Kendi çizgi roman şirketim!

Burintho

Yeni Üye
6 May 2014
18
48
Arkadaşlar, uzun süre düşünüp kendi süper kahramanlarımı ve kendi formalite çizgi roman şirketimi oluşturdum. Öncelikle şirketimin ismi Burintho Çizgi Roman Şirketi!

Yarattığım karakterlerin bir farkı çoğunun türk olması. Önceden Aslan Adam diye bir kahraman yarattığımı söylemiştim ama çok yabancı öğeleri vardı. Şimdi türk olarak uyarlayıp yeni kahramanlar ekledim. Neleri değiştirmeliyim veya neler eklemeliyim? Bunun ilgili görüşlerinizi belirtirseniz çok sevinirim...

ASLAN ADAM

Gerçek ismi Deniz Esen'dir. Bir polistir ve eğer gündüz vardiyasındaysa geceleri Aslan Adam olarak, gece vardiyasındaysa gündüzleri Aslan Adam olarak suçla savaşır. Yani anlayacağınız bir günde hem polis hem de bir süper kahraman olarak iyiliği savunup suçu daima durdurur. Türkiye'de yaşar ve yaşadığı şehir Burintho'dur. ( Şehrin uydurma olmasının sebebi DC'deki uydurma şehirlerden esinlenilmesidir. Gotham, Metropolis vb. )

Bir polistir ama polisler ve halk Aslan Adam'dan nefret eder. En iyi arkadaşı yine polis olan Mert'tir ama Mert'te Aslan Adam'ı hiç sevmez. Deniz'in annesi ve babası ölmüştür. Teyzesiyle yaşamaktadır. Teyzesinin ismi Duru'dur. Teyzesi de Aslan Adam'dan tiksinir. Biricik sevgilisinin ismi ise Leman'dır. ( Leman bir türk ismidir. ) Leman Aslan Adam'ın gerçek bir kurtarıcı olduğuna inanır ve onu çok sever.

Deniz'in Aslan Adam olduğunu kimse bilmiyordur. Deniz baş komiserini hiç sevmez. En iyi polis arkadaşları Ercan, Levent ve Mert'tir. Burintho şehri Aşağı Burintho ve Yukarı Burintho olmak üzere ikiye ayrılır. ( Asya - Avrupa yakası gibi ) Deniz Yukarı Burintho'da yaşıyordur. Maddi durumu ortadır.

Güçlerini nasıl kazandığını hiçbir zaman bilemez. Küçükken annesi ve babasıyla bir hayvanat bahçesi gezisi yapmış ve buradaki bir aslanın kontrolden çıkmasıyla yaralanmış, ufak bir sıyrık şeklinde atlatmıştır. Sonra vücudunda bazı değişiklikler gözlemlemiştir. Güçlerini almasını sağlayan şeyin geçirdiği kazanın mı yoksa kendi oluşturduğu psikolojik değişimin mi neden olduğunu bilemez. Aslan Adam olmasını sağlayan şeyin güçleri mi yoksa kendi mi olduğuna karar veremez. Sürekli şu soruyu tekrarlamaktadır. " Beni ben mi yarattım yoksa hepsi bir tesadüf mü? "

İlkesi Leman'ın söylemiş olduğu " Olan Oldu! Şimdi yapmamız gereken olacaklarla mücadele etmek... " dir.

GÜÇLERİ;

SÜPER HIZ

SÜPER GÜÇ

GECE GÖRÜŞÜ ( Geceleyin sanki gündüzmüş kadar iyi görür. )

SÜPER İŞİTME

KÜKREME

SÜPER KOKLAMA

SÜPER ZIPLAYIŞ ( Mesafesi ne olursa olsun her yere istediği gibi zıplayabilir. )

ASLAN PENÇELERİ ( Elini hayvanat bahçesi kazasında oluşan yaraya koyduğunda pençeleri çıkar. )

ASLAN DİŞİ ( Kendi yaptığı mekanizmalardan kesici, yuvarlak, madeni para boyutundaki dişler fırlar. )

KOSTÜM RENKLERİ: Sarı - Kırmızı ( ana renk ) - Siyah ( çok az ) - Mavi ( çok az )

BAZI DÜŞMANLARI

ZEBRA ADAM: İlk düşmanıdır. Süper hızı ve elektrikli kamçısıyla Aslan Adam'ı zorlamıştır. Planı Burintho'yu yok etmektir.

TİMSAH: Suda çok güçlüdür. Amacı Aslan Adam'ı öldürmektir.

