SUAT YALAZ'ın yeni yazısı

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,367
141,594
Soner beyin yazısınıda okumuştum abi ve çok hoşuma gitmişti, Suat Abinin yazısıda çok güzelmiş, dediğide doğru,

Avrupada medeniyet var ama bizde de HAYAT var. Kötüsüyle, iyisiyle. Bir de bizi bize bıraksalar veya biz olmayı öğrenebilsek.
 

kandraks53

Onursal Üye
29 Ağu 2010
2,778
7,982
Herşeyden önce bu yazıları herkese okutabilsek..Ne yazıkki okumuyorlar..
Belkide okumak istemiyorlar..
Kendisi iyi olmak istemeyeni,hiç bir doktor iyi edemezmiş..
Ne yazıkki o günlere kaldı,güzel Türkiye'm..
Teşekkürler KARAOĞLAN..Harika paylaşım..
 

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
663
2,944
Yazıları güzel, zengin anılarla dolu olmasına rağmen malesef sığ milliyetçilikten bir türlü kendisini kurtaramıyor.

Orda medeniyet varmış ama hayat burdaymış !!!

Kaotik - kanunsuz yaşamı bu kadar seviyorsa kendisini Hindistan'da, Pakistan'da görmek isterim. Oralarda bizden çok daha fazla hayat var bu mantığa göre.

Bir insanın içinde doğup büyüdüğü bir topluma karşı ayrı ve özel hisler beslemesi normaldir. Çin'e de gitsek, Amerika'ya da gitsek, Afrika'nın en ücre yerlerine de gitsek doğup büyüdüğümüz sokakları özlememiz, bu toprağın yemeklerini canımızın çekmesi normaldir. Buna kimse bir şey diyemez. Bu kültürün insanıyız sonuçta.

Ancak ve ancak;

Sadece dünyanın kendi etrafında döndüğünü zanneden insanlar bu topraklarda olan her şeyin çok özel, aşılmaz, muhteşem, harika, değerli olduğunu düşünür. Dünyanın her yerinin kendine özgü güzelliği vardır, hiç bir coğrafyanın başka bir coğrafyaya; hiç bir toplumun başka bir topluma üstünlüğü yoktur. Bunu kafalar ne zaman anlayacak bilmiyorum. Ama Batı ve medeniyet düşmanlığı yapmak getirisi olan bir şey olmalı ki son zamanlarda bol bol rastlıyoruz bu garip, ikiyüzlü ve eğreti söyleme.

Aslolan dünyaya ne kattığındır, hem bireysel, hem de toplumsal olarak. Ve acı gerçek şudur ki; biz toplum olarak insanlığa, dünyaya özellikle son yüzyıllarda az şey katmış bir toplumuz. Atatürk bunu gördüğü içindir ki bize çağdaş medeniyetin öncülüğünü hedef göstermiştir.

Umarım bir gün tekrar toplum olarak Atatürk'ün çizgisine gelebiliriz, onun dehasını, yapmak istediklerini tam olarak anlayabiliriz.
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,638
Gaziantep

Sevgili Tarantula'ya ;

YİNE MEMLEKETİM ÜSTÜNE SÖYLENMİŞTİR

Memleketim, memleketim, memleketim,
ne kasketim kaldı senin ora işi
ne yollarını taşımış ayakkabım,
son mintanın da sırtımda paralandı çoktan,
Şile bezindendi.
Sen şimdi yalnız saçımın akında,
enfarktında yüreğimin,
alnımın çizgilerindesin memleketim,
memleketim,
memleketim...

