda da yapana icerde de yapana aynı tepki gösterilmeli.
 

orgunvaran

Onursal Üye
15 Şub 2016
745
1,497
Sevgili zagor t senin paylasimlarini hayranlikla ve sevgiyle izliyorum.. Ama gozunden kacmis olmali o karikatur girgirin kapagi degil. Benim girgira daha dogrusu yeni girgira sempatim varmi.hayir yok..aliyordum ama mizahseverligimden. Onlara antipatim oguz aral ustaya yaptiklarindan dolayi geliyor. Cizerlerin iaaiz kalmasi iyi olmamis. Yeni dergi cikacaktir.. Izleyip gorecegiz
 

zagor-t

Onursal Üye
17 Eki 2012
1,464
20,854
Sevgili zagor t senin paylasimlarini hayranlikla ve sevgiyle izliyorum.. Ama gozunden kacmis olmali o karikatur girgirin kapagi degil. Benim girgira daha dogrusu yeni girgira sempatim varmi.hayir yok..aliyordum ama mizahseverligimden. Onlara antipatim oguz aral ustaya yaptiklarindan dolayi geliyor. Cizerlerin iaaiz kalmasi iyi olmamis. Yeni dergi cikacaktir.. Izleyip gorecegiz

Teşekkürler sevgili Orgunvaran, o karikatürün kapak olması ya da olmaması ile ilgili birşey yazmadım. Derginin kapatılmasını da anlamıyorum. Ben yanlız bu konuyu vesile ederek, küfürlü mizah anlayışına karşı olduğumu belirtmek istedim. Bu karikatürü bahane ederek Sözcü gazatesine zarar vermek isteyen birileri varmış, o sonucu çıkardım, medyadaki ilk tepkilerden. Gelişmelerde beni şaşırttı açıkçası
 

nicomedes

Onursal Üye
30 Nis 2014
880
3,912
İzmit
Karikatür kapatma bahanesi olarak kullanılmış gibi görünüyor,
yoksa sadece çizere firma politikasına uygun bir yaptırım uygulanabilirdi.
İnançlara veya inançsızlıklara saygısızlık kabul edilemez ancak mizahın veya basının ''sansürünü'' okuyucu otomatik yapar zaten kalitesiz veya radikal unsurlar zaman içinde yok olmaya mahkum dışarıdan müdahaleye gerek olmadığını düşünüyorum.
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,645
Kasımpaşa
Keşke kapatılmasaymış...
Bu karikatürün farkına bile varmazdık...
Şimdi hep beraber biliyoruz ve saflarımızı belirliyoruz.
Korku dağları gittikçe büyüyor...
Bir müvekkilimi de facebook paylaşımları nedeni ile savcılığa çağırmışlar, bakacağız...
 

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,130
Küfürün, hakaretin, aşağılamanın, ötekileştirmenin, gruplaştırmanın, yaftalamanın her çeşidine karşıyım...
Mizahta da, sokakta da, iş yerinde de, evde de ve hatta siyasette de...
Dolayısıyla bu karikatüre de karşıyım. Yanlış olmuş, olmasa iyiymiş ama olmuş...
Olmuş ve Gırgır dergisi kapatılmış.
Şimdi akla gelen sorulara bir bakalım;
-Kapatılmanın sebebi acaba sadece bu karikatürün yayınlanması mıydı, yoksa başka nedenler de vardı ve kapatılması için bir bahane mi aranıyordu.
-Bu kapatılmayı diğer bazı mizah dergileri izleyecek mi?
-Gırgır dergisinin kapatılmasının ardından ilgili gazete de kapatılacak mı?
-Mizahta küfüre karşıyız da, meclis tutanaklarına geçen bazı sözlerle (lan, o.çocuğu, şerefsiz, zürriyetsiz, hayvan herif, haysiyetsiz, hırsız vb) birbirlerini aşağılayan, hatta belki de küfürlerin en ağırı olan vatan hainliği ile hem birbirlerini hem de direkt milleti suçlayan, yaftalayan, hedef gösteren bazı vekillerimizin ağızları da kapatılacak mı (yoksa sırtları sıvazlanarak ödüllendirilmeye devam mı edilecek)...
-Bir kısım yanlışa değil, milletçe tüm yanlışlara karşı çıkabilecek günleri görebilecek miyiz?
Herkesin doğrusu farklı olabilir ve medenice tartışmaya açıktır. Lakin gerçek, herkes için gerçektir ve tartışmaya kapalıdır.
Saygılarımla...

