CEYLAN - 4. Seri - Sayı 01 (17 Şubat 1969)
Sevgili dostlar 4. seriye başlıyoruz. Yine her zamanki gibi sevgili profesör’ün eşsiz cömertliğinin sonucu diyarımızda bu dergileri okuyabileceğiz. Allah izin verirse tamamlamak istediğim bu seride toplam olarak 10 sayı eksiğimiz var. Araştırıyorum, tamamlamaya çalışacağım. Sitemizde benden önce taranmış bu seriye ait 3. sayı bulunmakta, bunun dışında en yakın zamanda bu seriyi de sizlerle buluşturmak istiyorum. Bütün seriyi tek sayfa ve 300dpi renkli olarak tarayacağım. Özgün hali ve kendi düzenlememi iki ayrı link olarak vereceğim. Umarım iyi olur ve beğenilir. Okuyan herkese benden yana olan haklarım helal olsun. Herkese saygılar sunarım. İyi okumalar.
Bu bir yeni co-admin paylaşımıdır.
İlktir.
Biraz da şımarıkçadır.

…..
Dergi, 3 Şubat 1969 tarihli 159. sayısıyla yayınını noktalamış diye bilinse de sitemizde Sayın Av. Haluk YÜCESOY beyefendinin değerli arşiv katkısı ile sunulan 160. sayı ile 10 Şubat 1969 tarihinde yayınına son verdiğini görmekteyiz, ancak sonrasında Ceylan dergisi logo değişikliği yapmış ve hiç ara vermeden 17 Şubat 1969 tarihinde bugün 4. seri olarak adlandırdığımız seri ile yeniden 1. sayıdan başlayarak yayınına yarım kalan başlık ve maceralarla devam etmiştir.
(3) İlk sayısı 17 Şubat 1969'da çıkan Ceylan, bir önceki serisindeki tüm çizgiroman başlıklarına kaldıkları yerden devam etmiş, üstelik Çılgın Çocuklar adlı yeni bir öyküyü de ilk sayısında özel olarak adedi otuz ikiye çıkan sayfalarına eklemiştir. 2 ve 3. sayılarda sayfa sayısı 24’e düşmüş, sonrasında klasik 16 sayfalık yapısına dönerek yayınını sürdürmüştür. Bu serinin bir özelliği de Ceylan Yayınları tarafından periyodik yayınına başlanacak olan Tex/Teks dergisinin promosyon nüshasının derginin ilk sayısıyla beraber okuyuculara sunulması olmuştur.
Ceylan, daha önceki serisinde de yayını süren Örümcek Adam'ı, Harika Örümcek adı altında ve Ölümsüz Adam, 10.000 Felaket, Rory MacDuff, Robot Ali/Robot Archie, Fareler Devriyesi, Korkusuz Kahramanlar başlıklarını sayfalarına taşımıştır. Bunlarla birlikte derginin sonraki sayılarında Gargan, Sihirli Taş/Kelly's Eye, Mumyacı, Harika Adam, Müthiş Atlet, intikam Alevi gibi dizilerle 28 Temmuz 1970'da çıkan 76. sayısında noktalanmıştır.
Sevgili dostlar 4. seriye başlıyoruz. Yine her zamanki gibi sevgili profesör’ün eşsiz cömertliğinin sonucu diyarımızda bu dergileri okuyabileceğiz. Allah izin verirse tamamlamak istediğim bu seride toplam olarak 10 sayı eksiğimiz var. Araştırıyorum, tamamlamaya çalışacağım. Sitemizde benden önce taranmış bu seriye ait 3. sayı bulunmakta, bunun dışında en yakın zamanda bu seriyi de sizlerle buluşturmak istiyorum. Bütün seriyi tek sayfa ve 300dpi renkli olarak tarayacağım. Özgün hali ve kendi düzenlememi iki ayrı link olarak vereceğim. Umarım iyi olur ve beğenilir. Okuyan herkese benden yana olan haklarım helal olsun. Herkese saygılar sunarım. İyi okumalar.
Bu bir yeni co-admin paylaşımıdır.
İlktir.
Biraz da şımarıkçadır.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Moderatör tarafında düzenlendi: