Köşe yazarları aranıyor..

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
43,993
denize sıfır
arkadaşlar e-dergimiz için köşe yazıları hazırlayacak,makale yazacak dostlarımızın katkılarını bekliyoruz..istekli arkadaşlar benimle irtibata geçebilirsiniz..
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
43,993
denize sıfır
bir kaç başvuru oldu umarım devamı gelir. çekingenliği üzerimizden atabilirsek keyifli işler çıkarabiliriz.:)
 

chnmjdr1

Yeni Üye
22 Tem 2009
7
10
Arkadaşlar daha önce birçok forumda yazmışlığım vardır emüsaadenizle bu dergide de yazmak istiyorum eğer derginin çıkış tarihi yazı formatları ölçüleri hakkında bilgi sahibi olursam
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
43,993
denize sıfır
Arkadaşlar daha önce birçok forumda yazmışlığım vardır emüsaadenizle bu dergide de yazmak istiyorum eğer derginin çıkış tarihi yazı formatları ölçüleri hakkında bilgi sahibi olursam

tabiki katılmanızdan mutlu oluruz.:)önce dergilerimizi inceleyip fikir sahibi olmanızı öneririm.
 

DELİ BALTA

Yeni Üye
5 Eyl 2010
91
109
canım arkadaşım belli bir konudamı yazacağız yoksa rasgelemi takılacağız?
bende yazmak isterim.rahmetlik web türkiyede bir şeyler yazmaya çalışmıştım.
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
43,993
denize sıfır

Raven

Yönetici
7 May 2009
1,443
12,546
Arkadaşlar lütfen, bu konuyu uzatmanın bir anlamı yok, Yani ne kadar meraklısınız biri bir laf etsin de konuşalım diye, ayıptır... En çok kızdığım da Enger66 ... lütfen bir daha mercedesini benim ferrarinin yanına parketme, havam düşüyor :D:D:D
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
43,993
denize sıfır
geyik mesajlarımızı sildim arkadaşlar:) konuya dönelim istiyorum.

yazar arkadaşlar elinizdeki yazıları gönderirmisiniz bir değerlendirme yapalım.:)

kendinizi göstermek için iyi bir fırsat.:rolleyes:
 

BlackBishop

Çeviri & Balonlama
16 Eki 2010
1,524
13,954
Denizli - İstanbul
Çizgi Romanlar hakkında veya onlara sık konu olan kavramlar hakkında bir yazı dizisine ne dersiniz...

Mesela;

1-UFO’LARIN VE UÇAN DAİRE’LERİN GİZİ
Evet, Efendim ilkyazıma başlıyorum. Oldu ki bu yazıyı okuma gafletine düştünüz, size de peşinen sabır diliyorum. Sahiden sabırlıysanız ve yazının sonunu getirebilirseniz, ne mutlu bana. Eh artık kısa bir eleştiri de yapıverirsiniz artık.
Malum konu UFO’lar. Önce UFO nedir? UFO’nun uçan daire anlamına geldiğine dair yaygın bir hata vardır ama alakası yok. Her şeyden önce UFO bir kelime değil bir kısaltmadır. Uzun olarak yazmak gerekirse, ‘Unidentified Flying Object’ çıkar karşımıza. Bunun Türkçesi de var tabiî ki ‘Kimliği Belirlenemeyen Uçan Cisim’. Buradan şöyle bir sonuç çıkarılabilir “Ben havada bir ışık gördüm ve ne olduğunu anlayamadım. Demek ki ben UFO gördüm.” Bu düşünce biçimi de yanlıştır. Cismi sadece siz değil, hiç kimsenin açıklayamaması gerekir. Ancak bu durumda bu UFO kabul edilebilir. Yapılan her on UFO ihbarından dokuz tanesine kolaylıkla açıklama getirilebilmektedir. Bu açıklamalar, genellikle çeşitli atmosfer olayları ile ilgili olmaktadır.

