What Dreams May Come(Aşkın Gücü)-Robin Williams-1998(Türkçe Alt Yazı)

4you007

Kıdemli Üye
10 Eki 2012
131
840
jrpvrr.jpg


302ypop.jpg




Director: Vincent Ward
Writers: Richard Matheson (novel), Ronald Bass (screenplay)
Stars: Robin Williams, Cuba Gooding Jr., Annabella Sciorra

Tür: Dram, Fantastik, Romantik
Konu; Chris Nielsen ve karısı, Annie kaçınılmaz bir şekilde birbirine bağlanmış olan, birbiri için yaratılmış bir çifttir. Bir otomobil kazasında çocukları öldüğünde Chrisin tutkusu ve şefkati Annieyi yaşama bağlayan tek şey olarak kalır. Bir gün Chris de öldüğünde, acıya dayanamayan Annie kendi canına kıyar. Sevgilisine her ne pahasına olursa olsun bağlanmış olan Chris, Cenneti terkeder ve karısıyla birlikte olmak için Cehennemin derinliklerine doğru bir yolculuğa başlar.

Özellikle konusu ve görsel efektleriyle dikkat çeken etkileyici bir film.

Filmin Türkçe Alt yazısı indirilecek klasör içinde olup,filmle tam uyumlu hale getirilmiştir.​

Linkler;





 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,322
"IMDb"ye (Internet Sinema Veri Tabanı) göre 'cehennem' sahneleri, hurdaya ayrılmış olan Essex sınıfı Amerikan uçak gemisi "USS Oriskany"nin harap ve paslı gövdesinin iç bölümlerinde çekilmiş. Yine söz konusu 'cehennem" dekorunu tamamlayan sahneler "Alameda Donanma Hava Terminali"ndeki bir kapalı yüzme havuzunda çekilmiş. Çekimler sırasında havuzun iç duvarları mavi renkli dekorla kaplanmış. Bu mavi fon üzerine daha sonra stüdyoda bilgisayar yardımıyla özel efektler bindirilmiş. "Gulyabani" rolünü oynayan figüranlar bu suyun içinde günde onikişer saatten iki tam gün çalışmışlar. Zaten filme de "En İyi Görsel Efekt" dalında "Oscar" ödülü verilmişti.

Bence filmin dekorları çizgi roman tarzına çok uygun. Daha önce defalarca izlediğim bu filmin bir çizgi roman uyarlaması olduğunu sanmıştım, ama değilmiş galiba. Çizgi romana da mutlaka uyarlanmıştır diye düşünüyorum. Bunun gerçekleşip gerçekleşmediğini bilmiyorum.

Teşekkürler sayın "4you007".​
 
Son düzenleme:
Üst