Çizgi Diyarı Forum Kuralları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tsubasa

Admin
11 Mar 2009
530
1,176
"ÇİZGİ DİYARI’NA ÜYE OLAN HERKES AŞAĞIDAKİ KURALLARA UYMAYI KABUL VE TAAHHÜT EDER."



ÜYE OLURKEN


1) Bu forumları kullanabilmek için, bir kullanıcı adı, bir şifre ve geçerli bir e-posta adresi vermek zorundadır. Kullanıcıların kişisel bilgileri ile ilgili seçimleri tamamen kendilerine aittir.

2) Sadece rakamlardan ya da sadece aynı harflerden oluşan (12345, 11111, aaaaa, xxxxx, 544946 gibi), mail adresi içeren ve ahlak dışı üyelikler sorgusuz silinecektir.

3) Geçerli sebep (örneğin aynı IP adresinden baba-oğulun üye olması) Yönetime bildirilmediği sürece aynı kişinin birden fazla üyelik alması yasaktır. Bu durumun saptanması halinde üyeliklerin hepsi silinecektir.


ÜYE OLDUKTAN SONRA


1) Forumda yazılan mesajlardan tamamen yazan forum üyesi sorumludur. Şahısların yazdıkları yazılardan dolayı cizgidiyari.com hiçbir sorumluluk kabul etmez.

2) Forumda Türkiye Cumhuriyeti yasalarını ve uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar yazılamaz, ilgili materyal gönderilemez.

3) Forumda siyasi ve dini içerikli yazı, siyasi ve dini propaganda, genel ahlaka aykırı küfürlü yazı, argo kabul edilen ifadeler, hakaret ve benzeri yazılar yazılamaz, imzaya ve avatara (kullanıcı resmine) eklenemez. Bu tür içeriklerde gerek görülürse mesajınız, avatarınız veya imzanız uyarısız silinecektir. İmza ve avatarlar Türkçe olmayan, herkesin anlayamayacağı dilde ifadeler ve semboller içeremez.

4) Fıkra dahi olsa Türk gelenek ve göreneklerine aykırı yazılar yayınlamak; din, dil, ırk ayrımına yönelik iletiler göndermek; kaba, kin dolu, saldırgan, başkalarının kişisel haklarını zedeleyen yazılar yazmak ve bu konularda resimler yayınlamak, küfürlü konuşmak, küçük düşürücü laflar söylemek yasaktır.

5) "Türkiye'de basılan ve satışı gerçekleştirilen" bir eserin (çizgi roman, mizah dergisi, kitap, vs.) paylaşılabilmesi için ilk basım tarihinden itibaren en az iki yıl geçmiş olmalıdır.

6) Kırık linklerle ilgili bildirimler mesaj yoluyla değil sadece ilgili konunun ana mesajında yer alan “Rapor” butonu kullanılarak yapılmalıdır.

7) Eski konulara arka arkaya, içeriği zenginleştirmeyen, sırf konunun ön plana çıkmasını amaçlayan mesajların (teşekkür ederim, eline sağlık gibi) yazılması güncel konuların gündemden düşmesine neden olmaktadır. Bu nedenle bu türden mesajların sayısı 1-2’yi geçmemelidir.

8) Sadece beğeni ifade eden ya da teşekkür içeren mesajlar yazmak yerine “Like” butonu kullanılmalıdır. Mümkün olduğunca zenginleştirici mesajlarla konuyu geliştirmek tercih edilmelidir.

9) Başka platformlarda üretilmiş ve kolayca erişilebilir olan çalışmaların bir de Çizgi Diyarı’nda paylaşılmasına gerek yoktur. Üretimi yapan kişinin bizzat kendisi arzu ederse çalışmasını Çizgi Diyarı'nda da paylaşabilir. Bu tür paylaşımlar başka platformlara ait link, reklam, sembol, vs... içermemelidir.

10) Kopyalanmış linklerin çok büyük bir bölümü kısa sürede kırıldığı için yabancı dilde çizgi roman paylaşımlarında kaynak linkini kopyalamak yerine yeni link üretmek tercih edilmelidir.

11) Yabancı dillerde yapılan paylaşımlarda, Türkçe paylaşımlardan farklı olarak tüm seri tek bir başlık altında toplanacaktır. Her bir sayı için yeni bir konu açmak bu türden paylaşımlar için anlamlı olmayıp, erişilebilirliği güçleştirecektir. Bir üye tarafından aynı gün içerisinde yabancı dilde farklı başlıklar altında açılacak konu sayısı beşi geçmemelidir.

