Lydie

lenard

Onursal Üye
29 Haz 2009
378
2,117
Lydie_005.jpg


Konu: Mucizelere inanır mısınız? Hani her gün yanı başınızda olup da farkına varamadığınız şeylere...İnanmıyorsanız sizi suçlayamam. Bir mucizeye tanık olmak için genelde çaresiz durumda olmak gerekir. Lydie'de olduğu gibi...ama Lydie doğumda öldü. Tıpkı büyükannesinin (Laura) annesini (Camille) doğururken öldüğü gibi. Yıldırım aynı yere iki kez düşmez derler. Belki de gerçekten öyledir. Çünkü Camille, cennetteki meleklerin, bebeğini ona geri getirdiğini söylüyor. Bu mümkün olabilir mi? Yoksa her gün olan o küçük mucizelerden biri daha mı? Hikayenin sonuna geldiğinizde, neye inanmak istediğinize kendiniz karar vereceksiniz.

Çeviri Notu: Sayfa 23, 8.balonda yazan "Düşmana hücum, cesur Bayard'lar" hakkında. Bunu cesur şövalyeler diye çevirebilirdim ama kıyamadım. Öyleyse Bayard'ı tanıyalım; Arkebüz'ün( eskiden savaşlarda kullanılan çakmaklı bir tüfek çeşidi ) belki de en ünlü kurbanlarından olan şövalye. Kendisi şövalyelik kurallarına öyle bağlıymış ki eline delikli demiri almış sıradan, sefil bir köylünün o muhteşem asil şövalyeleri yere serebilmesini akla, mantığa aykırı bir suç olarak görürmüş. Bu yeni silaha ve onun temsil ettiği yeni düzene nefreti öyle büyükmüş ki eline geçen her Arkebüzcüyü asmaya yemin etmiş ve bu yeminini hep tutmuş. Ancak kahraman şövalye Bayard'da Zeitgeist'in ( zamanın ruhunun ) önüne geçemedi ve İtalyan savaşlarında göğsüne isabet eden bir misket mermisiyle canını verdi. Hikayeleri Don Kişot'a ve romantiklere esin kaynağı olmuştur.

Teşekkür: Çeviriyi bitirdiğim ana kadar kendim balonlarım diye düşünüyordum.Ta ki kardeş bir forumdan Mandos dostumla tanışana kadar.Ben yapsaydım bu kadar güzel olmazdı.Kendisine çok teşekkür ediyorum.

İthaf: Sayın yeryüzü ve sayın uzung nezdinde (Nedeni kitabın içinde saklı.İpucu: Fabule,terre ve bıyık) tüm çizgi roman severlere...Keyifli okumalar dilerim.

LİNK




Font: Freestyle Script​
 
Son düzenleme:

pam

Aktif Üye
27 Kas 2009
187
662
Duygusal, hüzünlü bir kısa öykü.
Lafebre'nin sevilen ''Her Şeye Rağmen-Always Never'' kitabını okuyup tarzını beğenenler için ''Lydie'' da keyifle okunacak bir eser...

Çeviren, balonlayan, emek veren arkadaşların ellerine sağlık.
 
Üst