52308R.gif
 

Malatyalı

Aktif Üye
15 Şub 2016
287
576
speedforce
Valla küfür görmek istiyorlarsa havuz medyasına baksınlar bence tamam karikatür kötüydü ama yapılan her yanlış böyle cezalandırılıyor mu acaba ?
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,353
Bir densizlik olmuş unutalım gitsin.En azından yılların emeği var Gırgır dergisinde eskinin hatırı var bir çizerin kişisel ayıbı.Cenabı peygamber yüzüne karşı kendisine hakaret edenleri dahi affetmiştir hatta hatta Hz.Hamza yı katleden Vahşi yi bile affetmiştir.Mescidinde sahabilerle bulunurken gelip mescide idrarını yapanı bile affetmiştir.İbadet ederken üstüne atılan plasentayı bile görmezden gelmiştir.
Daha önce dedim ya Hazreti Musa bugün olsaydı kesinlikle affeder ve ama beni iyi çizememişsin diyerek mizah yapardı.Affedip unutacağız ki kimse korkmasın ürkmesin çekinmesin.Bir yanlışlık olmuş hiç hoş olmayan bir durum affetmek ve bağışlamak büyüklüktür.Benim kişisel düşüncem hoş görülü olmak elzemdir.Yanlış ve berbat bir karikatür bizi olduğu kadar musevi cemaatinide rencide edebilecek bir espri.Kimsenin incinmesini istemem neye ve kime inanırsa inansın özgürce yaşasın inançlarını herkes.Ne gerek var anlayamıyorum böyle esprilere dünya kadar konu var.Ben insanların üzülmesine ve GIRGIR ın kapatılması üzüldüm bizim efsane dergilerimizden biriydi koşarak almaya giderdik sarı sayfalarında neler bulmazdık ki.Geldiğimiz noktada mizahçıların ellikere kendilerini sorgulaması lazım.Birde karikatür sahibinin psikolojisini düşünün emin olun milyonkere pişmandır.En iyisi dedim ya affetmek çünkü Hazreti Musa mutlaka öyle yapardı ve emin olun o karikatüristin omuzuna eline koyar bir de tebessüm ederdi.Benim kişisel düşüncelerim bu şekilde bu olayın üzerinde fazlaca durulması mizah dergilerine zarar verir.Onlar bize gerekli.Bu ve diğer çizgi roman platformları gibi Bir Profesör ümüz ciddi bir rahatsızlık geçirdi hepimiz bunaldık zaten sayımız az.Allah korusun bir şey olmasın diye dua ettik.Allah korusun bu ve diğer siteye bir şey olsa açıkta kaldık resmen hepsi yaşasın hatta yaşamak zorundalar bu projeyi onlar başlattı ve devam etmek zorundalar.Paylaşım sitelerinin olmadığını bir düşünün aman yarabbi düşünmek bile istemiyorum.Mizah dergileride öyle olmasalar aman yarabbi.Her zaman bir şey paylaşamasakta herkes sevgi ve hoşgörüsünü paylaşıyor ya yeter.Benim için çok anlamlı bulduğum ve değer verdiğim çizgiroman ve mizah konusunda tahammül seviyemizi en yüksekte tutalım.Saygılarımla kendinize çok iyi bakın.
 