12) Çeviri balonlama faaliyetinde bulunacak üyelerimiz, yönetimce belirlenmiş ve yayımlanmış olan “Çeviri ve Balonlama (ÇB) Faaliyetlerinde Uygulanması Gerekli Asgari Standartlar ” başlıklı duyuruyu okumalı ve çalışmalarında bu duyuruda işaret edilen hususlara dikkat etmelidir.

13) Forumda alternatif oluşumlar, gruplaşmalar yasaktır.

14) Yönetimin onay vermediği, çizgi romanla ilgili hiçbir oluşumun reklâmına izin verilmeyecektir.

15) Türkçe dili yazım kurallarına muhakkak uymaya özen gösterilmeli, bu yöndeki uyarılar dikkate alınmalıdır.

16) Türkçede olmayan, anlamsız kelime, öbek ve cümlelerin ısrarla kullanılmasından kaçınılmalıdır. (örneğin: "emeğine sağlık") "ii", "saol", "thanks" vb. kelimeler kullanmak yasaktır.

17) Herhangi bir şekilde kitap, çizgi roman, mizah dergisi satışı yapılamaz.

18) Forumda adult içerik kesinlikle yasaktır. Adult yazılar ve bunlarla ilgili linkler ve resimler ekleyen üyeler forumdan uzaklaştırılacaktır.

19) Foruma mesaj gönderirken; boş mesaj göndermek, aynı konuya arka arkaya birden fazla mesaj göndermek, konuyla alakası olmayan mesaj göndermek, belli bir amacı, paylaşımı olmayan mesaj göndermek, sadece smiley kullanmak ayrıca yeni başlık açarken "yardımmmmmmmmm", "YaRdIm EdeRmİsiz", "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi mesaj konusu ile ilgisi olmayan uzun cümleler ve karizmatik görünsün diye garip şekilli harfler kullanmak yasaktır.

20) Büyük harfle yazı yazmak bağırma anlamına gelir ve fazla kullanmak forumu kirletir.

21) Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini (ad, soyadı, adres, tel numarası, msn vb.) yayınlamak kesinlikle yasaktır.

22) Başka bir site katılımcısını ya da üçüncü bir şahsı veya bir kurumu küçültücü veya hakaret edici yazılar yazılamaz.

23) Forum ortamına kişisel problemler ve anlaşmazlıklar taşınamaz. Kullanıcıların birbirine karşı kişisel saldırılar yapmalarına izin verilemez.

24) Forum yöneticilerini ve kullanıcılarını küçümser davranışlar sergilemek uyarısız sistemden uzaklaştırılma nedenidir. Yönetici kararları ve uygulamaları sorgulanamaz, tartışmaya açılamaz.

25) Konular, ilgili konu başlığı altında açılmalıdır. Yöneticiler, yazılan yazının konusuyla ilgili olmayan bir bölümde yazıldığına karar verirlerse yazıyı uygun bölüme taşırlar veya silerler.

26) Yöneticiler her yazılan mesajı yönetemeyebilirler. Yöneticilerden önce uygunsuz bir mesajla karşılaştığınızda lütfen o bölümden sorumlu yöneticilere bildiriniz.

27) Forumun işleyiş ve kuralları konusunda katılımcıları bilgilendirmek yöneticilerin görevi değildir. Katılımcılar bu kuralları okuyup uymak zorundadır.

28) Site yöneticileri uygun olmayan mesajları silme, düzeltme, taşıma ve kilitleme yetkisine sahiptir. İtiraz edilemez.

29) Forumda reklam yapmak, çizgi roman ile ilgili ya da değil başka site, oluşum, blog ve benzeri yapılara ilişkin adres ve mail adresi yayınlamak Yönetim iznine bağlıdır. Aksini yapan kullanıcılar cezalandırılacaktır.

30) Forumda crack, serial, hack ve hack unsuru içeren (bir yerin nasıl ele geçirileceği, nasıl çökertileceği vb.) her şey yasaktır.

31) Aynı şekilde forumda, Türkiye’de bulunan digital platformlar ve GSM şirketleri hakkında illegal yazı yazmak, şifre vermek, dosya yüklemek ve bunlarla ilgili link vermek yasaktır.

32) Forum kuralları yönetim tarafından her zaman değiştirilebilir ve değiştikten sonra hemen geçerlidir. İtiraz edilemez.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst