Çizgi Diyarı e-dergi Sayı 05

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,945
denize sıfır
Merhaba,
Çizgi diyarı nın ürünü olan e-dergimizin 5.ci sayısıyla karşınızdayız.
Sizlere her sayıda daha iyiyi sunmak için çalışıyoruz ve aramıza katılan arkadaşları gördükçe mutlu oluyoruz.
Sizlerden bir isteğimiz olacak,
Dergimizi okuyun inceleyin ve her türlü eleştirinizi,önerinizi lütfen bizimle paylaşın.
Eğer aramıza katılmak,bende katkıda bulunmak isterim derseniz çekinmeden bizimle irtibata geçebilirsiniz.unutmayınızki bu dergi sizin.:)

yeni sayımızda görüşmek üzere, iyi seyirler.


sayi5.jpg


 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Kroker

Süper Üye
27 Nis 2009
1,742
2,225
Çok teşekkür ederim hemen indiriyorum, okuduktan sonra yorumlarımı yazarım.
 

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,617
6,031
İstanbul-İzmir
Bunca yıllık memuriyet hayatımda böyle bir şey görmedim kardeşiiiiim!!!

derler ya Türk filmlerinde aynen öylesiniz kardeşim:)
oluyor oluyor profesyonelliğe adım adım gidiyor:d
 

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,511
Elinize sağlık dostlar mükemmel iş çıkarmışsınız .Jonah hex sürpriz olmuş .Hele birde bernet çizimi olunca ...
 

mkurt

Süper Üye
26 May 2010
1,829
467
Tüm emeği geçenlere teşekkürler...Ellerinize sağlık arkadaşlar...
 

ccahitkar

Onursal Üye
30 Eki 2010
4,805
2,617
metu
Tüm dergi emekçilerini kutluyorum.Sağolun varolun.Dergiyi gördükten sonra yazıyorum.Bu sayı için verilecek not 10 üzerinden 10.Teks ile ilgili bilgiler ve resimler çok güzel olmuş.Arkadaşların çevirimlerine ,karikatürlerine ,kapağına,şiirlerine kadar söylenecek tek kelime mükemmel.:37::37::37::37::37:
 
Son düzenleme:

honeybadger

Çeviri & Balonlama
21 Haz 2009
62
1,871
Ciddi bir hazırlık ve birikim olmadan başlayan dergi projeleri pre-matüre doğup kısa zamanda ölmeye veya devam etse bile bir dergiden ziyade kolaj çalışması olarak devam etmeye mahkum oluyor.

Çizgidiyarı e-dergisi tam zamanında doğmuş ve gerçek dergiye benzeyen bir e-dergi olarak başarıyla devam ediyor.Bu nedenle başta editörü sevgili Büyükbeyaz olmak üzere, dergiye emek veren bütün arkadaşlarımızı yürekten tebrik ediyorum.
Diğer çalışmalarımdan zaman bulduğum takdirde sevgili Bakunin'le birlikte e-dergimize en kısa zamanda ortak bir çalışmayla katkı vermeyi çok istiyorum.

Elbette derginin birçok artısı yanında bazı eksi yönleri de var. Bazı yerleri rutinden kurtarmak ve biraz daha geliştirmek gerekiyor. Zaten mükemmel bir dergiye hemen çabucak ulaşmak kolay değil, zamanla daha iyiye doğru gideceğinden eminim.

Biraz daha inceledikten sonra artılar ve eksiler hakkında yine yazmayı düşünüyorum.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim, kolay gelsin. Sevgiler.
 

hakanbi

Süper Üye
3 Şub 2011
511
75
itiraf ediyorum,önceki sayıların kapaklarını incelemiştim ama hiçbirini indirmedim,sebebi de kendimce önceliğimin çizgi romanlar olmasıydı.daha indiremediğim yüzlerce çizgi roman var fakat tekdüzelik insanda sıkıntı yaratıyor,şimdi beşinci sayıda içimden gelen dürtüye uydum ve dergiyi indiriyorum,okuyunca naçizane yorumumu da eklerim.emeği geçen arkadaşlarımı tebrik ederim.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Özveriyle, işinden gücünden, ailesinden arta kalan boş zamanlarını sadece paylaşmak için birşeyler yapmaya çalışan gönül dostlarının yeni bir armağanı bize. Forumumuzun desturunu en güzel yansıtan ortak girişimin yeni mevyası. '' paylaştıkça artan tek şey SEVGİDİR.'' Yine sevgiyi paylaşmışsınız. Emeği geçen bütün dostlarıma teşekkür ederim.
 

