The Chronicles of Conan / Conan Klasik Maceralar Dizisi Cilt: 04 (Çeviri - Balonlama)

prospero

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Kas 2014
248
11,343
HALUK YÜCESOY anısına...
7 eylül akşamı bu cildi bitirip paylaşmak için foruma girdiğimde Haluk Yücesoy'un vefat haberi ile karşılaştım.
Halbuki az önce bitirdiğim bu yenileme çalışmasında Haluk Yücesoy'un taramış olduğu Lal kitap basımı olan "Conan Klasik Maceralar serisi cilt 4" ün taramalarındaki balonları kullanmış, bu balonları dijital Dark Horse kopyalarının üzerine yapıştırarak bu iyleştirme çalışmasını tamamlamıştım.
Haluk Yücesoy'un yaptığı taramalar ve bu acı haber...
Şok olmuştum...
O zamandan beri bir türlü bu çalışmayı paylaşmak için elim gitmedi. Ancak bugün uzanabildim sizlerle paylaşmak için bilgisayara.
Aslında nedense hala canım istemiyor açıkçası ama...
Bir küçük anma yerine geçer belki, bilmiyorum.
Tam olarak ne söyleyeceğimi, ne yazacağımı da hala bilmiyorum aslında. Bir şeyi biliyorum ama.
Haluk Yücesoy seni hiçbir zaman unutmayacağım, tanıyan bilen kimsenin de unutacağını sanmıyorum...
Huzur içinde uyu..
.








 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,007
denize sıfır
Eline sağlık dostum.
İnce düşüncelerin için teşekkür ederim, Haluk abimizi hep özlüyoruz.
Selamlar, sağlıcakla kal.:)
 

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,471
27,003
Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun Haluk abinin.Karşılaşan,karşılaşmayan tüm çizgi sever dostların yüreğinde yer etmişti.Nur içinde yatsın.
Çok değerli bir cilt bizim için.Nedense orjinal kitabın renklerine bir türlü ısınamadım.Conan okuyucusu böyle işte.Kimi zaman beklentilerinin altında kalıyor bazı şeyler.
Ama bu cilt kaç kere okunursa okunsun bıkılmayacak cinsten.
Gönülden teşekkürler...
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,653
Kasımpaşa
HALUK YÜCESOY anısına...
... Bir şeyi biliyorum ama.
Haluk Yücesoy seni hiçbir zaman unutmayacağım, tanıyan bilen kimsenin de unutacağını sanmıyorum...
Huzur içinde uyu..
.

...​

Doğru söze ne denir ki...
Aynı duyguları paylaşıyorum.
Fakat Haluk abi içn paylaşmak her şeyden önce gelirdi...
Bahsettiğin conanları tararken neredeyse parçalamıştı...
Ben üzülürdüm, o okunabildiği sürece sorun yok derdi...
Lütfen paylaşmaya devam...