KAPLAN ADAM: Elektronik cihazına bastığında kaplan sürüleri çağırır. Yırtıcı pençeleri ve sınır tanımaz gücüyle Aslan Adam'ın en büyük 2. düşmanıdır. Amacı Aslan Adam'ı öldürmektir.

BAY BÜYÜCÜ: Yaptığı büyülerle insanları kontrol edebilmektedir. Amacı insanlığı kontrol altında tutmaktır.

KURT: Kurnazdır. Amacı Aslan Adam'ı öldürmektir. Sonradan Aslan Adam'la iş birliği yapmıştır.

HAYKA: En büyük düşmanıdır. Kötülük üçgeni isimli bir grup kurmuştur. Aslan Adam'ın Bay Büyücü dışında tüm düşmanları Hayka için çalışmıştır. Üçgenin son üyeleri Timsah, Kaplan Adam ve Hayka olmuştur. Kurt grup dışına atılınca Aslan Adam'la iş birliği yapıp üçgeni çökertmeye çalışmıştır. Hayka'nın gücü sınır tanımayacak boyuttadır. Üçgen üyeleri ona Tanrı Hayka derler. Gücünü veren şey kalem boyutundaki asası Haykatermatör'dür. Ayrıca zırhı sayesinde de uçabilir.

TAKIM ÜYELİKLERİ
3. Dünya Savaşı'nda Felaket Birliği'ndeki Felaket 1 ve Nükleer ile takım arkadaşlığı yapar. Hayka, Kaplan Adam ve Timsah Adam'la birlikte iş birliği yapmak zorunda kalmıştır. Savaş sonucu eski hayatına geri döner.

FELAKET BİRLİĞİ
Bundan uzun yıllar önce 6 büyük felaket meydana gelmiştir. Bunlar Amerika'daki kasırga, Türkiye'deki heyelan, Rusya'daki çığ, İtalya'daki volkan patlaması, Japonya'daki tsunami ve Çin'deki karbondioksit patlamasıdır. Bu 6 büyük felaketten 6 adet 3 aylık bebek sağ çıkar. Bebeklerin güçlerinin farkına varan hükumetler 6 bebeği birleştirip Atlas Okyanusu'ndaki bir adaya hapsederler ve yanlarına Anne rolü taşıyacak bir bakıcı koyarlar. Bebeklerin isimleri yoktur. Sadece Felaket 1, Felaket 2 diye adlandırılırlar. Dış dünyayı bilmeyen mucizevi bebekler büyüdükten sonra bazı kabuslar görürler. Geçirdikleri felaketin karelerini kabus şeklinde gören 6 inanılmaz insan vücutlarındaki güçlerle de birlikte denizin ötesini öğrenmek ister ve meraklanırlar. Ama gittikleri zaman öldürüleceklerdir. İnsanlar kendilerinden üstün olan insanlardan korkmaktadırlar. Bir gün 3. dünya savaşı ( diğer adıyla Nükleer Savaş ) çıkar. Ülkeler bu mucizevi insanları kullanmak zorunda kalırlar. Türkiye Türk olanı, İtalya İtalyan olanı, Amerika Amerikan olanı, Japonya Japon olanı ve Çin, Çinli olanı alır. Dış dünyayı gören kahramanlarımız buna yavaş yavaş alışır. Savaş sonucunda yolları Türkiye'de kesilir ve Türkiye'de kalırlar. Çinli olan kötülerin tarafına geçip düşmanları olur.

FELAKET 1: Türk olandır. Bir heyelan sonucu heyelan güçlerine kavuşur.
FELAKET 2: Amerikan olandır. Bir kasırga sonucu kasırga güçlerine kavuşur.
FELAKET 3: İtalyan olandır. Bir volkan patlaması sonucu yakıcı güçlere kavuşur.
FELAKET 4: Rus olandır. Bir çığ sonucu çığ güçlerine kavuşur.
FELAKET 5: Japon olandır. Bir tsunami sonucu tsunami güçlerine kavuşur.
FELAKET 6: Çinli olandır. Bir karbondioksit patlaması sonucu öldürücü gazlar yayabilme güçlerine kavuşur. 3. Dünya Savaşı sonucu kötülerin tarafına geçer.