Mehmet Ali

Süper Üye
1 May 2009
3,357
53,636
TAM 35
Arkadaşlar tek kelimeyle bayıldım.Özellikle Tex'in Little Big Horn macerasının incelemesi bence muhteşemdi.Aynı konu Büyülü Rüzgar'ın 99.sayısı Ölüm Tarihi 25 Haziran macerasında da geçmekte. General Custer'in ihtirasları ve bu yoldaki ölümü anlatılmakta,kahramanlık olarak kendi halklarına lanse ettikleri olayın sadece ve sadece iğrenç bir katliam olduğu açıkça belirtilmekte.Tüm dostlara çok ama çok teşekkür ederim.
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,988
13,484
Çabanızı takdirle seyrediyorum. Umarım katkı yapacak zamanı bulurum. Bağımlılık yaptı bu dergi.
 

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,304
49,801
NeverLand
İçerik olarak çok tatmin edici bir sayı ortaya çıkmış.
Gerek inceleme dosyaları ve gerekse çizim ve çizgi romanlar gerçek anlamda bir dergi hissi veriyor. Emeği geçen tüm dostlara teşekkürü borç bilirim.
Batı'nın Kadınları çevirisindeki yardımları nedeniyle de Baykuş dostumuza teşekkür ediyorum.
 

f.erince

Süper Üye
6 Eki 2009
521
2,669
Dergiyle ilgili çok büyük bir sorunum var! Hemen bitiyor arkadaşlar. Bu kadar da olmaz ki! Nasıl bir güzellikse doyamadan bir bakıyorum son sayfaya gelivermişim.
Elinize, emeğinize sağlık dostlar. Yine çok güzel olmuş. Ben özellikle araştırma-inceleme kısımlarına bayıldım.
 

lutfuserol

Yeni Üye
25 Eki 2010
1
0
o degilde bu indirdigim seyi neyle accam :$ ilk defa indirdimdi ben :) .cbr uzantili bi dosya indi adobe ile mi aciyoruz ?
 

sanpay

Yeni Üye
7 Kas 2009
5
0
yasım 36 hala okuyorum hepte okuyacagım keske herkes okusa da su anlamsız gergınlıkler taskınlıklar olmasa
 
P

panda78

Dergi genel anlamda zaten güzel ve iyiye doğru geliştiğini görmek sevindirici özellikle Jonah Hex kısmı takdire şayan olmuş. Teşekkürler.
 

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
971
İzmir
Kendi dergimizi bile 2 gün rötarlı indirebiliyorum :( Henüz download devam etmekte ancak herkesin ellerine sağlık, daha iyilerinde buluşmak üzere.
 

Şükrü

Çeviri & Balonlama
16 Şub 2011
1,286
2,165
Far Far A Way
Oh düzelmiş sonunda çalışmanızı sabırsızlıkla bekliyorum. Ve başarılarınızın devamını diliyorum.
 
Son düzenleme:

Baykuş

Yeni Üye
2 Mar 2010
52
26
Bu sayının yıldızı bana göre tartışmasız "Little Bighorn ve Teks" odaklı inceleme olmuş.Ne zamandır görmeyi istediğimiz, çizgiromanlarda belli maceraların mümkün olduğu kadar ayrıntıya girilerek ele alınması gibi zengin bir alana da böylece el atılmış oldu. Ayrıca kapağın da yazıya ısmarlama olarak özgün bir şekilde hazırlanması şık bir davranış olmuş. Teks'ten karelerin yazıya yerleştirilmesi akıcılığı arttırmış ve Teks ile bağlantının kopmamasına yardımcı olmuş.Yani genel olarak derginin takip etmesi gereken bir yol açtığını düşünüyorum bu öncü yazının. Rawenx'in ciddi emek verdiği belli oluyor.

Mehmet Ali dostumuzdan Büyülü Rüzgar'da da aynı konunun geçtiğini öğrenirken, "The Last Samurai" filminde de Tom Cruise'un canlandırdığı Yüzbaşı Nathan karakterinin bu savaştan bahsettiğini ve Custer'ın bir cani olduğunu söylediğini hatırlıyorum. Amerikalıların herkesin gözü önünde (gişe rekortmeni filmlerde) kendi tarihleriyle hesaplaşmaları saygıdeğer bir davranış.

Bu arada bir ufak not daha vereyim. Dergide yayınlanan Batı'nın Kadınları çizgiromanındaki sözkonusu kızılderili kabilesi de, bu savaşta Custer'a karşı savaşan yerliler arasında başı çekiyordu: Lakota yerlileri ve şefleri Oturan Boğa. Bir şarkı vardı: "Masum değiliz, hiçbirimiz".

