Muhteşem Yazlar - Bölüm 1 - İstikamet Güney!

Mandos

Çeviri & Balonlama
23 Kas 2017
39
801
bilibililer001.jpg


Yazar: Zidrou Çizer: Jordi Lafebre
Çeviri: Lenard Balonlama: Mandos​

Bu nostaljik hikayede, Faldérault ailesi, yaklaşan bir boşanmanın arifesinde, aile dinamikleri iyice bozulmadan, son bir kez yaz tatili için bir araya geliyor. Yol boyunca, Brüksel’den Fransa’nın güneyine doğru ilerlerken, Pierre, Maddie ve çocuklar, ailece şarkılar söyleyerek, vahşi doğada kamp kurarak eğlenceli anlar geçiriyorlar. Sonunda ruhlarının tamamen yenilendiğini hissettikleri bir tatil.

Hikâyenin çerçevesi, bir ailenin yıllık yaz tatili. Ve bununla birlikte, aile, bağlılık ve etkileşim hakkında mükemmel bir hikâyemiz var. Sonra buna hasta bir aile üyesi ekleniyor. Ve eşlerin İş’te yaşanan hayal kırıklıklarının etkisiyle çekişmeler ve altta yatan duygular açığa çıkıyor, böylece hikâye çok daha dinamik, ilgi çekici ve karmaşık bir hale bürünüyor.

Zidrou, bizlere gündelik hayatın özlerinden bir kez daha merak uyandırıcı ve duygusal bir öykü sunmayı başarıyor. Temelinde basit bir aile gezisi gibi gözüken öyküden, karakterlere verilen kanlı canlı kişilikler, onların ihtiyaçları ve duygularıyla ortaya çok daha özel bir iş çıkmış.

Lafebre, günümüzün hızla yükselen yetenekli sanatçılarından biri. Etkileyici karakter yaratımları, zengin arka planlar ve panel geçişleriyle bizi anlatımına ustaca dâhil ediyor. Bunu en iyi Maddie’nin evden ayrılırken, diyaloğa ihtiyaç duymadan tüm ruh halini yansıtmasından, daha sonra, Maddie’nin Pierre’le tartışmasında, ikiye bölünmüş olan panelde, mücadele ve hayal kırıklığını bir arada vermesinden rahatça fark edebiliyorsunuz.

Çoğu Frankofon’da olduğu gibi, sayfa başına çok sayıda panel var, ama asla sıkışık veya yersiz hissettirmiyor. Diyaloglar ve çizimler birbiriyle uyum içinde bir bütünü oluşturmuş.

Çizgi romanın renklendirmesi dijital, ancak Lafebre ve Peña, bunun mümkün mertebe doğal durmasını sağlamak için oldukça ince dokunuşlar yapmışlar.

Lenard'ın derlemiş olduğu enteresan bilgiler için Bilibililer'i ziyaret edebilirsiniz:

 

Mandos

Çeviri & Balonlama
23 Kas 2017
39
801
Bi hata oldu galiba, iki tane açıldı konu. Diğeri silinirse bahtiyar olurum. :)
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,656
Kasımpaşa
Daha henüz başlarda Red Kit okuyan bir çocuk...
İlerleyen sayfalarda zagor adlı bir çizgi roman...
Tenten'in biblosunu hediye eden satıcı kadın...
Bir tenten afişi..
Ve çizgi roman çizeri bir kahraman...
Çok güzel bir öykü...
Nefis çizimler...
Bayıldım okumaya...
Sağ olun dostlar, sayenizde görebildim.
 
Üst