Hangi Çizgi Romanla Başlıyayım

Niosliac

Yeni Üye
30 Haz 2010
7
0
Arkadaşlar hiç çizgi roman okumadım.:eek:Sizce hangi çizgi romanla başlayayım..
 

Niosliac

Yeni Üye
30 Haz 2010
7
0
Herhangi bi konuda farketmez içeriği güzel olsun ben o romanı zevkle okurum zaten..[/I]
 
Son düzenleme:

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Ooo! Çok güzel soru valla harika.Bana kalırsa sen ilk önce nelerden hoşlanırsın yani bir sanal kâğıt üstünde ne görmek seni etkiler,duygulandırır,heyecanlandırır,güldürür gibi... bir yığın ama basit laflar.Bence 80 lerin kuşağıysan benim favorim Redkittir.Ama daha eski bir kuşaksan (saygı duyarım) bildiğim kadarıyla o dönemlerin kült kahramanları Teksas , Tommiksdir.Sonra bunları Yüzbaşı Volkanlar,MartinMysteryler ,Conanlar vb. alıp gider.Bu tamamen senin nelerden hoşlandığına bağlı.Ki ben senin yerinde olsam ilk okuduğum çizgiromanın çok güzel ve etkileyici olmasını isterdim hani ilerde hoş bir anı olması için.Lakin yine de bu konuda son sözü forumumuzun ustalarına bırakmak gerekiyor.Eminim ki canı gönülden çok iyi yardımcı olabilirler.
Ne diyim hayırlısı olsun :d
ALLAH'A emanet.
 
Son düzenleme:

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,020
denize sıfır
teks tavsiye ederim..bulaşıcı bir seridir bırakamazsın...önerim en azından kapak resimlerine bak mutlaka biri seni cezbedecektir..fikrini bende merak ediyorum..:):)
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,640
İzmir
Bence yeni çizgi romanlardan başla. çeviri ve balonlamalar bölümü ve Türkçe çizgi romanlar bölümüne bakabilirsin. Ayrıca Arkabahçe yayıncılık da ilgini çekebilir.
bunun dışında Batman, Spiderman... gibi sinemada da gördüğün karakterlerin çizgi romanlarını da okuyabilirsin. Tabii ben Conan'cıyım oradan da başlayabilirsin.
Bir senaryoyu sevmezsen değişik türlerde çok fazla seçenek var. Kendi tarzını bulana kadar birkaç farklı konuya bak bence.
 

Niosliac

Yeni Üye
30 Haz 2010
7
0
Zaten teksas,Tommiks veya canon gibi klasik çizgi romanlar sanırım artık Türkiye'de kült olmuş çizgi romanlar..İlk önce onlarla başlıcam.
 

kızıldag

Yeni Üye
30 Haz 2010
8
2
Kötü Kedi Şerafettinle başla :) daha güncel ve yeni. Hangisinden başlarsan başla bence daha güncel çizgi romanlardan başlamalısın.
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Ha birde sana tavsiyem esprili ve komik hayat hikâyesi tarzı ararsan Ersin Karabulut Sandık İçi'ni mutlaka denemen gerekir şiddetle tavsiye ederim.
hehe evet o Canon olayına bende çok güldüm ALLAH da seni güldürsün.Ama işte çok güzel bir söz söylemiş atalarımız "bilmemek ayıp değil , öğrenmemek ayıp" hehe :d gerçekten ne yalan söyleyim hani ilk defa başlayacağın için biraz o heycanını kıskanmış ta olsam birazda üzülüyorum bu zamana kadar çizgiromanla tanışamadığın için , neyse geç olsun ama güç olmasın değil mi ? Bu arada klasikler bittikten sonra örümcek adamla wolverin (X - Men)' e de bulaşmayı unutma ;)
Sana kolay gele :d
 

Ravage

Çeviri & Balonlama
13 Ağu 2009
329
3,625
Dedektiflik : Kadın Dedektif Julia, Nick Raider, Martin Mystere
Korku / Gerilim : Dylan Dog, Dampyr
Western : Teks, Büyülü Rüzgar, Zagor (çoğu zaman)
Bilimkurgu : Nathan Never

