Kanlı Mumya

atilkurt

Onursal Üye
4 Ocak 2010
335
1,318
qhc0igs.jpg


Kanlı Mumya

Öykü: Claude Moliterni
Çizim: Eugenio Sicomoro
Özgün İsim: Rouletabille
Özgün Dil: Fransızca
Çeviriye Kaynak Dil: İngilizce
Yayıncı: Dargaud Published stories:
Balonlamaya Kaynak Tarama: Heavy Metal, Winter 1988

Türkçe Uyarlama ve Balonlama : HİLALİAHMER ve Mr.YER6

Çizgiroman Dostlarına selam olsun...

Eugenio Sicomoro:

Eugenio Sicomoro İtalyan çizer Bruno Brunetti'nin takma adıdır.

16 Eylül 1952'de Roma'da doğan Sicomaro ilk defa, 1970'li yılların sonlarında İtalyan magazin dergisi Lanciostory'de okuyucuyla buluşur. Claude Moliterni ile birlikte Fransız dergisi Pilote and Charlie Mensuel için Rouletabille (Marc Jordan)serisin, Pierre Makyo ile AIDS konusunu işleyen tek sayılık öykü Sida Connection'ı ve kısa seri Lumière Froide'i yaratır. Diğer çalışmaları arasında Sergio Bonelli Editore için çizdiği bazı Magico Vento (Büyülü Rüzgar) sayıları gösterilebilir.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

savok

Admin
30 Eki 2009
19,995
83,711
Kasımpaşa
Şimdi olmadı böyle pat diye..
İnsan bir alıştırır önce..
Tam Metal Hurlant okurken gelince şaşırdım..
Emeği geçenlere çok teşekkürler..
Saygılarımla..
 

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,531
Bu güne kısmetmiş demek .Bir yerlerde görmüş okuyamamıştım.Şimdi o değerli iki emekçi dosta teşekkür ederim.sıcomoro çok sevdiğim bir çizerdir.
 
12 Şub 2010
15,006
543,835
Klasik bir eski Mısır mezarı keşif öyküsü. Gerilim, korku ögeleri kullanılmış. Güzel bir kız, bir dedektif gazeteci ve diğer unsurlar...

Çizgilerin güzelliği büyülüyor. Mekanlar, manzara çok güzel ve zevkli bir görsellik var.

Frankofonların en güzel yanlarından birisi okurken ve okuduktan sonra keşke devamı olsa dedirten havası.

Emeği geçen Hilaliahmer, Mr. YER6 ve atilkurt'a teşekkür ederim.
 

gurselileri

Guest
18 Tem 2010
2,226
2,298
LÜLEBURGAZ
mumya kanlı olabilir ama heyecanlı bir macera olduğu kapağından belli... bu değerli paylaşım için teşekkürler sevgili atilkurt...
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,363

Teşekkürler ve ellerinize sağlık sevgili "MrYer6", "Hilaliahmer" ve "atilkurt". Mükemmel bir çeviri ve harika bir kapak düzenlemesi yapmışsınız. Çok şık.
Aslında birkaç gün önce bu albümü çevirmeye başamıştım (tabii sizin çevirinizden haberim yoktu). Kapakları hazırladım, alt yapıyı hazırladım (bunları hep çeviriden önce yaparım, bana motivasyon oluyor!) tam sunumu da yavaş yavaş geliştiriyordum ki şeytan dürttü, acaba Çizgi Diyarı'nda var mıdır diye bir bakayım dedim. Evet varmış! :) Hem de ta 2013 yılında yapılmış. Ben de Heavy Metal'den çevirecektim. Başlık için "Kızıl" ve "Kanlı" arasında terddütte kaldım, çeviri birince tekrar gözden geçiririm deyip kapakları hazırladım. Şimdi hepsini sildim, kapakların bir görselini buraya da alayım dedim. Bu arada eski yorumları okuyunca duygulandım, özellikle artık aramızda olmayan üstadımız "profesör"ün yorumunu.

Yeniden teşekkür ediyorum.

Not: Müsaadenizle sunum sayfasındaki kaybolmuş kapak görselini yeniledim. Hazırlamış olduğunuz şık kapak tasarımınız hemen görülsün diye.


s48bmh1.jpg


 
Son düzenleme:
Üst