Ben Efsaneyim - Bölüm 3 (Balonlama) Final

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,043
20,204
Kamlançu


Hiç kimse de demiyor "hani Cuma günü gelecekti, nerede kaldı bu!" diye...

Her yönüyle çok yoğun bir hafta geçirdim, o kadar ki bugünün Cuma olduğunu da öğlen öğrendim :) O yüzden bir hazırlık yapmadım sunum için. Artık kusura bakacaksınız o kadar.

Balonlama Notları: Gandor08'in şurada açmış olduğu başlık sayesinde haberim olmuştu bu eserden. İndirip inceledim, çizimler vs çok hoşuma gitti. Türkçe olarak okumayı çok istedim, yalnız kim çevirecekti? Çeviri-balonlama projesi olarak konu açtım, eğer talep olursa bu esere başlayalım diye, birkaç arkadaş haricinde kimseden ses çıkmadı. Proje rafa kaldırıldı.

Bu süreçten sonra tesadüfen İthaki yayınlarından çıkan romanının pdf dosyası elime geçti. Birkaç sayfayı karşılaştırdım, metinler birbirini tutuyordu. Madem öyle, ben bu işi yaparım dedim ve metinleri satır satır karşılaştırarak word dosyasına aktarmaya başladım. Sonrasında balonlamaya giriştim. Bu iki işlem bayağı zamanımı aldı, balonlamam gereken bazı eserler bu yüzden hala "Baloncu" isimli klasörde son rötuşları bekliyorlar. Yakında bir sıkıntı olmazsa inşallah, onları da paylaşacağım...

Neyse efendim, worde aktardığım metinleri temizlediğim sayfalara yerleştiriyorum ama İthaki'nin çevirmeden atladığı 11. bölümü ne yapacağımı düşünüyorum. Sağ olsun her ne kadar "Devasa boyutta bir esere küçücük bir katkı yaptım" diye küçümsese de benim için çok önemli ve çok büyük bir iş yapmış olan Direnc11 teklifimi geri çevirmedi ve 11. bölümü tamamen kendisi çevirdi. Bir de birkaç sayfada eksik balon çevirileri vardı, onların hepsini kısa sürede halletti. Balonlamayı bu şekilde tamamladık.

Eee, balonlama tamam da kapaklar ne olacak? Orada da Prospero usta imdada yetişti. Evet, o da tevazu gösterip " İki sayfada üç photoshop efekti ile yaptığım küçücük katkının bu kadar dillendirilmesi beni mahçup etti açıkçası."dese de ne kadar büyük katkıda bulunduğunu ben biliyorum. Zamanla birkaç defa bütün balonları elden geçirerek hazırladığımız bu eserin siz değerli üyelerimizle buluşmasına katkıları azımsanmayacak kadar kıymetli olan sevgili Direnc11 ve sevgili Prospero üstadlarıma tekrar tekrar binlerce teşekkür ediyorum ve "yeter artık, uzatma" diyen iç seslerinize kulak veriyorum. Herkese keyifli okumalar diliyorum.

Kaçıranlar için önceki konulardaki yorumlarda verilen bilgilere bir göz atmalarını öneriyorum. Buradan konulara ulaşabilirler.

Birinci bölüm: http://www.cizgidiyari.com/forum/ceviri-ve-balonlama/97103-ben-efsaneyim-bolum-1-balonlama.html

İkinci Bölüm: http://www.cizgidiyari.com/forum/ceviri-ve-balonlama/97312-ben-efsaneyim-bolum-2-balonlama.html

Üçüncü bölüm için bir yere gitmeye gerek yok, zaten ilgili konudayız :)



İlk iki parçayı indirenler 3. parçayı da indirdikten sonra resimlerin hepsini tek klasör altında toplayıp yeniden sıkıştırmaları gerekmektedir.

Konuya ilk defa rastlayanlar buradan tek link olarak indirebilirler.



Keyifli okumalar.
 
