Türk Yapımı Punisher Filmi

Raven

Yönetici
7 May 2009
1,443
12,579
Çizgi roman dostu, benim de çok sevdiğim arkadaşım kısa film yapımcı ve yönetmeni Onur Çetincengiz, başrolünü kendisinin oynadığı bir Punisher filmine imza attı. The İnfazcı isimli kısa filmi buradan izleyebilirsiniz. Ben çok beğendim, bakalım sizler ne diyeceksiniz.

 

pandora1972

Süper Üye
1 Ağu 2012
2,229
4,833
Mustafa, ilgi alanların ilginç haliyle paylaşımların da ilginç, değişik olmuş. Teşekkürler :)
 

spikespiegel

Aktif Üye
10 Şub 2012
265
279
ankara
new york ta queens homie leri olursa istanbul dada kasımpaşa nın çakalları olur.
infazcının eline sağlık, zincirlikuyuda yatan rahmetli ailesinin ruhuna da fatiha :)
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Raven, paylaşım için teşekkürler. Bu da benden olsun. Filmden hemen önce Onur'la sohbet etmiştik uzun uzun. Şimdilerde de "Brendon Çizim Yarışması" jürimiz oldu kendileri. Yolu açık olsun, iyi okumalar:

Onur Çetincengiz'in Yeni Filmi "The Punisher" Olacak

Onur Çetincengiz Bursa'da yaşayan ve B filmleriye Dolph Lungren hayranı bir insan. Ama onu kendi gibi izleyici ve hayran olan binlerce insandan ayıran özelliği "elini taşın altına koymaktan kaçmayacak kadar cesur olması"! Önce "Altın Çocuk Kilink'e karşı" adlı kısa filmini çekti, şimdi de çizgi roman kahramanı "Punisher"le adaleti sorgulamaya hazırlanıyor.

Kireççi - Onur Çetincengiz kimdir, onu biraz tanıyabilir miyiz?

Çetincengiz - 1981 Bursa doğumluyum. Hayata gözlerimi açıp kendimi bildiğim andan itibaren sinema ve çizgi roman hastalığına tutuldum . Hastalığın başlıca sorumlusu ve nedeni de babamdır. Bana her sabah gazeteden "Karaoğlan"ın çizgi romanını okurdu. İlk orada yakalandım çizgi roman hastalığına. Sonra gene babam sayesinde Sinema hastalığına yakalandım. Kiraladığımız video kasetler bu amansız hastalığın başlıca nedeniydi. Chuck Norris, Van Damme, Dolph Lundgren filmleri Amerikan Ninja serileri hastalığı iyice arttırdı bünye de .Doktor , ilaç ve tedaviye cevap vermedi vücut tabii. Yaşta 32 oldu. Artık böyle de gider. Fakat iyi ki yakalanmışım bu hastalığa

Kireççi - İlgi alanları nelerdir, çizgi roman ve sinema ne kadar yer kaplıyor?

Çetincengiz - Tabii ki ilgi alanlarım Sinema ve Çizgi Roman. Onun dışında hobim yok. Çünkü ikisi de büyük bir deniz gibi. Ne izlenecek film biter ne de okunacak kitap. Bu hastalıklara bir de Fenerbahçe hastalığı eklenince zaman bana yetmiyor. Keşke bir gün 25 saat olsa

Kireççi - 25 saat :) Bazen bir gün 30-40 saat olsa da harika olur aslında, katılıyorum... Kısa film çekmek nereden geldi aklınıza, kimlerden yardım aldınız?

Çetincengiz - Emeklenmeden yürünemeyeceği gibi kısa film çekmeden uzun metraj çekmek imkansızdır. Ben 19 yaşından beri film çekmek istiyordum. Ama o yıllar da kamera bulmak imkansızdı. Ben kendimce bir yol haritası çizdim o yıllardan kendime. Film yapacağım. Kısa filmler yapacağım. Fakat 2006'da kısmet oldu ilk kısa filmi çekmek.
2006'ya kadar Bursa'da özel tiyatrolarda eğitim aldım. Bol bol da film izledim. Sonra yeğenim "ışın kılıcı" efekti yapabildiğini söyledi. Hadi "Star Wars" çekelim dedi. Kameran bile yokken "Star Wars"'mı ?
Neyse cep telefonu ile başladık çekime. Ve kendi hikayemizi anlattık. Kamerası bile olmayan 3 genç nasıl "Star Wars" çeker.
O tabii "Star Wars" olmadı "Mtar Wars" oldu .
Derken küfüre varan eleştiriler. Sen bu işi yapmalar. Salak mısınlar. Yılmadık ama kardeşimle. Dedin ya kimden destek aldın. İlk zamanlar sadece "Köstek" oldu insanlar. Sonra 2008'de bir El Kamerası aldık .Ve "CanAvar" diye bir korku filmi denemesi yaptık. Bir şeyler yapmalıydım insanların beni ve filmlerimi ciddiye alması için. Ama ne ?
Bursa'da bir kafeye gittim.1 saatliğine kiraladım. Ve eş, dost, akraba, arkadaş kim varsa çağırdım. Gala yapacağız gelin. Geldi millet. Ve hakkaten ciddiye almaya başladılar. Bir yıl sonra "Ölüm Dosyası" kısa filmi. Gene bir kafe kiraladım. Gene eş, dost akraba. İzlediler. Tamam beğenmiyorlardı. Tamam olmuyordu. Ama insanlar inanıyordu artık bana ve kardeşime. Ben çabalıyordum. Derken hep yapmak istediğim" Altın Çocuk Kilink'e Karşı filmine geldi sıra.


