Swamp Thing - Kırmızı Akan Kök

Zodyak--

Yeni Üye
24 Ağu 2020
9
200


Çeviri ve balonlamada bazı sıkıntılar var, farkındayım. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

(Tek sayı)

xO3ais.jpg
 
Son düzenleme:

bergill

Çeviri & Balonlama
23 Nis 2012
594
5,489
Pancar yanıyor ne alaka dedim bir an, sonra baktım ki orijinalinde "the beet goes on" diye geçiyor burada belli ki "the beat goes on" lafını değiştirerek kelime oyunu yapmışlar. Tabii bunu motamot "pancar" diye çevirince de çok alakasız olmuş ki "yanıyor" kısmı nereden çıktı ona anlam veremedim.
Beet aynı zamanda pancar kökü anlamına da gelen bir kelime o nedenle burada anlatılan hikayeyi ve pancarın kırmızı renkte olduğunu düşününce ve "goes on" kısmını da hikaye bazında akmak olarak düşünürsek "kırmızı akan kök" şeklinde bir çeviri daha uygun olur bence.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,669
İstanbul
Ellerinize sağlık. Gayet başarılı buldum... Swamp Thing'le ilgili başka projeleriniz varsa ayrıca memnuniyet duyarım :)
 

Zodyak--

Yeni Üye
24 Ağu 2020
9
200
Hocam, çevirirken çok düşündüm. ''go on''un yanmak anlamı olduğunu gördüm ve hikayenin içerisindeki bir olaya gönderme olabileceğini düşünüp o şekilde çevirdim. Swamp Thing'in göğsünden çıkardığı şeyi de kökten ziyade pancara benzettiğim için o şekilde çevirdim ama sizin önerdiğiniz çeviri şekli daha çok aklıma yattı ve ''Kırmızı akan kök'' şeklinde değiştirdim. Yardımınız için teşekkür ederim.
 

toxine

Onursal Üye
11 Mar 2013
995
3,267
Tespit edilemedi

Bitkiler için sürmek; filizlenmek, yeşermek, bitmek anlamında olabilir.
Ben de ancak kelime oyunu olarak kullanılabilir diye düşündüm, yukarıdaki
açıklamalara istinaden. Ellerine sağlık.
 

aziz balıkçı

Süper Üye
9 Ağu 2020
2,952
8,268
Sayın Zodyak-- bu serinin kış özel bölümünü okudum çizim se anlatım çok güzel ve beğendim. Tüm paylaşımlarınız için teşekkür ederim. bu paylaşılan cildi indiremiyorum. Link yenileme veya yeniden yüklemeniz mümkün mü? Sağlıklı günler dileklerimle.
 
Üst