Çok ciddi olmayan, eğlencelik çizgi romanlar : Tommiks, Teksas, Kaptan Swing (Teks direk kafaya nişan alırken Tommiks illa ki tabancaya nişan alabiliyor mesela.Genelde maceralar tek bir sayıda başlar ve biter, çok sarsıcı olaylar olmaz)

Hiçbir kategoriye sokamadığım Mister No ise eğlenceli ama yeri geldiğinde çok ciddi, yeri geldiğinde esp,ufolar,canavarlar gibi fantastik öğelerler karşılaşabilen serseri bir pilotun maceraları.Bence Mister No herşeyden biraz barındırdığından başlangıç için iyidir :)
 

tafamus

Süper Üye
11 Şub 2010
1,867
13,466
arkadaşım çizgi diyarı denizine ilk önce hoşgeldin deyip seçim senin ben ilk okumayı teksasla çözdüm gerisi çorap söküğü gibi geldi aslında sen karar vermelisin burdaki tüm çizgi romanlar güzeldir oltayı atacaksın çizgi diyarı denizine bekliyeceksin yakaladınmı bir tane oku beğenirsen devamı gelir aslında çizgi roman kurtlarına sorman iyi benim kararım kaptan swingtir ama beğenecek olan sizsiniz vede katıldınmı çizgiroman okumaya kolay kolayda bırakamazsın iyi okumalar arkadaşım
 

Kroker

Süper Üye
27 Nis 2009
1,742
2,225
Öncelikle aramıza hogeldin :) ,
Temiz yüreklilikle yaptığın hatalar için af dilemen gerekmez güzel kardeşim, dostlar çizgiromanlar hakkında özet geçmişler zaten ben daha fazla kafanı karıştırmak istemiyorum, hangisinden başlarsan başla yalnız senden bir ricam var, hoşlandığın, severek, sıkılmadan okuduğun çizgiromanlar hangileri olursa burada bizimle paylaş ki bizler de yeni neslin çizgiroman tercihleri hakkında bilgi sahibi olalım, senin deneyimlerinden yararlanalım, iyi okumalar, sevgiyle kal.
 
Son düzenleme:

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
971
İzmir
Selamlar kardeşim.

Kendi adıma eğer seni tanısaydım güncel olanlarla başlamanı önerirdim. Zira hiç okumamış bazı arkadaşlarımı başlatma denemelerimde (ki çoğu başarılı olmuştur) yenileri gördükten sonra eskilerin çok yavan geldiğini söylemeleridir. Sıfırdan başlayacaklar için ne olursa olsun 20-30 yıllık değil daha güncel ve daha tutarlı karakter/hikayelere sahip ÇRlar çok daha idealdir. Burada bazı arkadaşlar kendi çocukluk/gençliklerinin efsaneleri olan çizgiromanları önerseler de onlar o zamanın idealiydi. (bende onların tamamına yakınını okumuş olmama rağmen)

Daha yeni ÇRlar ise eskilere göre çok daha geniş yelpazeye sahip olduklarından "şunu oku" demek çok makul değil. Yeni/eski tüm ÇRlar içinde açık ara en iyi olan (ve hatta saygın edebiyat ödülü kazanabilmiş tarihteki tek ÇRdır) Sandman`i bile sana önermem. Zira herkese aynı şekilde hitap etmeyecektir.

Yine de gerek burada gerekse farklı kaynaklarda çizgiromanların türü, hikayeleri ve karakterleri ile ilgili pek çok bilgi bulabilirsin. Kısa bir incelemeden sonra daha sağlıklı karar verebilirsin.

Yeni, eski hiç farketmez herhangi bir ÇRla ilgili, karakterlerle ilgili vs. tarafsız ve net bilgi almak istersen bana özel mesaj atabilirsin.
 

Cellatbey

Aktif Üye
7 May 2010
336
235
Hımm,Çok zor bir soru.
En iyisi ben,kendimden bahsedeyim belki fikir sahibi olursun.
İlk okul çağlarımda,Teksas ve tommiks okudum.Tex o dönemlerde bana biraz ağır gibi geliyordu.
Orta okul çağlarımda adeta elime geçirdiğim hepsini okuyordum.Fakat Tutkunu olduğum Zagordu.
Lise yıllarımda Tex ön plana çıktı,Zagor ikinci planda ilgimi çekenlerden olmaya devam etti.