NÜKLEER VE 3. DÜNYA SAVAŞI ( NÜKLEER SAVAŞ )
3. Dünya Savaşı'nın patlak vermesiyle Türkiye nükleerden yoksun bir duruma geçer. Vatanını çok seven Levent Asil isimli bir askere nükleer enerji enjekte edilir ve bir zırh geçirilir. Levent Türkiye'ye gönderilen nükleer bombaları tutar ve ülkesini korur ancak hükumet diğer ülkelere saldırmasını istemektedir. Ama Levent bunu yapmayacak kadar iyi bir insandır. Nükleer gücü yüzünden birlikte savaştığı Aslan Adam ona Nükleer ismini koyar. Sonunda hükumet Bay Büyücü'yü çağırıp Nükleer'e büyü yaptırır. Nükleer kötüye dönüşür ve diğer ülkelerde katliam yapar. Aslan Adam ile felaket 1 Nükleer'i zorla durdurur. Savaşta 2 takım vardır. Barışçılar ve yok ediciler. Nükleer yüzünden Türkiye yok ediciler grubuna girer ama durdurulmasıyla tekrar barışçılara dönüşür. Hükumet tekrardan Nükleer'e büyü yaptırır. Bay Büyücü ve Tanrı Hayka ile ekibi diğer ülkelerde katliam yaparlar. Ama sonrada sıra Türkiye'ye gelir ve hükumet kötülerle iş birliği yapmaması gerektiğini anlar. Kötüler durdurulur ve ortadan kaybolurlar. Nükleer ise artık durdurulamıyordur. Bu yüzden Türkiye tekrar yok edicilere girer. Diğer tüm yok edici ülkeler susturulmuşken sadece Türkiye kalmıştır. Felaket Birliği'nin diğer tüm üyeleri Türkiye'ye gelir ve Aslan Adam ile birlikte sonunda Nükleer'de durdurulur ve savaş biter. Nükleer'i durduran Felaket 6 ( çinli olan ) dır. Ama Nükleer'den kendisine geçen kötü büyü Felaket 6'yı kötü yapar ve Felaket Birliği'nin tek ve en büyük düşmanı olur. Felaket insanlar Türkiye'ye gelmişken Türkiye'de kalırlar. Nükleer ise Aslan Adam'ın da düşmanı olan, kendisine tüm bu kötülükleri yaptıran Bay Büyücü'yü öldürmeye yemin etmiştir. 3. Dünya Savaşı Felaket Birliği'nin dış dünyayı öğrenmesini ve Nükleer'in ortaya çıkmasını sağlamıştır.

işte şu ana kadar yarattığım süper kahramanlar ve süper kötüler! Siz en çok hangisini beğendiniz? Nükleer mi, Aslan Adam mı yoksa Felaket Birliği mi? Sizce nasıl değişiklikler yapabilirim? Neler ekleyebilirim? Saçma bulduğunuz kısımlar neresi? Görüşlerinizi belirtin lütfen çünkü kendimi geliştirmem için eleştirilere ihtiyacım var:rolleyes:
 

lenard

Onursal Üye
29 Haz 2009
378
2,108
Kimse bir şey yazmamış,bari ben yazayım..Belki biraz yol gösterir..Öncelikle nükleer savaş,3. dünya savaşı gibi klişe konulardan kaç..Daha minimal bir hikaye ve kendine has,marjinal bir evrende geçmesi olumlu olacaktır..Deniz,duru,mert gibi isimler yerine daha az kullanılan,akılda kalıcı isimler bul bence.Bu isimleri belirlerken karakterlerin yetiştiği coğrafyaları göz önünde bulundur..Aslan adam ismi kolaya kaçmak olmuş,değiştirebilirsen değiştir ve kostümü anlattığın kadarıyla wolverine'ı anımsatıyor..Yapma!..Herhangi bir süper kahramanı model alma bence..Basit bir örnek vereyim sana..Johnny Depp kaptan Jack Sparrow karakterini yaratırken hayranı olduğu Rolling stones gitaristi Keith Richards'ı referans almıştı ve bu karakteri sinema efsanelerinden biri haline dönüştürdü..Kendisinden önce yaratılan korsan karakterleri model olarak görse bunu başarabilirmiydi?..Sanmıyorum!....Kendi yaptığı mekanizmadan diş fırlatması biraz saçma duruyor gibi ama bu durum hakkında güzel ve devamlılığı olan bir espriyle süslersen sempatik gelebilir..Son olarak felaket birliği üyeleri biraz karadeniz fıkrası gibi olmuş..O konuya biraz müdahale de bulun derim..Bir de genel olarak fazla aceleci kararlar verme,düşün,kafanda tart ve yaptığın işi aşırı ciddiye alma,samimiyetsizliğe yol açabilir..Diyeceklerim bu kadar..Sana başarılar diliyorum kardeşim ve yakın zamanda görsel bir şeylerde bekliyorum senden..
 

