Robot Ali ve Dev Yarasalar Beşinci Kitap

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,122
ROBOT ALİ ve DEV YARASALAR 5. KİTAP/ROBOT ARCHIE and THE MYSTERY OF THE GIANT BATS/ Robot Ali'nin çizeri Ted Kearon, 50'li yıllarda Lion dergisinin temel çizerlerinden biri haline gelmiş. Daha önce değindiğimiz gibi 1952'de yazar George Cowan ile birlikte yaratmışlar Robot Ali'nin (Archie)in prototipi "Orman Robotu"nu (The Jungle Robot)..TED KEARON (ARKADAŞIM MRYER6'NIN YAZDIKLARINA EK OLARAK) 1953 DE 4 YIL KAYBOLDUKTAN SONRA 1957 DE DÖNEREK ORMAN ROBOTU'NU ROBOT ARCHIE HALİNE DÖNÜŞTÜREREK ADETA YENİDEN YARATTI.
LION 1974 YILINDA SONA ERDİRİNCEYE KADAR 17 YIL
SÜRDÜRDÜ.


/Dönemin İngiliz çizerleri gibi onun hakkında da pek fazla bilgi yok. Büyük olasılıkla striplerde imzaya pek fazla yer verilmemesi, yaratıcılar ve emek sahiplerinin isimlerini hakkınca duyurmalarının önüne geçmiş. 17 yıl boyunca Robot Archie gibi bir karakteri hayata geçirmiş ve onun adıyla özdeşleşmiş bir hakkındü, erişilebilen bilginin sınırlı olması üzüntü verici. Çizerlere, özellikle 50 ve 60'larda pek fazla değer verilmediğinin de göstergesi. Kısacası, onca vefasızlığa karşın o dönemlerde çizerlik mesleğinin tam bir gönül işi olduğunu düşünebiliriz..

İşlerini İngiliz Lion, Thunder, Tiger ve Victor dergileri için üretmiş. Resimlediği diğer kahraman ve maceralar ise; "Castaways of Typhoon Island" (Tayfun Adası Kazazedeleri), "The Day the World Drowned" (Dünyanın Boğulduğu Gün) ve Robot Ali'ye benzeyen bir karakter olan "Steel Commando" (Çelik Komando), "The Butler & The Robot" (Kahya ve Robot), "Ulric the Terrible" (Korkunç Ulric) "Morgyn the Mighty"i (Kudretli Morgyn)... Çok uzun soluklu bir seri olan "Zip Nolan" için de çizimler yaptığı biliniyor. 1970'de kısa bir süre "Splash Gorton"u çizmiş (Flash Gordon'a isim benzerliğine dikkat!). 1971 ve 1973 yılında Lion Dergisinin yıllıkları için yine efsanevi bir çizgiroman karakteri olan (ölemeyen adam) Adam Eterno için iki serüvene imza atmış.. Bir de "Stone of The Secret Service" (Gizli Ajan Stone) var portföyünde..
Birçoğunun ülkemizde de yayınlandığını tahmin etmekle beraber, ancak denk geldiğimizde "aha" diye gösteririm.Mryer6/


SEVGİLİ TİMED'İN GÖNDERDİĞİ DERLEMELERİ,HER SAYFAYI TEK TEK ELDEN GEÇİRİP,NOSTALJİK SİYAH BEYAZA DÖNÜŞTÜRÜP,DEVAMI VAR,HAFTAYA,BAZI BAŞLIKLAR VE TANITIMLARI KALDIRIP,ÇOK BOŞ KALAN YERLERE UYGUN EKLEMELER YAPIYORUM.AYRICA KAPAK HAZIRLIYORUM.SAĞOLSUN TİMED'LE İŞBİRLİĞİMİZ SAYESİNDE İŞİM BİRAZ KOLAYLAŞIYOR.BU DERLEMELERİ YAPMAK ÇOÇUKLUK HAYALİMDİ.SIRADA KIYMETLİ DOSTUMUN GÖNDERDİĞİ DİĞER ROBOT ALİ VE ÖRÜMCEK ADAM DERLEMELERİ BEKLİYOR.BİLİYORSUNUZ BENİ AZÇOK TANIDINIZ;GENİŞ YELPAZEDE PAYLAŞIM YAPTIĞIM VE ÇOK ÖZENDİĞİM İÇİN SIRAYA KOYMAK ZORUNDA KALDIM.VAKİT BULDUKÇA VE SAĞLIĞIM YERİNDE OLDUĞU SÜRECE PAYLAŞIMLARIM SÜRECEK.KALIN SAĞLICAKLA...
not:RAPİD VE BOXCA DIŞINDA 3.LİNK MIRRORCREATOR.COM
5 AYRI SİTEYE LİNK VERMEKTEDİR.



ROBOT ALİ ve DEV YARASALAR (rar):

Robot Ali ve Dev Yarasalar(rar)boxca:

ROBOT ALİ ve DEV YARASALAR(rar):


00fuf.jpg


01kik.jpg


archie202.jpg


archie08.jpg


27930609400b1f7b9561b.jpg


britheroescommission.jpg


lion40.jpg



ZAMANGEZGİNİ
 
Son düzenleme:

varülke

Guest
24 Şub 2012
51
72
Robot ali 2000ad ingiliz süper kahramanları resmini beğendim.ama
ceylandaki serüvenlerini çok daha fazla severim.eline sağlık zamangezgini çok sağol....
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,639
Kasımpaşa
Çoklu macera veren dergileri severim,
doğan kardeşler, ceylanlar, 1001'ler, Kartal ve diğerleri..
Ama böyle derleme şeklinde okumak daha da keyifli,
hele de zamangezgini dostumuz gibi titiz ve oldukça özenli birinin elinden çıkmışsa
daha da büyük bir keyif..
Teşekkürler..
Sevgilerimle..
 

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,292
4,469
Sabah gözümü açar açmaz gördüğüm en güzel şey bu işte...
Sevgili kardeşim sana çok teşekkür ederim,iyi pazarlar dilerim,hoşçakal.
 

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,122
6.kitap robot ali afrikada
7.kitap robot ali'nin başı dertte
8.kitap kristal leopar
yakında çizgi diyarında...
 
12 Şub 2010
15,006
543,713
Çizgi roman kütüphanesi veya arşivinden söz edilecek olursa zenginliğini, o kütüphanedeki/arşivdeki Ceylan ve 1001 Roman dergileri adedine bakarak değerlendiririm. Eksikliği en fazla rahatsızlık veren çizgi romanlar bunlardı. 219 adet 1001 Roman'dan tek eksik olan 207. sayı zamangezgini dostumdan geldi.
Ceylan'lardan eksiğim bir:)den fazlaydı. Onlar da zamangezgini'nden geldi.
Yetmedi, derlemeler geldi ki, en keyiflisi de bunlar oldu.

Şimdi tüm çizgi diyarlıların kütüphanesi/arşivi alabildiğine zengin
Fazlası var, eksiği yok
Sağol dostum,
ilk buluşmamız ödül gününe denk geldi, sohbeti koyultamadık, acısını çıkaracağımız günlerimiz olur umarım.
 
Üst