Ultimate Spider-Man 41 (Ozanca'nın Çeviri ve Balonlaması)

Cobra Captain

Kıdemli Üye
23 Haz 2013
115
438
USM-41-01.jpg


Çeviri ve Balonlama: Ozanca

Genetiği değiştirilmiş bir örümcek tarafından ısırılmış lise öğrencisi Peter Parker inanılmaz, örümcekvari güçlere sahip oldu: Dayanıklılık, çeviklik ve örümceğinki gibi kişisel tehlikeye karşı onu uyaran altıncı his. Ve hepsinden de ilginci--Peter duvarların üzerinde yürüyebiliyor. Bir soyguncu, sevdiği Ben Amcasını öldürünce, talihsiz Peter inanılmaz güçlerini insanları korumaya adadı. Paha biçilemez bir ders öğrendi: Büyük güçle beraber, aynı zamanda büyük sorumluluk gelir! Keyifli okumalar.



Bide bu aralar bir arkadaşımın ve daha öncelerde başka arkadaşlarımın bu seriyi çevirdiğini gördüm ve Ozanca bu seriyi yapıyor acaba yapmasam mı gibi yorumlarını gördüm onun için de TürkÇizgi 'deki Sık Sorulan Sorular kısmındaki bu yazıyı direk size sunayım.

Konu: Gündeme alınan projelerin, başka ekiplerin çeviri ve balonlama çalışmalarıyla çakışması.
Bu işe kıyısından köşesinden bulaşan herkes mutlaka fark etmiştir, bu iş heves ve gönül işi. Bu nedenle gündeme alacağımız projeleri seçerken, kendi istek ve heveslerimizin haricinde dikkate aldığımız tek husus, serinin ülkemizdeki yayınevlerince basılıp basılmaması.

Bir serinin başka bir kişi ya da ekip tarafından çevrilip balonlanması konusu ise bizi ilgilendirmiyor. Aynı şekilde bizim yaptığımız çalışmalar da başkasını ilgilendirmez. Daha önce çevirdiğimiz ya da ileride çevireceğimiz serileri gündemine alan başka kişi ya da ekipler olmasına kesinlikle karşı değiliz. Aynı çizgi romanın birden fazla ekip tarafından çevrilmesi kötü bir durum değil. Tam aksine bu durum ortaya çeşitlilik katmış olur, okur da gerekli incelemeyi ve kıyaslamayı yapıp kendi zevkine uygun olan çalışmayı takip eder.

Üzerinde hiçbir hakkım bulunmamaktadır. Türkçizgi'den Ozanca'ya teşekkürler.
 
Son düzenleme:

duvarsürüngeni

Aktif Üye
28 Ağu 2011
446
1,054
Daha 2 gün önce sormuştum Ozanca'ya gelecek mi diye. Hemen getirmiş. :) Ne diyelim, ellerine sağlık. Dilerim seriyi tamamlar.
 

de1ne1me

Yeni Üye
23 Ara 2020
2
3
Bir admin ekler mi falan bilmiyorum ama web archive sitesi ile turkcecizgiroman.blogspot.com sitesine gittim ve 42 ile 43. sayının linkini aldım bende paylaşmak istediğimden aşağı da link bıraktım umarım birine falan yardım edebilmişimdir.

42. Sayının Linki:
42. Sayının Alternatif Linki (Silinirse diye):

43. Sayının Linki:
43. Sayının Alternatif Linki (Silinirse diye):

Not: bu siteden de 50. Sayıya kadar okuyabilirsiniz ama devamını nerde okuyabileceğinizi bende bilmiyorum

Not 2: her ne kadar bilmesem de 97'den 105'e kadar da buradan okuyabilirsiniz bende rekent arkadaşımız sayesinde öğrendim.

Not 3: Eğer birinde bunların devamını nerede okuyabileceğimize dair bir link varsa veya arşivinde falan bulunuyorsa hem bana hem de başkalarına yardımcı olabilirsiniz yada çeviriyi devam ettirerek de hepimize yardım edebilirsiniz.
 
Üst