Robot Ali Ormandaki Tehlike Dördüncü Kitap

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,064
ROBOT ALİ ORMANDAKİ TEHLİKE 4. KİTAP/ROBOT ARCHIE and THE JUNGLE MENAGE/ Robot Ali'nin çizeri Ted Kearon, 50'li yıllarda Lion dergisinin temel çizerlerinden biri haline gelmiş. Daha önce değindiğimiz gibi 1952'de yazar George Cowan ile birlikte yaratmışlar Robot Ali'nin (Archie)in prototipi "Orman Robotu"nu (The Jungle Robot)..TED KEARON (ARKADAŞIM MRYER6'NIN YAZDIKLARINA EK OLARAK) 1953 DE 4 YIL KAYBOLDUKTAN SONRA 1957 DE DÖNEREK ORMAN ROBOTU'NU ROBOT ARCHIE HALİNE DÖNÜŞTÜREREK ADETA YENİDEN YARATTI.
LION 1974 YILINDA SONA ERDİRİNCEYE KADAR 17 YIL
SÜRDÜRDÜ.


Dönemin İngiliz çizerleri gibi onun hakkında da pek fazla bilgi yok. Büyük olasılıkla striplerde imzaya pek fazla yer verilmemesi, yaratıcılar ve emek sahiplerinin isimlerini hakkınca duyurmalarının önüne geçmiş. 17 yıl boyunca Robot Archie gibi bir karakteri hayata geçirmiş ve onun adıyla özdeşleşmiş bir hakkındü, erişilebilen bilginin sınırlı olması üzüntü verici. Çizerlere, özellikle 50 ve 60'larda pek fazla değer verilmediğinin de göstergesi. Kısacası, onca vefasızlığa karşın o dönemlerde çizerlik mesleğinin tam bir gönül işi olduğunu düşünebiliriz..

İşlerini İngiliz Lion, Thunder, Tiger ve Victor dergileri için üretmiş. Resimlediği diğer kahraman ve maceralar ise; "Castaways of Typhoon Island" (Tayfun Adası Kazazedeleri), "The Day the World Drowned" (Dünyanın Boğulduğu Gün) ve Robot Ali'ye benzeyen bir karakter olan "Steel Commando" (Çelik Komando), "The Butler & The Robot" (Kahya ve Robot), "Ulric the Terrible" (Korkunç Ulric) "Morgyn the Mighty"i (Kudretli Morgyn)... Çok uzun soluklu bir seri olan "Zip Nolan" için de çizimler yaptığı biliniyor. 1970'de kısa bir süre "Splash Gorton"u çizmiş (Flash Gordon'a isim benzerliğine dikkat!). 1971 ve 1973 yılında Lion Dergisinin yıllıkları için yine efsanevi bir çizgiroman karakteri olan (ölemeyen adam) Adam Eterno için iki serüvene imza atmış.. Bir de "Stone of The Secret Service" (Gizli Ajan Stone) var portföyünde..

Birçoğunun ülkemizde de yayınlandığını tahmin etmekle beraber, ancak denk geldiğimizde "aha" diye gösteririm.SEVGİLİ TİMED'İN GÖNDERDİĞİ DERLEMELERİ,HER SAYFAYI TEK TEK ELDEN GEÇİRİP,NOSTALJİK SİYAH BEYAZA DÖNÜŞTÜRÜP,DEVAMI VAR,HAFTAYA,BAZI BAŞLIKLAR VE TANITIMLARI KALDIRIP,ÇOK BOŞ KALAN YERLERE UYGUN EKLEMELER YAPIYORUM.AYRICA KAPAK HAZIRLIYORUM.SAĞOLSUN TİMED'LE İŞBİRLİĞİMİZ SAYESİNDE İŞİM BİRAZ KOLAYLAŞIYOR.BU DERLEMELERİ YAPMAK ÇOÇUKLUK HAYALİMDİ.SIRADA KIYMETLİ DOSTUMUN GÖNDERDİĞİ DİĞER ROBOT ALİ VE ÖRÜMCEK ADAM DERLEMELERİ BEKLİYOR.BİLİYORSUNUZ BENİ AZÇOK TANIDINIZ;GENİŞ YELPAZEDE PAYLAŞIM YAPTIĞIM VE ÇOK ÖZENDİĞİM İÇİN SIRAYA KOYMAK ZORUNDA KALDIM.VAKİT BULDUKÇA VE SAĞLIĞIM YERİNDE OLDUĞU SÜRECE PAYLAŞIMLARIM SÜRECEK.KALIN SAĞLICAKLA...


