A-Babies vs X-Babies 001 (Çeviri ve Balonlama )

çizgisayar

Kıdemli Üye
6 Ocak 2012
127
204
abvxb1thegroup001.jpg


Çocukken hayli amatörce çevirip balonladığım bu tek sayılık macerayı, Marmara Çizgi yayınevi tarafından basıldığı için forumdan kaldırma kararı aldım...
 
Son düzenleme:

NadirCevahir

Yeni Üye
8 Eyl 2012
34
33
Arkadaşın İngilizce ders notu iyi herhalde çünkü çeviri güzel olmuş, Türkçe ders notu zayıf anlaşılan çünkü Balonlama kötü olmuş, Türkçe öğretmenin kelimeleri o şekilde kestiğini görse akşam ben bu çocuklara birşey öğretememişim diye gözüne uyku girmezdi. Bu arada Öğretmenlerimizin Öğretmenler günü kutlu olsun.
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,657
Kasımpaşa
İndirdim iki kez okudum ve şimdi bilgisayarımdan siliyorum. Çok sevimli ve güzel bir çizgi romanın böylesine kötü çevrilmesi ve sunulması insanı üzüyor. Çevir ve balonlama bölümünden sorumlu yöneticilere lütfen sert olmayın insanlara fırsatlar verin diyorum ama bu sefer gerçekten haklılar. Bolonlama yapılarak öğrenilebilir, geliştirilebilir, çeviriye de bir şey demiyorum. Zaten toplam on bilemedin onbeş cümle ama yazım kurallarına uymamak ve bu uymamamayı sonuna kadar sürdürmek kabul edilebilir değil. Basit örnek olarak indirmenize bile gerek yok kapağa bakmanız yeterli..
çeviri: ve balonlama:
Bu eleştiriler cevap verilmesi ve polemik oluşturulması için değildir. Çalışmalarınıza devam ediniz. Ancak balonlama ve çevirinin yanında Türkçe yazım kurallarına uyunuz.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,089
36,761
İstanbul
Sevgili çizgisayar,

Öyle zannediyorum ki bu ilk çalışman ve ilk mesajınla bir paylaşım yapmış olman mutluluk verici. Umarım bu ilk sayıyı yenileri takip eder.

Sevgili dostlarımızın çalışmanla ilgili bazı temel noktalara dair yaptıkları yerinde tespitlere ben de katılıyorum. Bu geliştirici değerlendirmeleri bundan sonraki çalışmalarında göz önünde bulundurursan, daha da güzel çalışmalara imza atacaksın. Eminim sen de çok daha fazla keyif alacaksın.

Dostlarımızın değerlendirmelerine ben de bir ilave ile katılayım. Noktalama işaretlerine pek dikkat etmemiş, çoğu balonda hiç kullanmamışsın. Lütfen yenileme çalışmanda bu hususa da dikkat et.

Çeviri de içeriği bozmayan yaratıcı katkıları beğeniyorum. Maraş dondurması, Cornetto gibi...

Son mesajından eleştirileri değerlendirdiğini ve gerekli düzeltmeleri yapacağını anlıyorum. Konuyu böyle ele alman çok güzel.

Kolay gelsin.
 

çizgisayar

Kıdemli Üye
6 Ocak 2012
127
204
Aslında kötü yorumlara da teşekkür etmeliyim çünkü onlar olmasa düzeltmem gerektiğini bilmezdim.
 

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,069
Sarıyer
Düzenlenmiş halini gördüm. Halen bazı imla ve noktalama hataları olsa da çok sevimli bir çizgiroman olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Tayt giymiş kahramanları sevmeyen benim gibi birininin bile hoşuna gitti. Belki ilk önce bununla başlamam gerekiyordu, süper kahraman dünyasına.

Teşekkürler.
 

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,377
3,555
Midgard
Güzeldi, 001 yazınca devamı var sandım. Çoğu Marvel karakterini göstermişler. Teşekkürler çizgisayar.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,638
İzmir
Avangers v.s. X-Men bütün dergi gruplarında devam ettiği dönemde şirketin bebelerin kapıştığı bir sayı yapması şaşırtmadı. Fena hikaye değildi.

Çeviri ve balonlamada biraz daha çaba gerekecek. Ama genç arkadaşımızında şevkini kırmayalım.

Teşekkürler.
 
Üst