Ben Haluk abiyi yaşadığım sürece unutmayacağım.
Mekanı cennet olsun.
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,851
137,137
Unutulmayacak insanın anısına güzel paylaşım.
Haluk Abi conan okumayı severdi.
Mekanı cennet olsun.
Emek dolu paylaşım için teşekkürler.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,405
Ellerinize emeklerinize sağlık.Çok önemli bir çalışma ve çok değerli bir insanın yüce hatırasına.Bende dahil yokluğuna kimse alışamadı galiba.Forumlara giriyoruz kitap indiriyoruz kitap alıyoruz ancak hep Haluk bey in eksikliği içimizde.Petranyus lada görüşmelerimizde de hep söylemişimdir ( o forumlar da yazı yazmayı çok sevmesede ) bulunamayan bir seri varsa mutlaka bize bir yerlerden bulur getirir.Emin olun çok yakın akrabalarımın vefatlarından bile daha çok üzüldüm.Beni en çok sarsan kayıplardan biri rahmetli bir akrabamızdı.Bir insan bu kadarmı asil , cömert , nezaketli , karşıdaki insana değer verir , anlayışlı olur , spiker sesli konuştumu bir daha dinlemek istersiniz , zenginlik ve cömertlik bu kadarmı bir insana yakışır.Onun da erken kaybı beni çok yıkmıştı ondan sonra Haluk beyin bu değerli insanın kaybına açıkça söylemek gerekirse HİÇ ALIŞAMADIM.Çok yazık oldu çok.Çok erken bir kayıp oldu.Ölüm hiç yakışmadı.(İsyan gibi algılamayın acının ve kaybın derinliğini anlatmak için yazıyorum.Birde Geçen Can ATAKLI bir proğramında bir kaç ilginç detay vermişti.Müteveffa kelimesi gayrımüslimler için kullanılır merhum yada merhume ise Müslümanlar için - Yine toprağı bol olsun cümlesi gayrimüslimler için kullanılır demişti.Bence çok önemli değil vefatın arkasından küller küllere karışsında desen ağıtta yaksan müteveffa da desen kastın yoksa hakaret amacıyla kullanmıyorsan aşağılamıyorsan ne önemi var.Ne önemi var bunda bile hakka yürüyen insanları rahat bırakmayan aşağılamaya çalışan kötü niyetli insanlar olurmu olur ama ne olacak ki geriye dostluk kalır.Bütün kayıplar bir hatırlatmadır.Bütün kayıplar bir anımsatma.Bir gün yolcuyuz gerçek olan Hakka.O yüzden kırıp dökmeye gerek yok ki neyi paylaşamıyoruz.Konu çizgi roman olsa bile insanoğlu paylaşamayacak bir şeyler bulur mutlaka.Kimseyi üzmeye gerek yok hayatta kimseyi kırmaya kimseyi alaya almaya , acımasızlığa, anlayışsızlığa , kabalığa , incitmeye , kendini kaf dağının ardında görmeye kendini Palulu Paşa sanmaya, insanlık iyidir iyilik iyidir , anlayış geliştirmek iyidir.Dünyanın bütün paralarına , hazinelerine , fonlarına , petrollerine , elmaslarına hatta çizgi romanlarına sahip olsan kaç yazar bir insanı mutlu edebilirmisin bundan daha değerli bir fiil olabilirmi ? Olamaz tabi.Tarih bunun berbat örnekleriyle dolu.
Haluk bey işte bir yeryüzü meleği olarak bizleri mutlu edebilmek için elinden geleni yaptı görevini başarıyla yerine getirdi.Bu kadar dar bir alanda bu kadar büyük bir mutluluk enerjisini ancak böyle insanlar oluşturabilir özel görevli insanlardan biriydi.Hİç tanımadığı insanlar bile bir insana bu kadar üzülürmü bunu normal bir insanın başarabilmesi mümkün değildir.Bu insanlar bir lütuftur emin olun eşsiz bir yaratılışta gelirler.Onların özelliğidir bu sıradan bir yaşantı harika fiiller yüksek ahlak ve insanları mutlu etme görevi.Haluk beyi ilk resimlerinden gördüğümde yaptıklarına baktığımda bu insan demiştim kesin özel görevli bir lütuf.Çocuk kalabilen büyüklere ilahi bir nimet.Yaratıcı belki çocukluğunu yaşayamamış bir çok insana onun üzerinden hediyeler gönderiyor.Birde bu açıdan bakın göreceksiniz yanılmıyorum.Ne mutlu ki onun gibi insanlar ismini vermeyelim hala aramızdalar.:))
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,993
13,517
Sevgili prospero,
pek sevgili profesörümüzü gerçekten özlüyorum, hele sayfanın sağ üstünde o sevimli yüzünü görünce üzüntüm her defasında biraz daha artıyor. Ama elbette her fani bir sebeple bu dünyadan ayrılıyor. Herkes gelirken sen ağlarsın etrafındakiler güler, ama önemli olan sen öldüğünde etrafındakiler ağlıyor mu, önemli olan bu. Sevgili abimizi hep özleyeceğiz, mekanı cennet olsun. Size de paylaşımınız ve verdiğiniz emeklerden dolayı çok teşekkür ederim. Özellikle orjinaline çok yakın ve hatta daha üstün ilk sayfa grafik uygulamalarınızı için bilhassa tebrik ederim.
 
Üst