Günümüzde yaşım yarım asırı devirdi geçti;
Artık Çizgi romanın ancak elimde kitap halinde olursa benim olduğu hissini duyan,bir çizgi roman tutkunuyum.Ancak galiba bu Tex dışındakiler için zannederim koleksiyon tutkusu ağır basan bir duyguyla demek daha doğru olur.
Çünkü;Halen sıkılmadan,"hadi ya"demeden tutkuyla okuduğum sadece Tex ve Zagorun bazı maceralarıdır.
Diğerlerini zannederim nostaljik bir duyguyla okuyorum ve çoğu zaman Özellikle Teksas ve Tommiksi kitabı okumayı tamamlamadan yarıda bırakıyorum.Belki bu daha önceden zaten okumuş olmamdan kaynaklanıyor gibi gelsede,arada bir fark var.O da şuki;Defalarca okumuş olduğum Tex leri yine okuyacak birşey bulamadıkça tekrar tekrar okuyorum.
Kara oğlan ve Zagoruda severim fakat onları tekrar tekrar okumuyorum.

Kendimden bahsettim fakat belki bu sana bir fikir verir.
İmkanım olsa Türkiyede yayınlanmış tüm çizgi romanlara sahip olmak isterim.Hatta,okumayı sevmediğim,basit bulduklarımı bile kitaplığımda olsun isterim.
Ancak bir emekli maaşıyla o kitapların tam bir seri hallerine sahip olmayı rüyamda görsem hayra yormam.
Bu durumda sahip olmayı planladığım tek kitap serisi var o da Tex in altın serisi.Fakat sadece bu bile maddi imkanlarımla ulaşamayacağım bir miktar tutuyor.

Yaşınız, başlamayı düşündüğünüz çizgi roman konusunda çok büyük bir etkendir.O nedenle size kendimden bahsettim.Belki bir fikir verir.
Tavsiyem,okumak için kendinizi zorlamadan hoşlanarak okuduğunuz hangisi olursa onunla başlayıp devam edin zamanla,beğeni ve tercihleriniz kendiliğinden sizi yönlendirecektir.Elinize aldığınızı ilk sayfalarından itibaren ilgi ve merakla okuyamıyorsanız,okumak için kendinizi zorlamayın.İlgiyle okuduğunuz mutlaka olacaktır.Tercihi kendi beğeninize bırakın.

Saygılarımla.

.
 

mnyyf1453

Süper Üye
9 Tem 2009
500
130
bunu ancak okudugun titaptan anlarsın .
ama benim tavsiyem .teksas.tommisk.zagor.

İnan.!...............ama yalnızca bildiğin gerçeklere

Güven.!...........ama yalnızca içinde bağlandıklarına.

Sev.!................ama yalnızca hak edenleri.

paylaş.!...........ama yalnızca değerini bilenlerle.
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,648
Gaziantep
Ken Parker'le başla.Tex,Mister No,Julia ve eline geçen-satınalacağın eski yeni bütün çizgi romanları oku.Amerikan çizgiromanına yaklaşma,İtalyandan şaşma.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,640
İzmir
Ken Parker'le başla.Tex,Mister No,Julia ve eline geçen-satınalacağın eski yeni bütün çizgi romanları oku.Amerikan çizgiromanına yaklaşma,İtalyandan şaşma.

Arkadaşım çizgi roman zevk işi. Ben Amerikan çizgi romanlarını daha fazla beğeniyorum. Bazılarımız İtalyanları sever. Ama bana göre İtalyanlar Fransızlardan sonra gelir. O yüzden seçim kişinin kendi zevkine, heyecan duyacağı maceraya göre değişir. Kimi Western sever, kimi süper kahramanlardan hoşlanır, kimi fantastik ögeler taşıyan maceralar okur.

