Bu hatayı amatör balonlamacılar yapsa

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,640
İzmir
Şimdilerde çizgi roman sektörü forumumuzun kurulduğu günden bu yana çok gelişti. Yep yeni yayınlarla birlikte yeni yayın evleride piyasaya giriş yaptı. Yayın kaliteleri de gittikçe gelişmeye başladı. Ve gittikçe daha iyi çizgi romanlar okumaya başladık. Tabi tüm bu zaman boyunca aldığım kitaplarda çoğunlukla basım evi kaynaklı hatalara şahit oldum. Ama ilk defa font hatası gördüm.

Aşağıda resmini eklediğim sayfa severek takip ettiğim Demir Adam çizgi romanından. Cildin bu sayfasında balonlamayı yapan kişi Thor için kullandığı farklı fontu bir çok balonda unutmuş. Haydi o unutmuş kitap baskıya girmeden son okumayı yapanlar da mı görmemiş? Böyle basit bir hatayı gerek forumumuzda gerekse çeşitli bloglarda balonlama yapan arkdaşlardan birisi yapmış olsa idi hakkında ne eleştiriler gelirdi tahmin edebiliyorum. Amatör çeviri ve balonlama yapan veya yapmaya yeni başlayan arkadaşları eleştirirken aşağıdaki resmi aklımıza getirelim.

12019-cizdiy (CD)ix.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

timed

Onursal Üye
19 Eki 2009
2,330
9,547
Sevgili hocam ,
Ne kadar da dikkatlisiniz yahu.
Nutkum tutuldu vallahi. Ben olsam hızlıca okur geçerdim.Hele Thor ile Tony bir konuda tartışıyorlarsa ve netice önlenemez bir kavgaya doğru gidiyorsa devamını okumak için daha da hızlanır ve bu detayı gözden kaçırırdım.
Sizi tebrik ediyorum.
 

Mehmet Emin

Aktif Üye
25 Kas 2012
314
1,361
Hata adı üstünde hata hatadır, düzeltilmesi gerekir. Beşer Şaşar demişler, basılan yayınlarda da Çeviri Balonlama çalışmalarında da elbetteki çeşitli basit veya büyük hatalar olabilir, basılan yayında hata oluyor diye Çeviri Balonlama da yapılan hatalara sessiz mi kalacağız? Bence hepsini uyarmak ve düzeltmek lazım.
 

espermeset

Yeni Üye
28 Kas 2012
17
13
The Ultimates evreninde, bir ara Thor diyalogları normal fontla yazılıyordu. Tony Stark eğer Şimşek Tanrısı ağzıyla konuşmaz ise haftada bilmem kaç dolar ödeyeceğini söylüyor Thor'a. O yüzden Thor bir süre normal konuştu ve normal fontla yazıldı diyalogları..
 
Üst