2-KENDİ SÜPER KAHRAMANLARIMIZI YARATALIM
Ülkemizde sinema, çizgi film veya çizgi romanda olsun, Süper Kahramanlara karşı bir ilgi olduğu kesin. Bu ilgi genelde çocuklar ve gençler arasında daha yoğun oluyor. Ama birde benim gibi hayatı boyunca çizgi roman sevdalısı olmuş… Bilim kurgu ve fantezi filmlerinin tamamını izlemiş… Otuzlu yaşlarında olsa bile, hala çizgi filmlere olan ilgisini kaybetmemiş bir kesim de var. Ben kendim ve bana benzeyenler için aşağıdaki ifadeyi uygun buluyorum.
“Bizler, büyümeyi ve içindeki çocuğu öldürmeyi ret edenleriz.”

3-AMAZONLAR: KADIN SAVAŞÇILAR

4-....
 

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,370
Sayın BlackBishop,
Aslında size katılıyorum.. Dergide biraz farklı çizgilerinde olması bencede hoş olabilir. UFO, psişik olaylar, parapsikolji hep ilgi çeken, rating alan olaylar olmuştur..
Bu konuda edergi takımımız ve edergi yöneticilerimiz ne düşünür bilemiyeceğim fakat ben kişisel olarak deneme amaçlı 1 sayfayla başlanmasını isterim..

Mesela bendende bir örnek:

Bilim Adamları Bu Kez De Ruh Kopyalayacaklar!

'Russia-2045' projesindeki bilim adamları bir enerji olduklarına inandıkları ruhu sağlıklı bir bedene transfer ederek ölümsüzlüğü sağlayacaklarını iddia ediyor.

Yaklaşık iki yıl önce Rusya’da, kendilerini “Ölümsüzlük şirketi” olarak tanıtan bir grup Rus bilim adamı ‘Russia-2045’ projesiyle ortaya çıktı. Bu çalışma grubu en geç 2045 yılına kadar insan ruhunun yerini tam olarak tespit edeceklerini ve bu ruhu kopyalayarak yapay bedene taşıyacakları iddia ediyor.

Geçen günlerde “Russia-2045” üyeleriyle Rus Ortodoks Kilisesi arasında ciddi bir fikir düellosunun yaşandı. “Russia-2045” projesini yöneten şirketin başkanı Dmitriy İtskov Hürriyet gazetesinden Nerdun Hacıoğlu’na konuştu.

İtskov, 20. yüzyıl boyunca ölümsüzlüğün veya en azından insan ömrünün uzatılmasının tıpta arandığını söyleyip ölümsüz insan projesinin bugüne kadar yapılmış benzeri çalışmalardan farklı olacağını anlattı;

“Rus profesör Vladimir Skulachev’in insan bedenindeki hücrelerin oksitlenmesini durdurma yöntemi beklenen sonucu vermedi. 1990’da keşfedilen ‘telomeraz’ fermenti insan hücrelerini hızlı ve yaşlanmadan çoğaltıyordu. Fakat bu yöntemle kanser hücreleri de hızla çoğalmaya başladı.

Geçen yüzyılın ortalarında dondurularak muhafaza edilmiş hasta bedenlerde onarımı imkansız hasarlar tespit edildi. Kök hücre sayesinde gençleşme yöntemi de sonuç vermedi. Tüm bu çalışmalar sonucunda 200 yıl önce ortalama 40 yıl olan insan ömrü günümüzde 80 yıla yükseltilebildi.

Tıbbi çalışmalara bakarak insan ömrünün gelecekte 10-20 yıl daha uzatılabileceğini söyleyebiliriz. Ancak ölümsüzlükten bahsetmek kesinlikle mümkün değil.”

İtskov’a göre, Russia-2045 projesi tıptan çok farklı bir yoldan ilerleyecek. Hatta bu projede neşter ve kan söz konusu olmayacak. Ölümsüz ruha sibernetik teknoloji ve cyborg ile ulaşılacak. Ruhun hasta bedenden ayrılışını gönüllü ve cazip bir prosedür haline getirecekler. Ruhu daha sağlıklı bir ortama geçmeye davet edecekler.