Kireççi - Killing için oyuncu, kostüm, teknik destek… Kimlerle çalıştınız, kimler destek oldu size?

Çetincengiz - Orkun Karaburun isimli bir arkadaşla tanıştım.3 D Max ve diğer bilgisayar ve efekti konusunda uzman. O'na bir film yapmak istediğimi ve filmde helikopter olacağını bol aksiyon bol macera olacağını söyledim. Ben yardımcı olurum dedi. Hemen senaryoyu yazdım. Kardeşimi çekim yapacağımız yerlere götürdüm. Bak dedim buradan" Helikopter çıkacak", "burada araba patlayacak". Emir ben onları anlatırken içinden "Hadi lan"ın kaba halini söylüyormuş.
Çekimlere başladık. Kostümü diktirdik terziye. Terzinin nasıl dalga geçtiğini falan anlatmama lüzum yok herhalde
Ressam arkadaşım Onur Elüstü kostümü boyadı. Resimlerini çizdi. İşte o kostüme kemik resimlerinin yapılma anı çok feciydi. Haziran'ın en sıcak ayları. Emir Çetincengiz Kilink kostümünü giydi. Ve tam 3 saat üzerinde resim yapıldı
Neyse biz çekimleri yaptık. En zor sahne kaldı. Zombilerin olduğu sahne. Nasıl yapacaktık. Ama ben hazırlıklıydım. Tam bir sene kimle tanışsam "zombi olur musun" diye sordum millete. Ordan burdan 25-26 kişi ayarladım. Göz farı, kırmızı gıda boyası aldık "Kan" olsun diye.
Hepsi güzel de bu 25 kişiyi nasıl şehir dışına götüreceksin. Yüzlerine makyaj yapıp, koşturacaksın. Araç nerde ?
Allah yardım etti. İşyerinden ordan burdan 25 kişilik ekibi şehir dışında boş bir araziye götürdük. Herkes tedirgin. Düşünsene kimse kimseyi tanımıyor. Boş bir arazi. Film çekeceğiz diye getirmişler seni.
Panik herkes.
"Arkadaşlar" dedim. Toplanın. Bakın size bu fırsat. Hayatınızın hiç bir döneminde bir manyak "Gelin Sizi Zombi Yapayım" demeyecek. Kıymetini bilin. Ve gelen herkes sanki profesyonelmiş gibi çalıştı. Millet kendini yerlere attı. Ve Allah yardım etti diyorum ben o çekimi biz o gün bitirdik.


Kireççi - Killing nasıl tepkiler aldı?

Çetincengiz - Tepkilerin olumlusu da oldu. Olumsuzu da.Tepkiler beni pek ilgilendirmiyor. Sonuçta "Altın Çocuk Kilinke'e Karşı" bir festival filmi oldu. 2. El Film Festivalinde gösterildi. Bursa'da galasına 120 kişi geldi. Bursa'da yerel 2 kanal haberlerimizi yaptı. Atv'de Çek Bakalım yarışmasında bir tur atladı. Ayrıca İstanbul'da "Kargart"ta özel "Kilink Gecesinde " gösterildi. Yetmez mi bir kısa film için.Hem de 100-10 tl'ye çekilmiş bir kısa film için

Kireççi - Şimdiki filminiz Punisher olacak… Neden Punisher? Onu seçmenizde özel bir sebep var mı?

Çetincengiz - En sevdiğim 3 kahramandan biri Punisher. Ken Parker'i birinci sıraya, Batman'i ikinci sıraya koyarsak sonra Punisher gelir. Punisher'i 1991 yılında ilk kez okuduğum da o yıllarda ki diğer yayınlara göre daha çok sevmiştim. Sonra Dolph Lundgren'in Punisher'i izleyince tam bir Puni fanı oldum.cAcıdır ki ülkemizde Punisher yayınlanmıyor. En son 2004'te "Hoşgeldin Frank" yayınlanmıştı. Sonra iki film daha çekildi.
Ama işin ilginci tam sekiz senedir Punisher yayınlanmıyor bu ülke de çizgi roman olarak. Ne acı!

Kireççi - Teknik detaylara girersek, nasıl çekeceksiniz, kaç oyuncu olacak, dublaj, özel bir müzik, bilgisayar desteği alacak mısınız?

Çetincengiz - Punisher rolü bu sefer benim. Kaptırmam kimseye. Diğer oyuncular tiyatro kurslarından öğrenciler.



Kireççi - Filmin içeriği hakkında bilgi verebilir misiniz? Hangi mesajlar gizli sahneler arasında? Filmin adı ne olacak? Ne zamana izleyebiliriz?

Çetincengiz - Onlar şimdilik süpriz olsun. Filmin adı The İnfazcı. Bittiği gibi net'e atacağız.

Kireççi - Sonraki proje belli mi?

Çetincengiz - Tanto isimli yarı samuray, yarı kovboy bir karakter yazdım. Tabii Amerika'da geçiyor. Fakat bu projeyi benim yapmam olanaksız. Ama imkansız değil. Çok inanarak yazıyorum. 5 bölüm oldu bile. Ve gerçekten çok ama çok güzel oluyor. Bakalım hayırlısı

Kireççi - Bu enerji ve azimle eminim hayırlısı olacaktır. Size kolaylıklar diliyor, desteğimizin arkanızda olduğunu bilmenizi isterim.
 

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,471
27,004
Bursa'da kan gövdeyi götürmüş gibi geldi bana da.:)
Punisher centilmendir.:Ğ
Teşekkürler dostum...
 
Üst