ihtiyardost

Onursal Üye
12 Kas 2010
3,394
66,600
Karagümrük
Bir densizlik olmuş unutalım gitsin.En azından yılların emeği var Gırgır dergisinde eskinin hatırı var bir çizerin kişisel ayıbı.Cenabı peygamber yüzüne karşı kendisine hakaret edenleri dahi affetmiştir hatta hatta Hz.Hamza yı katleden Vahşi yi bile affetmiştir.Mescidinde sahabilerle bulunurken gelip mescide idrarını yapanı bile affetmiştir.İbadet ederken üstüne atılan plasentayı bile görmezden gelmiştir.
Daha önce dedim ya Hazreti Musa bugün olsaydı kesinlikle affeder ve ama beni iyi çizememişsin diyerek mizah yapardı.Affedip unutacağız ki kimse korkmasın ürkmesin çekinmesin.Bir yanlışlık olmuş hiç hoş olmayan bir durum affetmek ve bağışlamak büyüklüktür.Benim kişisel düşüncem hoş görülü olmak elzemdir.Yanlış ve berbat bir karikatür bizi olduğu kadar musevi cemaatinide rencide edebilecek bir espri.Kimsenin incinmesini istemem neye ve kime inanırsa inansın özgürce yaşasın inançlarını herkes.Ne gerek var anlayamıyorum böyle esprilere dünya kadar konu var.Ben insanların üzülmesine ve GIRGIR ın kapatılması üzüldüm bizim efsane dergilerimizden biriydi koşarak almaya giderdik sarı sayfalarında neler bulmazdık ki.Geldiğimiz noktada mizahçıların ellikere kendilerini sorgulaması lazım.Birde karikatür sahibinin psikolojisini düşünün emin olun milyonkere pişmandır.En iyisi dedim ya affetmek çünkü Hazreti Musa mutlaka öyle yapardı ve emin olun o karikatüristin omuzuna eline koyar bir de tebessüm ederdi.Benim kişisel düşüncelerim bu şekilde bu olayın üzerinde fazlaca durulması mizah dergilerine zarar verir.Onlar bize gerekli.Bu ve diğer çizgi roman platformları gibi Bir Profesör ümüz ciddi bir rahatsızlık geçirdi hepimiz bunaldık zaten sayımız az.Allah korusun bir şey olmasın diye dua ettik.Allah korusun bu ve diğer siteye bir şey olsa açıkta kaldık resmen hepsi yaşasın hatta yaşamak zorundalar bu projeyi onlar başlattı ve devam etmek zorundalar.Paylaşım sitelerinin olmadığını bir düşünün aman yarabbi düşünmek bile istemiyorum.Mizah dergileride öyle olmasalar aman yarabbi.Her zaman bir şey paylaşamasakta herkes sevgi ve hoşgörüsünü paylaşıyor ya yeter.Benim için çok anlamlı bulduğum ve değer verdiğim çizgiroman ve mizah konusunda tahammül seviyemizi en yüksekte tutalım.Saygılarımla kendinize çok iyi bakın.

"Kutsal sözler" Abolardis kardeşim. (Yazmış olduğunuz yazıları severek okuyorum). Zekanın ve hayranlık uyandırıcı
çizgilerin birleşimi olan karikatürleri içeren yeni mizah dergilerini görebilme umudumuzu kaybetmeyelim.
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,953
ordu-turkey
Bir densizlik olmuş unutalım gitsin.En azından yılların emeği var Gırgır dergisinde eskinin hatırı var bir çizerin kişisel ayıbı.Cenabı peygamber yüzüne karşı kendisine hakaret edenleri dahi affetmiştir hatta hatta Hz.Hamza yı katleden Vahşi yi bile affetmiştir.Mescidinde sahabilerle bulunurken gelip mescide idrarını yapanı bile affetmiştir.İbadet ederken üstüne atılan plasentayı bile görmezden gelmiştir.
Daha önce dedim ya Hazreti Musa bugün olsaydı kesinlikle affeder ve ama beni iyi çizememişsin diyerek mizah yapardı.Affedip unutacağız ki kimse korkmasın ürkmesin çekinmesin.Bir yanlışlık olmuş hiç hoş olmayan bir durum affetmek ve bağışlamak büyüklüktür.Benim kişisel düşüncem hoş görülü olmak elzemdir.Yanlış ve berbat bir karikatür bizi olduğu kadar musevi cemaatinide rencide edebilecek bir espri.Kimsenin incinmesini istemem neye ve kime inanırsa inansın özgürce yaşasın inançlarını herkes.Ne gerek var anlayamıyorum böyle esprilere dünya kadar konu var.Ben insanların üzülmesine ve GIRGIR ın kapatılması üzüldüm bizim efsane dergilerimizden biriydi koşarak almaya giderdik sarı sayfalarında neler bulmazdık ki.Geldiğimiz noktada mizahçıların ellikere kendilerini sorgulaması lazım.Birde karikatür sahibinin psikolojisini düşünün emin olun milyonkere pişmandır.En iyisi dedim ya affetmek çünkü Hazreti Musa mutlaka öyle yapardı ve emin olun o karikatüristin omuzuna eline koyar bir de tebessüm ederdi.Benim kişisel düşüncelerim bu şekilde bu olayın üzerinde fazlaca durulması mizah dergilerine zarar verir.Onlar bize gerekli.Bu ve diğer çizgi roman platformları gibi Bir Profesör ümüz ciddi bir rahatsızlık geçirdi hepimiz bunaldık zaten sayımız az.Allah korusun bir şey olmasın diye dua ettik.Allah korusun bu ve diğer siteye bir şey olsa açıkta kaldık resmen hepsi yaşasın hatta yaşamak zorundalar bu projeyi onlar başlattı ve devam etmek zorundalar.Paylaşım sitelerinin olmadığını bir düşünün aman yarabbi düşünmek bile istemiyorum.Mizah dergileride öyle olmasalar aman yarabbi.Her zaman bir şey paylaşamasakta herkes sevgi ve hoşgörüsünü paylaşıyor ya yeter.Benim için çok anlamlı bulduğum ve değer verdiğim çizgiroman ve mizah konusunda tahammül seviyemizi en yüksekte tutalım.Saygılarımla kendinize çok iyi bakın.