PROJEDE 25 BİLİM ADAMI VAR

Aşırı iddialı ölümsüz insan projesine hangi cesaretle başladığı sorulunca, “İnsanın ölümsüz hale getirilebileceğine inandığım için bu işe giriştim” yanıtı veriyor İtskov. “Russia-2045” projesine başlamadan önce Rusya’da ve dünyada bir dizi uzmanla görüşmüş, 25 Rus bilim adamını projeye davet etmiş;

“Geçenlerde Rusya’nın Çelyabinsk şehrinde yaşayan profesör Vyaçeslav Ryabinin’i projemize davet ettim. Ryabinin, en karmaşık organlardan karaciğerin yerini alan dünyanın en mükemmel makinesini icat eden kişi.”

“Russia-2045” projesinde İtskov’un çalışma arkadaşlarından biri de Dr. Aleksander Bolonkin. Rus bilim adamı Bolonkin, elektronik ölümsüz insan fikrini ilk kez 20 yıl önce ortaya atmış.

1990’da Rusya Bilimler Akademisi’ne e-insan düşüncesini sunmuş, destek bulamayınca ABD’ye göç etmiş. Elektronik insan yaratma düşüncesi ABD hükümetinden de destek almış.

BEYNİN ŞİFRELERİNİ ÇÖZECEĞİZ

İtskov, sibernetik teknolojiyi seçme sebeplerini de anlatıyor; “Canlı cansız yapı bir arada hayatımıza girecek. İlk önce çok daha kaliteli işitme cihazları, ardından yapay retina... Sonra beyinden komuta alan mekanik ayak, kol ve eller eskilerin yerini alacak. Beyne monte edilecek minyatür işlemciler yakın bir gelecekte Parkinson hastalığını yenmeye yarayacak.

Biyomekanik cyborg’lar sadece hastalara hizmet etmeyecek. Örneğin insanın bedenen bulunması mümkün olmayan ortamlara beyniyle kontrol ettiği cyborglar gönderilecek. Japonya’daki radyasyon saçan nükleer santral gibi, uzayın keşfi gibi alanlarda yakında bu akıllı robotlar kullanılmaya başlanacak.”

Ama Russia-2045 grubunun asıl hedefi beyin. Beynin şifrelerini çözerek ruhun gizliği olduğu yeri bulmak en büyük amaçları; “Bizim grup, insan ruhunun iddia edildiği gibi 21 gram olduğuna inanmıyor. Biz ruhun bir madde olduğuna değil, bilgi taşıma özelliğine sahip bir tür enerji olduğuna inanıyoruz. Bunu kanıtladığımızda insan beynini kopyalayarak ilk e-insanı yaratmış olacağız.”

STEVEN SEAGAL DA DESTEKLİYOR

“Russia-2045” projesi geçenlerde Rus Ortodoks Kilisesi’nin tepkisini çekmiş. İnsanı ölümden kurtaracak çalışmalar ilerledikçe düne kadar geçerli bir dizi dogma belki de yıkılacak düşüncesi mevcut. Bu durum kilisenin pek hoşuna gitmiyor.

Hele Rus Ortodoks Kilisesi’nden saygıdeğer rahip Feofan Kryukov işbirliği yapmayı kabul edince proje yıldırımları iyice üzerimize çektik. Projedeki tüm çalışmaların topluma açık yapılacağını ilan edildi. Dünyadan destek de almaya başlandı.

Örneğin iki gün önce ünlü aktör Steven Seagal projeye desteğini açıkladı. Yakında “Russia-2045” ölümsüz insan projesi uluslararası boyut kazanacak.

AVATAR’DAN E-İNSANA AŞAMALAR

Dmitriy İtskov’un başında bulunduğu ölümsüz insan çılgın projesinin aşamaları:

2015: Hollywood filminden ödünç alınmış adıyla Avatar ortaya çıkacak. İnsan beyninin gönderdiği sinyallerle komuta edilebilecek bu cyborg filmdeki örnekten farklı olarak biyolojik değil, tamamen biyonik olacak.

2020: Yapay bedene ölümcül bir hastanın beyninin gönüllü olarak aktarım deneyi gerçekleşecek.

2030: Beynin kopyalanması mümkün olacak. Ruhu içinde gizlediği sanılan beyin tamamen sayısal data bilgiye dönüştürülecek.

2045: İlk e-insan yaratılacak.