Hımm,Çok zor bir soru.
Artık Çizgi romanın ancak elimde kitap halinde olursa benim olduğu hissini duyan,bir çizgi roman tutkunuyum.İmkanım olsa Türkiyede yayınlanmış tüm çizgi romanlara sahip olmak isterim.Hatta,okumayı sevmediğim,basit bulduklarımı bile kitaplığımda olsun isterim.

Saygılarımla.

.

Seni çok iyi anlıyorum sayın Ağabeyim.
Bende çoğu zaman Türkiye'de çıkan tüm çizgi romanlara sahip olmak istemişimdir. Ama ne yazıkki imkanlar el vermedi.
 
Son düzenleme:

Kurşunkale

Kıdemli Üye
10 Ağu 2010
125
96
Niosliac, sen cevabını buldun sanırım, benim de tavsiyem Teksas, Tommiks'le başla sonrası zaten gelir.:D

Biz vakti zamanında böyle başlamıştık...:D...:24:
 

Aliaksandr

Aktif Üye
12 Ağu 2010
261
38
ben teksle başlamışıdım XD ama sonra hiiiç teks okumadım :) beğenmediimden değil ama nasip olmadı.herkese tavsiyem başlarken süperhero tarzıdır.sevmeyeni azdır.saygılarımla.
 

solan

Yeni Üye
21 Eyl 2010
5
3
eski bir soruya yeni bir cevap vereyim (çünkü yeni geldim)...

çizgi roman sevgi işidir , sevmek için de tanımak gerekir. o yüzden önerim gönlünden geçtiği gibi gir bu dünyaya , kimi seversen onunla devam edersin zaten.

madem yaşlandık , biz nasıl başladık anısını anlatalım da tam olsun :86:

bizim zamanımızda ( :D ) - 80'lerde yani- zararlı olduğundan (!) sadece okul tatilinde arkadaşlardan tek tük bulabildiğimiz çizgi romanları okuyabilirdik.

okuyup bitirdiğimiz tek kitap bir kenara konulmaz , okunacak bir çok kitabın sermayesi yapılırdı.

kimi berber , kimi manav bilumum teksas-tommiksçi (!) keşfedilip okunan kitaplar değiştirilirdi.

bir yaz boyu 1 kitap ile onlarca kitap okunurdu , bu onlarcasının içinde zagor'undan redkit'ine , tombraks'ından judas'ına, tex'inden zembla'sına , mandrake'den kinowa'sına , yüzbaşı volkan'dan mister no'suna, conan'ından örümcek adam'ına , yani ne varsa okurduk , hepsini de severdik !..

şimdi hangisinden başlayayım diye sorunca sen sevgili genç arkadaşım , çok gıpta ettim ne yalan söyliyeyim...
 

theturx

Yeni Üye
23 Şub 2010
2
0
merhaba, ben de yeni merak sardım bu konulara, okuduğum kitaplar yaşıtlarıma ve türkiye ortalamasına göre oldukça iyi diyebilirim.

teksas, tommiks, julia'ya baktım ancak pek ilgimi çekmedi. bana ne önerirsiniz, basılı olarak bulmakta sorun yaşamayacağım bir seri olursa sevinirim.
 

designer73

Kıdemli Üye
13 Eyl 2009
120
61
beğeniler herkese göre değişir arkadaşlar. bazıları fumetti sever bazıları comic bazıları frankofon bazıları manga... bence öneride bulunurken türleri kötüleyici yorumlardan kaçınırsak daha doğru olacaktır. ben tex ve zagor okuduğum kadar aynı zamanda örümcek adam ve hulk' ıda severim, avrupa tarzı çizgi romanlardan da beğendiklerimi okurum, japon mangalarından da... dolayısı ile yeni başlayan arkadaşlarımıza yardımcı olacaksak kendi beğenilerimizi empoze etmek (italyandan şaşma, aman sakın comic okuma, mangalara öcüdür) yerine tüm bunlar hakkında bilgilendirici yönlendirmeler yaparak tercihi onlara bırakmalıyız diye düşünüyorum. ülkemizde maalesef az olan okur sayısını birde yanlış yönlendirmelerimizle kaybetmeyelim lütfen. herkese bol çizgi romanlı günler
 
Üst