Açıkçası "Zagor İstanbul'da" dizisini pek sevemedim, diyaloglar bana sevimsiz geliyor. Belki idealize ettiğimiz bir kahramanı aramızdan biri gibi deforme hatlarla görmek, belki genelde karikatüre meraklı olmamak, belki de diyaloglarda aşırı bulduğum argo...Bilemiyorum. Ama bu sadece şahsi hissiyatım elbette. Darılmaca yok dostlar.

Sevgili Volkan tanıtımlarıyla bizleri manga okuyucusu yapmaya kararlı. Sadece çizgiroman okuma listemin uzunluğu bile bu alandaki eserlere başlama konusunda gözümü korkutmasına karşın, popüler tabirle sayesinde bu alana çok da "Fransız" kalmıyoruz. Bu arada "Kioku"'yu Youtube'dan dinledim, bilhassa yaylıların eşlik ettiği kısmı iyiymiş.

Forumun Aziz Üstel'i röportajlara tam gaz devam ediyor. Geçen hafta Savok dostumuzun arabasında hayvanlar için mama taşımasıyla gönlümüzden kopan alkışlar, bu sayıda Gürsel İleri'nin şiirlerine yönelirken, kendi ağzından hayatını dinleyince ister istemez aklıma "The Unbreakable" filmindeki "Mr. Glass" geliverdi. Filmi düşününce, bahsi geçen tabloları da merak ettim doğrusu.

Batı'nın Kadınları bu sayı veda etti. Nihayetinde adalet arayışı ırk, din, mezhep, gelenek, inanç tanımıyor. İsmini "Doğu'nun Kadınları" olarak değiştirsek ve karakterlerde bir yerelleştirme yapsak, benzer çarpıcılıkta bir hikayenin ülkemiz için de geçerli olacağını düşünüyorum. Uyumayın Türk çizerler...Çizgiroman, süper kahramanlardan ya da eli kılıçlı yiğitlerden ibaret değil..!

Shevarash televizyon dünyasından dergi konseptine uygun bir komedi dizisi tanıtımıyla bizleri yine ihmal etmemiş. Şu sıralar başka bir aileye, yani "Modern Family"ye sarmış durumdayım. Fırsat bulunca "Unordinary Family"ye de bir göz atmak gerekecek gibi.


ÖNERİ: Arkadaşlar dergi çıkmadan, belli olan konuların başlıklar halinde ve grafikler eşliğinde "teaser" olarak forumda önceden duyurulması bence okuyucuyla bağın kopmaması ve ilginin ayakta tutulması açısından faydalı olabilir.

Herşey için teşekkürler ve başarılar.
 

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,290
4,461
Şahane.Bu kalitede bir dergiyi bu işi profesyonel anlamda yapan birçok yayınevinin yapamayacağına inanıyorum.Emek veren herkes haklı olarak övünmelidir.Tebrik ederim.
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
ÖNERİ: Arkadaşlar dergi çıkmadan, belli olan konuların başlıklar halinde ve grafikler eşliğinde "teaser" olarak forumda önceden duyurulması bence okuyucuyla bağın kopmaması ve ilginin ayakta tutulması açısından faydalı olabilir.

Herşey için teşekkürler ve başarılar.

Öncelikle tüm sevgili okurlara teşekkürlerimi sunuyorum beğendiğinize çok sevindik.

Baykuş abi yine kaliteli bir yorum yazmışın canı gönülden teşekkür ederim.Bu önerine gelecek olursak eğer resimler eşliğinde güzel bir şekilde "çizgi diyarı e-dergi de bir sonra ki konu" olarak birşeyler ayarlanabilir.Ancak bunu ekip ile iyicene konuşup değerlendirmemiz gerek.Bence güzel fikir abi genel dergi olarak Oyungezer,Chip vb. gibi dergilerin yaptığı gibi birşeyler sunulabilir içerik hakkında hoş olabilir.
 

Vergilius

Onursal Üye
25 Nis 2009
5,689
4,827
Mükemmel bir dergi okumaya doyamadım ellerinize sağlık ne büyük özveri bu Allah razı olsun hepinizden...
 

carotis

Yeni Üye
10 Mar 2010
24
4
Özelikle General Custer ve Tex ile ilgili çalışma çok başarılı olmuş. Tüm emeği geçenlere çok teşekkürler...
 
Üst