Haunt "Todd McFarlane" Sayı 3

ogilcin

Kıdemli Üye
1 Şub 2010
110
63
Evet arkadaşlar,çok ama çok uzun zaman sonra getirebildim bu sayıyı beni mazur görün,çeviremeyeceğimi düşünüyordum ama yapmaya çalıştım bir şeyler :D Çevirinin ne kadar zor bir iş olduğunuda hatırlamış oldum neyse hepinize keyifli okumalar ;)

thumb-281163.jpg
[/URL][/IMG]


 
Moderatör tarafında düzenlendi:

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,032
İstanbul-İzmir
Sevdim zaten sevmiştim..
Devamını göremediğim içinde okuyamamıştım..
Bana göre başarılı sayılabilecek eli ayağı düzgün bir çalışma.
Sadece Haunt halindeyken olan balon ve font seçimi hoşuma gitmedi, okuması zor..
Lütfen devam ediniz.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,089
36,762
İstanbul
Sevgili ogilcin çalışmanı inceledim. Öncelikle harcadığın emek ve paylaşma arzun için teşekkür ederim. Araya sahiden epey zaman girmiş. Bir önceki sayıdan sonra iki yıl gibi bir süre geçmiş. Bu uzun araya rağmen seriyi devam ettirme arzun da ayrıca önemli. Üşenmedim, önceki iki sayıyı da indirdim. Son çalışmanla ilki arasında önemli gelişme olduğunu söylemek mümkün.

Ciddi emek harcadığından bahsetmiştim. Birazcık daha konsantrasyonla aslında şimdi bahsedeceğim sıkıntıları aşmak ve daha da iyi neticeler almak mümkün.

Temel olarak balon içi düzenlemeye birazcık daha dikkat etmekte fayda var. Yazıların balon içinde dengeli yerleştirilmesi daha iyi bir görünüm verecek ve okuyucuyu daha az yoracaktır. Çizgi romanın İngilizce orjinalinde metinler balon içine tam ortalanmışken, senin çalışmada bazen balonun soluna, bazen üst kısmına yerleşmiş. Kelimeleri kesmemeye çalışıyorsun, zannedersem bu da etkili olmuş balon içi düzenlemede. Bence gerektiğinde Türkçe hece bölünmesi kurallarına uymak şartıyla kelimeleri kesmekte hiçbir sorun yok. Elbette gerekli gereksiz her durumda yapmamak şartıyla.

Muhtemelen çalışmanı bir an önce biz çizgi roman severlerle paylaşma arzun nedeniyle kimi kelimelerde harf hataları ortaya çıkmış. Çalışma tamamlandıktan sonra dikkatlice bir kez daha okumak son derece faydalı olacaktır bu türden önemsiz hataların engellenmesinde.

Bir de çok sık tekrarlanan bir ihmal, senin çalışmanda da mevcut; noktalama işaretlerinden sonra gelecek kelime ile arada bir boşluk bırakmak lazım. Bunu da uygulamak son derece kolay.

Hepimizin çalışmalarında yer alan ufak tefek kusurlar bunlar ve biraz daha yoğunlaşırsan kolayca halledebileceğin şeyler.

Tekrar teşekkür ederim. Yeni sayı için lütfen bizi iki yıl bekletme :)
 
Son düzenleme:

ogilcin

Kıdemli Üye
1 Şub 2010
110
63
Önemli değil arkadaşlar beğendiyseniz ne mutlu bana ama direnc11 in dediği gibi bu işi daha iyi yapmaya çalışacağım orada sizi daha bekletmemek için biraz aceleyede getirdim ama yapacak birşey yok :D elimden geldiğince artık devamını getirmeye çalışacağım neyse hatalarım varsa maruz görün artık keyifli okumalar ;)
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,089
36,762
İstanbul
Önemli değil arkadaşlar beğendiyseniz ne mutlu bana ama direnc11 in dediği gibi bu işi daha iyi yapmaya çalışacağım orada sizi daha bekletmemek için biraz aceleyede getirdim ama yapacak birşey yok :D elimden geldiğince artık devamını getirmeye çalışacağım neyse hatalarım varsa maruz görün artık keyifli okumalar ;)

Kendi adıma sabırsızlıkla bekleyeceğim. Değerlendirmelere olumlu tepki vermen çok sevindirici. Bir sonraki sayının daha da iyi olacağından eminim. Ben de uzman değilim ama ihtiyacın olması durumunda elimden gelen yardımı yapmaya hazırım. Yeterli olamadığım durumlarda da bu desteği verebilecek bu işin gerçek üstadları da aramızda nasıl olsa.

Kolaylıklar dilerim.
 

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
971
İzmir
Ogilcin sen devam etmeyince orjinaline geçmiştim merak ettiğim için, geri dönüş için teşekkürler...
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,640
İzmir
Ogilcin,
Bir parmak bal çalmıştın ağzımıza,
Sonrada bir gittin uzun zaman oldu.
Geri gelmene ve seriye devam etmene çok sevindim.
Böylelikle balın devamını yemeye başlıyacağız. :D
Teşekkürler.
 

ogilcin

Kıdemli Üye
1 Şub 2010
110
63
Önemli değil arkadaşlar ben hepinize teşekkür ederim,gerçekten çok uzun zaman geçti çünkü bu işin altından kalkamayacağımı sanmıştım :D ama hayırlısı artık elimden geldiği kadar getireceğim devamını
 
12 Şub 2010
15,006
543,774
Seri tamamlanmadan okumaya niyetim yok

Bu işten anlayan arkadaşların yorumlarından anlıyorum ki okumaya bir başlasam Son Kızılmaske sendromuna gireceğim:)

Hayır arkadaşlar ısrar etmeyin:D

Seri bitsin öyle

Allah muhafaza, maceranın sonunu iki yıl beklesem kurdeşen olurum:D

Teşekkürler ogilcin
 
Üst