PROJENİN MUHALİFLERİ DE VAR

Ölümsüz insan projesinin hiçbir zaman gerçeğe dönüşmeyeceğini iddia edenler de var. Bunlardan biri Rusya Teknik Bilimler Doktoru Pavel Voronin. Voronin’e göre bırakın ruhun bilgisayara aktarılmasını, yapay şuur yaratmak bile yakın ve uzak gelecekte prensip olarak mümkün değil.

Voronin, “İnsan beyninde yaklaşık 200 milyar nöron yani sinir hücresi bulunuyor. Bu hücrelerin içindeki bilgi birikim modeli ve yapısı kabloyla dışa aktarılabilecek türden değil. Hücreye dokunulduğu an hem hücrenin kendisi hem içindeki bilgi yok olmaya mahkum” diyor.

İnsan beyninde bir santimetrekarelik sinir hücresi alanındaki bilgi akışının yapay modele dönüştürülmesi için Voronin’e göre Avrupa’daki tüm bilgisayarların bir ay boyunca birbirine bağlı çalışması gerekiyor.

Posta
 

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,032
İstanbul-İzmir
sevgili BÜYÜKBEYAZ ufaktan bir yazı hazırlıyorum dergi için bir kaç güne hazır ederim.. umarım hoşnut kalınır. konusu sizle benim aramda kalsın okuyunca görsünler:D
 

ralix1212

Yeni Üye
2 Nis 2011
4
0
Çizgi Roman :
Bildiğimiz gibi Marvel ‘ın bir çok karakteri var . Ama futbol bilmeyen birinin bile Barcelona ‘yı bilmesi, basketbolu bilmeyen birinin Lakers’ı bilmesi gibi Marvel’da da çizgi romanı bilmeyenlerin bile bildiği başlıca karakterler var ; Hulk , Iron Man , Spider-Man , Captain America … Ne yazık ki ülkemiz de Çizgi Roman kültürü pek fazla gelişmiş değil . Bazı kişilere göre çizgi roman çılgınlığı , çizgi film alışkanlığı bittiğinde bitmeliymiş . Belki de doğrudur , bilmem . Bunu bilmem için çizgi film alışkanlığımı da bırakmam gerekir ki bu çok zor . Türkiye’de de çizgi romanın gelişmesi sizce zevkli olmaz mıydı ? Arkadaşınla gereksiz konulardan değil de çizgi romandan konuşmak . Gereksiz konulardan değil de çizgi roman derken çizgi romanın gerekli olduğunu kastettiğimi hepiniz anlamışsınızdır . Peki niye ? Çizgi roman niye gerekli ? Bence çizgi romanın en büyük katkısı hayal gücü gelişimi . Ve bence şu an ki büyük yazarlar hayal güçlerinin geniş olmasından dolayı yazar olmuşlardır. Sonuç olarak çizgi roman bir ülkenin kültürünü arttırır . Biraz kısa oldu ama :) Bi seçileyim gerisi gelir :)
 

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,370
Şu maaş şakasınıda artık kapatsak ?
Günün birinde dergimizi bir gazeteciden, kitapçıdan satın alınabilir durumda görürsek demekki bizlerde bir ticari gelir sağlıyoruzdur ve o zaman sizinde maaş istemenizi anlayabiliriz.. Onun için şimdilik size verilebilecek en güze maaş, SEVGİ DOLU BİR TEŞEKKÜR
 

Raven

Yönetici
7 May 2009
1,443
12,546
Sevgili ralix, sen çalışmalarından bize örnekler ulaştır, gerekli değerlendirme ve düzeltmeleri yapar,, uygunsa seve seve yayınlarız .
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
43,993
denize sıfır
ilginiz için teşekkürler arkadaşlar konuları bize özelden ulaştırırsanız daha iyi olur.bekliyoruz.:)
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Gürsel abi bende merak ettim valla güzel bir süpriz olacağa benziyor hadi hayırlısı. Bu arada tüm katılan arkadaşlara da başarılar dilerim umarım haklarında en hayırlısı ne ise o olur ;)
 