Robot Ali Ormandaki Tehlike Dördüncü Kitap cbr mediafire:

Robot Ali Ormandaki Tehlike Dördüncü Kitap cbr boxca:


000uuu.jpg


060000.jpg


069000.jpg


1752071874097279606931000007500060194973306244855o1.jpg


archie06a098.jpg


kgrhqnhj0e8m8qbmbpdz66f1w601255.jpg


archie0771.jpg


hulk1.jpg


modestya1.jpg



ZAMANGEZGİNİ
 

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,071
Bizim nesil şanslıydı,
çünkü bu çizgi romanlarla birlikte büyüdü.
Bugün ise hem bizim nesil, hem de bizden sonraki nesil şanslı,
çünkü maceranın devamını okumak için bir hafta beklemek zorunda değiliz!
Tam macera; başla ve bitir.
Bu şansı bizlere sunan "zamangezgini-timed" işbirliği için,
bu kardeşlerimize teşekkür etmek hepimizin "boynumuzun borcu"...
Boynumun borcu değildir diyenler için ise bir "gönül borcu"...
Onu da kabul etmeyenlerin zaten herhangi bir borçları yok!
Söylenecek bir şey de yok!
Bu güzel paylaşım için, emekleriniz için
teşekkürlerimi ve saygılarımı iletiyorum.
Ellerinize, gözlerinize sağlık...

bayrakzaf.gif
 

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
1,998
11,871
Evrim geçiren robot; Archie! Orman robotluğundan, wireless kumandaya, oradan da kendi kararlarını verip harekete geçen otodenetimli hale dönüştüğüne göre, evrim geçirdiğini söylemek yanlış olmaz.

Hala sevildiği ve okunduğuna göre "canlı" da diyebiliriz Archie, ya da bizim benimsediğimiz isimle Ali'ye..

Teşekkürler Zamangezgini...
 

varülke

Guest
24 Şub 2012
51
72
sayın zamangezgini ve sayın timed hem robot ali hemde tam macera daha ne isteyebilirim ki.sağolun varolun...
 

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,290
4,461
Canım kardeşim bir sinema şeridi gibi izler gibi baktım-değil,izledim-görsel şölene,sonra inanın bir daha baktım ve yine büyük keyif aldım.
Değerl kardeşim verdiğiniz emek,harcadığınız zaman ve dostluk kokan paylaşımınız için çok çok teşekkürler ederim,herşey gönlünüzce olsun,hoşçakalın.
 

mizahicizgi

Aktif Üye
26 Eyl 2010
403
921
Parça parça haftalarca süren macerayı derli toplu bir albüm keyfinde
oldukça kaliteli olarak paylaşmana çok teşekkürler zamangezgini.
 
12 Şub 2010
15,006
543,638
Sevgili dostum, bizi beklediğimizin ötesinde sunumlarla bu güzel paylaşımlara boğdukça ilk şaşkınlığımızın arkasından bu kez biz çıtayı yükselteceğiz ve bu kapaklar için teşekkür ettikten sonra kapakların kaynağı hakkında bilgilendirmeni isteyeceğiz.

Ne zamandır soracağım, bu kapakların altında ne var diye

Madem sevgili timed yükünü azalttı, o halde artan zamanınında yan gelip yatacağına:) her bir kapağın altına açıklayıcı birer not düşersen kral911 arkadaşımızın dediği gibi o sevimli yaratığın Hulk olup olmadığını da öğrenmiş oluruz. Ali'nin çapkın olduğunu zaten maceralarından biliyorum:).Eee, yaratıcıları çapkınlık yapmazsa ihale Ali'ye kalacaktı. Kendini çok beğenmiş robotumuza yakışır. Ali'nin bu huyu, bana Martin'in Java'sını hatırlatır.

İngilizlerin 50 li yıllardaki çizgi roman çizerleri hakkında fazla bilgi olmaması hayret verici bir şey. Ben de bize mahsus sanıyordum. Demek İngilizlerle ortak yanımız varmış çizgi romana bakışımızda.

Örümcek Adam paylaşımının yolda olduğu müjdesi de sevindirdi. Her kapağın altında bir iki cümle de olsa bilgilendirme notu ek zahmet olacaksa da sevgili savok duymasın ben de bu konularda yüzsüz:) olduğumu önceden söylemiştim
 

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,004
Sarıyer
Robot Archie ( biz de ki adı ile Ali) Ceylan'ın en sevdiğim serilerinden birdir. Derlemenin yanına her zaman olduğu gibi ayrıntılı bir açıklama da eklemişsin, ki paylaşımı farklı kılanda bu. Çizgiroman netde bri çok yerde bulunuyor ama "Detaylı İzahlı Robot Ali" sayende sadece burada var.

Teşekkürler, dostum.
 

timed

Onursal Üye
19 Eki 2009
2,330
9,482
Sevgili zamangezgini ,
Bende ne zamandır , ne oldu bizim Robot Ali ' lere , ne zaman yayınlayacak diye düşünüyordum.
Şimdi görünce beklediğime değmiş dedim. Benim düzenlemelerimin daha da iyileştirilip boşlukların dolması ve gereksiz yazıların da silinmesi fevkaladenin fevkinde bir eser ortaya çıkarmış.
Ellerine sağlık sevgili dostum.
 
Üst