Nazım HİKMET
Pırağ, 8 Nisan 958
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,351
Suat beyin yazısını açıkça söylemek gerekirse beğendim.Sohbet tadında karşılıklı çay içip ne olacak bu memleketin hali olağanlığında.Bir entellektüel olarak görüşlerini yazmasıda çok doğal haliyle.
Aslında işaret ettiği nokta çok önemli yetiştirdiğimiz değerlerimizin sayısı hayli azaldı.
Atatürk
Nasreddin hoca
Mevlana
Hacı Bektaşi Veli
Evliya Çelebi ( ilk sosyal tarihçi olarak kabul eder rahmetli tarihçilerin babası İnalcık hoca )
Yunus Emre
Neyzen Tevfik
Sakallı Celal
Hacı Bayram Veli
El Cezeri
ve niceleri ben Nihat Genç gibi düşünüyorum.Anadolu da yaşamayı Allah herkese nasip etmez.Anadolu kelimesinin Yunan ca olduğu malumunuz A - natolia yani medeni yer anlamında.Medeniyetsizliğin olmadığı yer anlamında.Zaman içinde kullanım anlamı farklı olsada temeli medeni yer anlamındadır.Bu coğrafya çobanların bile kavalla koyun otlattığı bir yerdir.Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir şey göremezsiniz.
Buraya özgüdür.( varsada aslı burada ) Telli Kuran derler Saza biliyorsunuz.Hazreti Davut tan beri gelen bir gelenektir.Tarihi bu çalgının Sümerlere kadar daha eski belki gider.Aşıklar ve Halk ozanları felsefelerini bununla dile getirmişlerdir.Bir yazara batıda ( Livanelli yanlış olmasın ) soruyorlar sizde neden filozof çıkmadı diye.Ne münasebet diyor bizde ki halk ozanlarının hepsi filozof diyor.Aynen öyle.Antik çağ yunan filozoflarının önemli bir kısmıda Anadolu da yaşamıştır.Buranın ayrı bir dokusu ayrı bir özelliği var.Nedeni yaşadığım yeri kutsamak yada önem arzetmek için değil çok fazla göç almasından kaynaklanan gen zenginliği yine Anadolunun son buzul çağını yaşamamasından dolayı ( yaklaşık 150.000 bin yıl sürdü ) yaşayan bitki ve organizmalar türlerine göre 150.000 yıl ileridedir.Dahada enteresanı hiç bir buğday türü çinko kullanamazken Anadolu buğdayı çinko kullanmayı biliyor.Endemik yaklaşık 13.000 tür bitki yaşıyor.Dünyanın hiç bir ülkesinde bu kadar gen çeşitliliğinin bulamazsınız Amazonlar dahil.Göçlerden kaynaklanan gen zenginliği çok önemlidir.Halkımız zekidir.Eğitim eksiğimiz var sadece oda tamamlanırsa muhteşem olacak onların 100 yılda aldığı mesafeyi inanıyorum 30 yılda alırız.Bu ülkede yaşayan her insan özel ve değerlidir.Süryani - Keldani _ Kürt _ Türk - Ermeni -Asuri - Yezidi farketmez.Kim bu Ülkeye hizmet ederse başımızın üzerinde yeri var.İsterse Kongo lu bir zenci olsun.Başımın tacıdır.Bize yarışmalarda altın madalya getiren deri rengi farklı kardeşlerimin benim başımın üzerinde yeri vardır.Bu nedenle ülke bütünlüğü kardeşlik , iyilik kavramları çok önemlidir.Farklılıklar zenginliktir.farklılıkları seviyorum ayrışmayı sevmiyorum.Hizipleşmeyi , klikleşmeyi , yer altına inmeyi , aklını bir kenara bırakıp bilmem hangi yabancı gizli servisin güdümüne girmiş ruhunu şeytana ücretsiz satmış toptancı palavracıların ( kastedilen özellikle Fetö ) düşüncelerini ,ezoterizm maskeli inisiye bir takım zararlı ekolleri , zararlı düşünce üreten düşünce kuruluşlarını , kolay inananları kısaca kötülük tohumu üretip bu GDO lu tohumları hem yiyip hemde yedirenleri sevmiyorum.Birazda olsun Anadolu lu olmak fikri üzerinde kafa yorulmalı.Aklını kullanmayanın şeyhi şeytandır.
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,367
141,594
Bir başka sıkıntımızda gdo lu ürünler ve bu ürünlerden nasıl kurtulacağımız konusudur. Nasıl kurtuluruz, tekrar balık tutmayı öğrenerek. Kendimiz yetiştirerek. Çiftçiyi destekleyerek (yatı olana mazotu bedava vereceğimize çiftçiye mazotu bedava vererek) köye dönüşleri ciddi balamda desteklemekle tekrar balık tutmayı öğrenebiliriz.

Anadoluya girdiğimizden beri çok çeşitli ırklarla sürtüşmelerimiz olmuş ama gayet güzel bir düzende de yaşamayı başarabilmişiz.
 
12 Şub 2010
15,006
543,709
Suat Yalaz ustanın yazısını ancak şimdi okuyabildim.
Ama keyfini tam çıkardım:)
Teşekkür ederim sevgili dostum.
 
Üst