Abolardis üstadım tam da bu yazı üstüne şu yazı harika oldu.Okuyun okutun.
 

ertekin

Süper Üye
22 Ağu 2009
1,913
4,847
Navajo Köyü


Abolardis üstadım tam da bu yazı üstüne şu yazı harika oldu.Okuyun okutun.

Yahudiler bizi pek fazla enterese etmiyor,
Hz. Musa'yı hakiki sevenler Yahudiler değil Müslümanlardır.
Hz. Musa Kuran-ı Kerim'de en çok ismi zikredilen peygamberdir,
ayrıyeten bir yumrukla adam öldürecek ve en önemlisi ruhunu almaya gelen Azrail'e tokat atıp Azrail'in gözünü çıkaracak kadar da karizmadır.
Aşağıdaki linkte yazdıklarım teyitlidir.
sorularlaislamiyet.com/hz-musaya-gelen-olum-melegine-hz-musanin-tokat-atmasinin-hikmetini-anlatir-misiniz-0
 
Son düzenleme:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,353
Rafael beyin yazısını okudum bizce problem yok diyor kısaca biraz farklı değerlendirmelerde büyütülecek bir mesele değil beşer şaşar.Kendinize iyi bakın en büyük değer insanlıkta.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,353
Dediğim gibi farklı bir tartışma olmasın sadece şunu ifade edeyim cenabı hakkin Meleğine tokat atma Hz.Musa yı yücelterek onu Peygamber efendimiz tokat atamıyor konumu na getirmek için söylenmiş israiliyat etkisi düşüncesindeyim.tirmizi buharı müslim de olsa Kuranı kerime muhalif hadisler var benim kişisel fikrim bu rivayet zayıftır.ravi zinciri ve kaynak incelenmelidir.sembolizmde olabilirki azrail gelmeden ölmeden olmek gibi Ravi zincirini bir incelemek lazım.Taakkul ,tezekkür, tedebbür, tefekkür,tertil bunu emrediyor kişisel fikirlerim bağlayıcı değil muhalefet etkisi bulunmaz günahı ve sevabı tamamen benimdir Allah affetsin.
 

hüseyin aksakal

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
7 Eyl 2010
773
5,728
Kdz. Ereğli
İnançları maksatsızca, çok iyi düşünmeden konuşmak insanları rencide edebilir. Karşındakinin inançlarını yok saymakla, kendi inancını savunmak arasındaki çizgi çok incedir. Yazılana, çizilene tepki göstereceğiz diye, insanlığı tek bakış açılı bir evrene hapsolmaya zorluyor olabiliriz. Bu, karikatürün müellifi açısından ne kadar geçerliyse, ona tepki olarak bir geleneği yok eden bakış açısı açısından da geçerlidir belki.