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,370
ağabey kimse cesaret edemiyorki.. 150. dalga içeri alınırız diye korkuyorlar :p:D
 

albay

Süper Üye
14 May 2010
1,143
4,913
merhabalar, e dergiyi takip ediyorum. özellikle karikatürler bölümü ilgimi çekti. bende kendi capımda karikatür ciziyorum. . tarayıcım yok, o yüzden a4 kağıdına çizip yollayabilirim.
kemalkoc50@gmail.com benim mail adresimdir. bana bir adres yazarsanız vereceğiniz adrese karikatürlerimi posta ile yollarım. teşekkürler.
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
43,993
denize sıfır
merhabalar, e dergiyi takip ediyorum. özellikle karikatürler bölümü ilgimi çekti. bende kendi capımda karikatür ciziyorum. . tarayıcım yok, o yüzden a4 kağıdına çizip yollayabilirim.
kemalkoc50@gmail.com benim mail adresimdir. bana bir adres yazarsanız vereceğiniz adrese karikatürlerimi posta ile yollarım. teşekkürler.

ilginiz için teşekkürler dostum.
bunu daha pratik olarak internet cafede 2tl ye halledebiliriz diye düşünüyorum orada taratıp kendi mail adresinize postalayın,sonra dilediğiniz adrese mail atabilirsiniz.:)
takıldığınız yerde bizler buradayız yardımcı oluruz.
görüşmek üzere.:)
 

albay

Süper Üye
14 May 2010
1,143
4,913
yolladım üstat bi bakın bakalım inşallah beğenirsiniz.
 
Son düzenleme:

kartal şahin

Kıdemli Üye
23 Haz 2009
126
17
özellikle çizgi romanlar hakkında köşe yazısı ya da makale yazabilirim... bir tane isterseniz gönderebilirim...
 

IMYTH

Yeni Üye
21 Haz 2011
1
0
merabalar sıtenızı yenı ulastım ancak dergıyı daha oncede duyuyordum ancak pekde onemsemedım dogrusu ancak sımdı bazı seylere on yargılı yaklasımda bulundugumu anladım gercekten basarılı hatta cok cok guzelde dıyebılırım 30yıldır yaklasık amatorlugu saymıyorum cızıyorum ve cızgılerımın seneryosunuda kendım yazmaya gayret edıyorum bende eger uygun konu ve cızımlerle aranıza katılmaktan mutluluk duyarım basarılarınızın devamını tum kalbımle dılerım herkeze saygı sevgıler.I MYTH
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
43,993
denize sıfır
merabalar sıtenızı yenı ulastım ancak dergıyı daha oncede duyuyordum ancak pekde onemsemedım dogrusu ancak sımdı bazı seylere on yargılı yaklasımda bulundugumu anladım gercekten basarılı hatta cok cok guzelde dıyebılırım 30yıldır yaklasık amatorlugu saymıyorum cızıyorum ve cızgılerımın seneryosunuda kendım yazmaya gayret edıyorum bende eger uygun konu ve cızımlerle aranıza katılmaktan mutluluk duyarım basarılarınızın devamını tum kalbımle dılerım herkeze saygı sevgıler.I MYTH

merakla ve istekle bekliyoruz.:)
 

warmen

Yeni Üye
1 Nis 2011
5
0
Elbette yazmak isterim bir blogum vardi. yarisma kzanmistim sonra kapatmistim...
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,733
43,993
denize sıfır
köşe yazarlığı yapmak isteyen arkadaşlar bir çoğunuz fos çıktı haberiniz olsun.biri gelip sizin yerinize yazınızı yazmasınımı bekliyorsunuz..:cool::cool:
 

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
971
İzmir
Derginin dışında çalıştığım sigortalı 2. işimdeki yoğunluklar nedeniyle dergiye yazı yollayamadığım aylarda, maaşımı günü gününe hesabıma yatıran başkanımıza teşekkürü borç bilirim. :)

Yalnız satışlardan gelen bonus primler yatmamış henüz, bozuşmayalım bu konuda birbirimizi kırmayalım. Pazartesi sabaha kadar yatırmış olun :D
 
Son düzenleme:

moondalina

Yeni Üye
13 Haz 2012
31
66
Gaziantep
bana gelip 'şu konu üzerine araştırma yapıp, metni hazırla' derseniz memnuniyetle her istediğiniz an yardımcı olabilirim.

Ama 'kendin bul, kendin hazırla' derseniz o olmaz işte çünkü yetenek ister. :)
 
Üst