Karikatür ve çizgi roman fontları hakkında yardım istiyorum..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Herkese merhabalar!.. Sizlerden bir ricam olacaktı.. Aşağıdaki Zagor bantındaki ve karikatürdeki fontların isimleri nedir? Bu fontları nereden indirip ve nasıl paint'e aktarabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca illa bu fontlar olacak diye bir kaide yok. Bu fontlara yakın fontlar da olabilir, mesela Teksas-Tommiks'de kullanılananlar gibi.. İlgi ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim..

QCwJHLK.png


fzD3Zcs.gif
 

lenard

Onursal Üye
29 Haz 2009
378
2,067
Ben bu işle çok içli dışlı değilim, benden daha iyi bilgi verecek arkadaşlar vardır ama bildiğim kadarıyla anlatayım. Ücretsiz font bulma siteleri var; "What the Font" ve "What Fontis" benim bildiklerim. Bu sitelere balonların olduğu kareyi yüklüyorsun, otomatik olarak o fontu veya benzerlerini buluyor. Yalnız yükleme yaparken resim boyutunun belli bir küçüklükte olması lazım, zaten fazlaysa uyarı veriyor. Ayrıca arama yaparken sadece ücretli ya da ücretsiz fontları bulmak için seçim yapabilirsin. İstediğin fontu bulup indirdikten sonra (bu dosya yazı tipi dosyası olarak geçiyor) iki kere sol tıklayınca direk açılıyor, açılan pencerede sağ üst köşede "Yazdır" ve "Yükle" var. "Yükle" diyoruz ve ilgili tüm programlara (photoshop, photoscape, paint vs.) otomatik olarak yükleniyor. Hepsi bu kadar!
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Soleil

Süper Üye
19 Mar 2010
650
977
Zagor'daki fontun ismi: Whizbang oblique.
Ceylan yayınlarının Teksas - Tommiks ve diğer çizgi romanlarını 1965 yılına kadar Vehip Sinan balonlamıştır. Ustanın kıvrak kalemiyle büyük bir ustalıkla yaptığı bu estetik balonlama bugüne kadar halen aşılabilmiş değil. Ben bu büyük ustanın balon yazılarını font haline getirip forumumuzda nacizane paylaşmıştım. Paylaştığım font paketi içerisinde Whizbang da dahil birçok balonlama font mevcuttur.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Sevgili lenard, scanfan ve Soleil.. Her üçünüze de gösterdiğiniz yardımseverlik için çok teşekkür ederim. Paylaşımlarınız ziyadesiyle işimi gördü. Artık herhangi bir karikatürü Türkçe'ye çevirdiğimde sizlere daha güzel bir sunum yapabileceğim.. :) Saygılarımla kalın sağlıcakla..
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

Sevgili "Baltimora", bahsi geçen yazılımların yanı sıra bir de "font manager" (font yöneticisi) denen gruptan bir yazılım kullanırsan çok daha yararlı olur. Bu gruptan font düzenleme yazılımlarının çoğu ücretsiz. Ben şu anda aşağıda ekran görüntüsü olan "Font Frenzy" adlı yazılımı kullanıyorum. Daha önce "Font Thing"i kullanıyordum, ancak uzun süre güncellenmediği için (hattâ 16 bit'e göre yazılmış) yeni fontlarla bazı küçük uyumsuzluklar gösterdi, ben de sildim. Oysa o çok daha pratikti. Font Frenzy de fena değil ama başka güzel yazılımlar kullanan arkadaşların tavsiyelerini de almak isterim (neden daha iyi olduklarını da eklerlerse daha yararlı olur).

Bu yazılımların ortak özellikleri bilgisayarda yüklü olan veya olmayan (başka bir klasörde de tutuyor olabilirsiniz) tüm fontları istediğiniz puntolarda ve istediğiniz cümle-kelime içinde ekranda toplu olarak görebilmeniz. Bunların arasından istediklerinizi yükler veya Windows'tan çıkarabilirsiniz (böylece PC'de lüzumsuz font yığılmasını da önlersiniz). Ayrıca fontları ayrı ayrı klasörler altında da gruplamak mümkün (Balonlama fontları, süsleme fontları, yazı fontları vb). Ben resimde de görülebileceği gibi Türkçe harfler içeren bir kelime yazarak hangi fontların Türkçe uyumlu olduğunu görebiliyorum. Doğrusu "Font Thing" buradaki "Font Frenzy"den daha iyiydi. Bazı font manager yazılımlarıyla kendiniz de font üretebiliyorsunuz.


FONTFRENZY_EKR_G_R.jpg



Not: Şimdi şöyle bir araştırdım, galiba en iyi ücretsiz "font manager" yazılımı "NexusFont"muş. indirilebiliyor.
da ücretsiz font düzenleme yazılımlarını kıyaslamışlar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim sevgili Scanfan,
sayenizde bilgi dağarcığımız her gün daha da genişliyor..
 
Üst