Son düzenleme:

dracem

Guest
5 Ara 2015
91
849
Tüm emeği geçenlere çok teşekkür ederim. İthaki neden atlamış, normal de romanın çizgi romandan uzun olması gerekmez mi?
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,945
denize sıfır
Bekle bekle ağaç olmuştuk.:)
Sonra çocuklar bugün perşembe dostum diye beni uyarınca yattım. (Dün)
Sonra sabah kargalar kahvaltı yapmadan kalkıp beklediğimiz yerden beklemeye devam ettim.:D
Teşekkürler değerli dostlarım keyifle bakacağım.
Hey dostum bu seri çok güzel.:):)
 

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,043
20,204
Kamlançu
Tüm emeği geçenlere çok teşekkür ederim. İthaki neden atlamış, normal de romanın çizgi romandan uzun olması gerekmez mi?

Sayfa numaralandırması normal olarak devam ediyor ama bölüm olarak 10'dan 12'ye atlıyor. Atlanılan bölümde de sakıncalı bir şey yok halbuki. Matbaa kusuru olabilir, tahminim o yönde.
 

kadirnip

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
21 Kas 2014
4,654
22,310
Adana
Neredeyse bir film çekimi kadar zahmetli çalışmalar... Çok teşekkürler Shoryuken, Direnç11 ve Prospero Üstadlar... Ellerinize sağlık...
 

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,143
İstanbul
Kitabın zaten tartışması yok da, verilen emek ve azim başlıbaşına bir teşekkürü hak ediyor...
Ellere, kollara sağlık dostlar...
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231
"Shoryuken", "Direnc11" ve "Prospero" dostlara çok teşekkürler. Arşivlik bir eser.
Elinize, emeğinize sağlık.​
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,847
136,879
Zaten sen bir efsanesin.:)
Her yerdesin,en önemlisi gönlümüzdeki Kara Murat'sın.:D
Emek dolu paylaşım.
Teşekkür ederim.
 
12 Şub 2010
15,006
543,642
Shoryuken, Prospero, Direnc11

Ustalar resmi geçidi

Bu işbirliği bile efsane zaten

Paylaşımların ilginç öykülerinin Diyar tarihine not düşülmesi sanıldığından daha mühim. Diyarda imece öykülerinin derlemesi bile yapılabilir

Gelecekte çok ekmek çıkacak:) bu öykülerden
 

necropol

Onursal Üye
11 Eyl 2011
513
2,477
Ellerinize sağlık merakla tamamlanmasını bekleyenlerdendim.
Şimdi bu güzel paylaşımı sayenizde okuyacağım.

Saygılarımla,
 

rekent

Yeni Üye
13 May 2015
31
45
Bir KBB (Kulak Burun Boğaz) mütehassısına görünseniz iyi olur zira benim iç sesim, "yetmez, daha da uzat" diye bağırıyor. :)
Şaka bir yana ;
Son zamanlarda çıkmasını en iple çektiğim eser bu oldu. Siz gerçekten de efsanesiniz. Sağolun, varolun...
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Elinize sağlık çok güzel bir yardımlaşma olmuş. Ayrıca çok hoş ve içten bir tanıtım olmuş keyifle okudum bundan güzel tanıtım mı olur ^^
 

odenat

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
4 Eki 2012
1,278
16,803
Gerçekten harika bir iş çıkarmışsınız. Filmini izlemiştim, kitap kat kat daha iyi. Sizlerin çevirisiyle okumak hoşuma gitti. Emeği geçen herkese çok teşekkürler.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,676
İstanbul
Herhalde daha önce de söyledim; sevgili Shoryuken'den o kısa bölüm için çeviri talebi gelince daha önce epeyce duyduğum ve bir türlü okuma fırsatını bulamadığım romanı okudum. Çok keyif aldım. Maalesef İthaki'nin yeni baskısı yok galiba. Sahaflardan bulunabilir diye tahmin ediyorum. Sevgili dostlarıma kitabı okumalarını tavsiye ediyorum.

Tabi biz çizgi roman severler olarak sevgili Shoryuken'in bu eşsiz çalışmasını muhakkak okumalı ve incelemeliyiz. Çoğu zaman kitapları ileride okunmak üzere arşivlerimize kaldırıyoruz. Bu kez öyle yapmayın derim. :)

Ellerinize sağlık, sevgili Shoryuken ve sevgili prospero.
 

asimreis

Kıdemli Üye
23 Nis 2010
242
185
hiç bir zaman okuyamayacağımız kitapları bizlere karşılıksız sunduğunuz için
teşekkürlerimi kabul edin helal edin
asimreis izmir 1951
 
Üst