gurcansarı

Çeviri & Balonlama
10 Tem 2010
587
3,700
istanbul
bir hayvanın ısırması ile elde edilen süper güç, teyzesi ile oturma bunlar çok tanıdık geldi. bence de eğer farklı olmak özgün olmak istersen klişelerden biraz daha uzak durman gerekli.
haa şimdi diyeceksin ki yıllardır çr karakterleri yaratılıyor. özgün konumu kaldı amk ( bir spor gazetesidir sakın başka anlama çekmeyin )
haklısın fakat yaratıcılığın sınırları yok. en son ilgimi çeken bir çr da dünyada oluşan felaketler sonrası eski mitolojik tanrılar tekrar dünyaya dönüyor ve dünyanın hakimiyeti için savaşıyorlardı. bunları durdurmaya çalışan bir araya gelmiş bir kaç bilim adamı ve araştırmacı da onlardan kurtulmanın yollarını arıyorlardı. al sana öne çıkan hiçbir süper kahramanı olmayan bir konu.
yarattığın diğer süper kahramanlarda da aynı naifliği ve klişeleri görebiliyorum. ( tabii çok hoşuma giden bazı ilginç ve orjinal fikirler de var )
fakat herşeye rağmen çaban ve isteğin gerçekten her türlü övgüyü hak ediyor.
 

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,357
12,892
iskenderun-Hatay
Günümüzde yerli ve yabancı olsun hiçbir yeni çizgi roman kahramanının ve senaryosunun tutma şansı yok.. Maalesef bu böyle..Hele ağzından burnundan ateşler, lavlar püskürten kahramanların tutma şansı yüzde sıfırın altında..
 

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
663
2,944
Sevgili Burintho tabi güzel şeyler yazmışsın teşekkür ediyorum sana. Kimi kusurlar da yok değil. Heyelan yerine deprem daha bir mantıklı olur. Niye çinliler co2 patlaması yaşıyor ? diğerleri doğalken bu biraz insan yapımı bir felaket gibi görünüyor. Halkın da aslan adamı sevmemesi bir sebebe dayanmalı.

Ama doğruyu da söylemek gerekirse bu çizgi romanın tutması bence de mümkün görünmüyor. Falsoları olmasına rağmen ilginç, hoş ama tutmaz. Çok özgün, çok farklı bir çizgi roman senaryosu ancak tutulabilir günümüzde. Bu da bayağı bir kafa patlatmayı, bayağı bir araştırmayı gerektiriyor. Çok fazla inceleme fırsatım olmadı ama dünyada mangaların bu kadar çok tutulmasının sebebi biraz da japon kültüründen izler taşıması, farklı ve özgün olması. Sen de bu toprakların (Anadolu) geçmişine bir yolculuk yap derim. hititler, hattiler, truva, lidya, galatlar, ana tanrıçamız Kibele, bir dönem anadoluda yaşamış kimmerler, kahin sybeller vs. Mesela okudun mu bilmiyorum ama İhsan Oktay Anar'ın kitaplarını oku derim. Osmanlıdan gelen karakterler vs. bir bilgi verir belki farklı çok güzel özgün bir şeylere yol açabilir. Sağlıcakla kal...
 

hadramut

Aktif Üye
19 Eyl 2009
387
862
mustafa necati sepetcioğlu

kapı kilit konak anahtar...diye devam edip giden bir seri var
içinde bu ülkenin insanları var.yer yer fantastik öğelerde var.
hepsini çizgiye dökseniz bir ömür yetmez.

nasıl Jordan zaman çarkında bir evren kuruyor.
ve orda yaşıyorsa .
hazır bir evrende kahramanlar çıkarmak zor olmasa gerek.
sen böyle düşünüyorum

kolay gelsin
 

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
586
3,435
değerli arkadaşım çizgi romanı şarkı gibi düşünürsen sanırım başarılı olursun ... Nasıl güzel bir müziğe kötü sözler gitmezse yada güzel bir güfteye kötü bir beste olmazsa , başarılı bir şarkı için ikisinin uyumu önemlidir. Senaryo çalışmalarınız yanında Büyük Beyaz üstadın dediği gibi çizgileri görmek sizi yönlendirici olumlu veya olumsuz eleştirileri almanızı sağlayacaktır. Benim tek nacizane tavsiyem eleştiriler ne olursa olsun asla yolunuzdan dönmeyin şevkinizi kırmadan sabırla çalışmalarınızı arttırarak devam ettirin. Unutmamalıdır ki keyifli olduğu kadar en zor sanat kollarından biridir ÇİZGİROMAN ...
 
Üst