Yani aman biraz dikkat diyorum...
 
12 Şub 2010
15,006
543,719
Gırgır, isim olarak Oğuz Aral tarafından Gün Gazetesi'nde sayfanın dörtte biri boyundaki mizah köşesinde kullanılmaya başlandı. Gördüğü ilgi üzerine topraklarını genişleterek yarım sayfaya, tam sayfaya ve daha sonra önlü arkalı iki gazete sayfasına ulaşınca, gazetenin sahibi Gırgır'a kendi devletini kurma izni verdi.

Gırgır, Oğuz Aral yönetiminde ama Haldun Simavi sahipliğinde bağımsız dergi olmuştu.

O yıllarda Türkiye'de isim ve fikir olarak telif hukuku ve telif bilinci gelişmemiş olduğu için Oğuz Aral, bu dergi kurulduğunda patron Haldun Simavi ile bir sözleşme yaparak derginin adı ve bağlı olduğu şirketten hisse, isim hakkı gibi taleplerde bulunmadı, o bilince de sahip değildi besbelli.

Gırgır Türkiye'deki mizahı kökünden değiştirdi. Türkiye'nin en büyük ve dünyanın sayılı mizah dergilerinden oldu. Sahibine tonla para kazandırdı.

Sonra patron Haldun Simavi, Gırgır'ı Ertuğrul Akbay'a sattı. Bu satıştan çırak çıkan Oğuz Aral, Gırgır'a emek veren ve hep kendi yetiştirmesi olan çizerleri alarak Gırgır'dan ayrıldı ve Avni Dergisi'ni kurdu.

Ertuğrul Akbay, o zamanlar ünlü bir magazin gazetecisiydi. Gölge Adam adıyla röportajlar yapıyor ve Simavi grubu gazetelerinin ilk sayfasını kaplayan haberlere imza atıyordu. Ünlü artistlerle, Suudi Arabistan'ın dünyaca ünlü Petrol Bakanı Zeki Yamani'yle yakın dostlukları vardı. Sansasyonel bir gazeteciydi.
Gırgır dergisini sürdürmek sansasyonel veya magazinsel bir iş olmadığından derginin tirajı kayboldu ve Gırgır'ı kapattı. İsim hakkı kendisinde kaldı.

Yakın zamanda Sözcü Gazetesi'nin sahibi olarak bu isim hakkını kullanarak Gırgır'ı yeniden çıkarmaya ve Sözcü'nün tirajından yararlanarak ihya etmeye çalıştı. Anlaşılan başarı sağlayamadı ve kapatmak için bir vesile gerekiyordu.

Kıssadan hisse :
İyi bir fikriniz, projeniz varsa bugünün özellikle internet dünyasında çok kısa zamanda dolar milyarderi bile olmak işten değil. Bir facebook icad etmeniz kafi.
Fikri ve Sınai Haklar, Telif hakları, ülkemizde son yıllarda gündeme gelen ve gittikçe uygulama alanı bulan modern, çağdaş kavramlar. Ama Amerika'da, Avrupada yüzyılı aşkın bir geçmişi, uygulaması var.

Şimdi Gırgır derken akla Oğuz Aral gelmekte halen. Ama bu Gırgır, Oğuz Aral'a atılmış en büyük kazıktır.
 

Malatyalı

Aktif Üye
15 Şub 2016
287
576
speedforce
Şunu anlamıyorum evet ortada bir seviyesizlik var ama birileri neden hemen cihat ilan ediyor ? Yok "Sözcü paçavrası kapatılsın" yok "İslama küfür ettiler" filan ortamı germeye ne gerek var. Birileri bu olayla birlikte kendi propagandalarını yapıyor yine. Millet olarak olayları sağ duyu ile çözme taraftarı değiliz. Öldürün o zaman o karikatüristi nasıl olsa linç kültürüne alıştık. İnsanlar iki yüzlü her yanlış yapana aynı tepkiyi vermiyorlar birine canın sağolsun diyip diğerinı linç etmek haksızlık.
 
Üst