Irredeemable 037 (Final!)

SPIDERWEBS

Çeviri & Balonlama
31 Eki 2014
649
4,118

01.jpg


Uzun bir süre bekledikten sonra Irredeemable serisinin final sayısı sonunda sizlerle. Klasik taytlı kahraman hikayelerinden uzak olan bu şahane seri artık tüm sayıları ile sizinle. Herkese iyi okumalar dilerim.


 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Irredeemable, aslında bir klişe ile başlıyor. Dünyanın en kuvvetli kahramanı karanlık tarafa geçerse ne olur? Buna karşılık Mark Waid bu seride o kadar klişeye karşılık çok güzel bir başlangıç yapıyor. Baş kahramanımız Plutonlu dünyanın en güçlü ve en güvenilir kahramanıyken gelmiş geçmiş en güçlü süper kötü oluyor. Tamamen Superman'den uyarlanmış olan Plutonlu'yu yine JLA'dan uyarlanmış olan kendi ekibi durdurmaya çalışıyor. Hatta kötülerden de yardım alıyorlar. Plutonlu'nun baş kötüsü de; ki kendisi Lex Luthor'dan uyarlama; iyilerin safına geçiyor.
Bu şekilde başlayan hikaye ilk on beş sayı kadar merakla kendini okuturken daha sonraki sayılarda tempo düşüyor ve yirminci sayılarda olay vasat bir hal alıyor.
Sonrasında bu sayıya kadar geçen dönemin çoğundan pek keyif aldığım söylenemez. Muhtemelen okur kitlesi de aynı şekilde seriden ilgisini çekince Irredeemable bu sayı ile erken final yapıyor.
Lakin bu sayı muhteşem. Bir öyküye ancak böyle bir final yapılır. Alkışlanacak kadar güzel. Mark Waid'i tebrik ederim. Plutonlu'nun sonunu çok ince bir şekilde Superman'in başlangıcına bağlamak zeka işidir.

Final sayısını çok beğendi, okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca bu sayıyı bize kazandıran arkadaşlara da teşekkür ederim.
 

extreme

Çeviri & Balonlama
5 Eyl 2012
785
5,378
Üstat nerdeyse 2 yildir bekliyorum son sayiyi ingilizce okudum aslinda sonra türkce basladim türkce bitireyim dedim ama cok sürdü serinin sonlanmasi.
Emegi gecenlere tesekkürler.
 
Üst