Ceylan Haftalık Çocuk Gazetesi - Sayı 080 (14.08.1956)

12 Şub 2010
15,006
543,641
56qz98mnm82bli76g.jpg




Çizgi roman forumlarının henüz esamisi okunmazken, hatta internetin ne olduğunu bilmediğim 90 lı yıllarda çizgi roman aşkım yeniden alevlenmişti. İş nedeniyle Türkiye'nin dört bir yanına seyahat ederken işten artan zamanlarda sahafları geziyor ve çocukluk aşklarımı topluyor, hasret gideriyordum.

Teksas, Tommiks, Teks, Kinova, Red Kit, Tenten ve diğerlerinin yanında yeni aşklarım olan Mister No, Martin Mystere, Nathan Never, Dylan Dog'lar ve son keşfettiğim Conanları alıyordum.

Ama gözüm hep 1965 yılından 1969 yılına kadar çıkmış olan Ceylan ve 1001 Romanları arıyordu. Lâkin bulmak çok zordu. Bir kaç yıl sonra gittigidiyor diye bir site keşfettim. Orada 1001 Roman ve Ceylanlara arada bir rastlamak mümkündü. Fakat alışveriş için kredi kartı gerekiyordu.

O tarihe kadar kredi kartından uzak durmuştum, bulaşmak istemiyordum. Bir iki kez başkalarının kredi kartını kullandım ve kartla ödeme yaparken kart sahibine anında nakit ödüyordum. Sonra sıkıldım ve utanç belası çizgi roman aşkına kredi kartı edinmek zorunda kaldım.

1001 Romanların tüm sayılarını edindim bu sayede. Ceylanın da bir serisi tam, ikinci serisi az bir eksikle tamamdı artık.

Sonra çizgi roman forumlarıyla tanışınca Ceylan'ın da 1001 Roman'ın da eski yıllarda yayımlanmış serileri olduğunu öğrendim. Hem de ne seriler...

Çizgi roman aşkı dedim ya, bu aşk bitecek gibi görünmüyor.
İşte bu aşkla bir de baktım ki, Ceylan denen aşkın ilk serisi bitmiş bile.
Darısı ikinci serinin ve diğer tüm diğer çizgi roman serilerinin başına olsun; hep birlikte kerevetine çıkalım.
Saygılarımla.​
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

yalcinartusta

Onursal Üye
28 Eki 2016
191
2,411
zamanında teksas yuvarlak kapaklı seriyi bende tamamlamaya çalışmıştım ama bir türlü başaramamıştım 50 cıvarında bıriktirdiğim kitabıda üniversiteyi kazanınca eğitimime engel olmasın diye elimden çıkardım halen ona üzülürüm o yıllardan sadece 9 adet numunelik kitap kaldı elimde... şimdi dijitallerle bu eksiği tamamlıyorum, tabiki aynı şey değil, o kitapları elde okumanın keyfi hiç bir şeyde yok..
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Üçüncü seri olarak Diyarda tamamlanıp yerini alan seriye ait dergileri 1970'li yılların başında Trabzon'da okumuştum. O zamanlar üniversiteye giden bir komşumuzun oğlunun kütüphanesinde... yere oturur, saatlerce o fantastik evrene yolculuk yapardım.
Robot Aliler, canavarlar çarpışıyor daha niceleri...
Yıllar sonra haluk abi sayesinde yeniden ilk göz ağrım olan bu dergileri okuma imkanı buldum...
Sonra birdenbire bunun aslında 3. seri olduğunu öğrendik...
Vay arkadaş birde ilk 2 seri varmış derken bugün 1. serinin de sonunu gördük...
İşte bütün bunlar çizgi roman aşkından dersem pek inanmayın hepsi Haluk abi sayesinde...
teşekkürler sevgili üstadım.
Büyüksün.
 

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
892
4,652
İzmir
Siz her türlü övgüyü hak ediyorsunuz Haluk Bey. Muhteşem tarih kokan tamamlanan bu seri ve diğer paylaşımlarınız ile eskilerden yayınlanan hiç bir çizgi roman artık ebediyen kaybolmayacak.
 

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,143
İstanbul
Siz Çizgi Roman dünyasının "Büyük Dev Adamı"sınız sevgili Profesör...
Saygıların ve sevgilerin en büyüğü, bizden size...
 

Sinan Atik

Yönetici
13 Haz 2011
2,395
6,512
Ankara
Sizin önderliğinizde, buradaki bir çok dost imkansız diye bir şey olmadığını gördü. Bu enerjinizin hiç bir zaman bitmemesi dileğiyle...
 
Üst