Transmetropolitan Çok Yakında Sizlerle (Türkçe)

Ravage

Çeviri & Balonlama
13 Ağu 2009
329
3,607
Sevgili Çizgi Diyarı ailesi.

Beni tanıyan tanır artık, ortalıkta fazla görünmeyen ve ortama zor uyum sağlayan bir yapıya sahibim. Arada çıkıp işimi yayınlar, uzun süre susar sonra tekrar çıkarım. The Punisher'ı Frank Castle ile suça karşı olan ortak nefretimizi dindirmek için çevirmiştim, Scalped'ı ise Dünyanın en korkunç yerlerinde bile kendi insanlarını korumak adına herşeye karşı çıkan, bu uğurda gerek ruhunu gerek servetini gerek hayatını ortaya koyan Red Crow ya da ait olduğu yerleri bir daha asla unutamayacak olan Dashiell'in hikayesini aktarmaya çalıştım...

Son birkaç gündür ülkemizde olan olaylara sessiz kalmadım. Baskıcılığa karşı gereken her türlü desteği verdim ve vermeye devam ediyorum. Fakat boş zamanlarımda olmuyor değil. Bu yüzden bu geçen boş zamanımı faydalı bir işle değerlendirmeyi uygun gördüm.

Böylece bir sonraki çeviri projeme başlıyorum, Dünyada V For Vendetta ile birlikte anarşizmin sembolleri halinden biri haline gelmeyi başarmış, halen Türkiye'de çevrilememiş olmasını çizgi roman dünyası açısından gerçek bir utanç olduğunu varsaydığım bir eser :
TRANSMETROPOLITAN.


transmetropolitan-14-p071.jpg


Eminim yukarıdaki şahsı tanımasanızda arada en az bir iki kez de olsa kendisini çeşitli forumlarda hatta ikonik gözlüğünü belki de çeşitli direnişlerde takıldığını görmüşlüğünüz vardır.

Gelecekte geçen hikayemizde insanların büyük kısmı "Şehir" adını verdikleri tek büyük metropolde toplanmıştır. Demokrasinin hala aktif olduğu şehirde ipler sürekli birilerinin elindedir. Bu gizli kişilerin korktuğu tek kişi ise gazeteci Spider Jerusalem. Çekinmeden yazdığı yazılar sayesinde hem patronları hemde üst tabaka tarafından sevilmeyen bir kişi. Fakat ne yazık ki Şehrin Başkanına bile korku salmayı başaran Jerusalem'in dünyası gelecek seçimlerin adayı tarafından alt üst olacaktır.
Provakatörlük ve aldatmaca konusunda usta bir başkanlık adayı olan Callaghan'ı bütün Şehir desteklemektedir. Fakat Callaghan'ın aslında tek istediği alt tabaka olarak gördüğü ve aşağıladığı insanları köleleştirerek kendine bir taht kurmaktır.
Zaten bir baş belası olarak görülen Spider'ın artık tek şansı vardır, ne pahasına olursa olsun Başkan Callaghan'ı indirmek...

Benden şimdilik bu kadar çünkü işimdeyim gücümdeyim :D
Akşam iş çıkışı eve vardığım gibi elimden geldiğince ilk sayıyı çevirmeye başlayacağım. Zira bildiğiniz gibi akşamları evde oturmak pek mümkün değil bu aralar. ;)

Teşekkür etmek isterseniz de hiç gerek yok der susarım. Eğer ki birilerinin kandırılmış, yıkanmış zihinlerini bir parça da olsa değiştirebilecekse tüm vaktim V For Vendetta, Transmetropolitan gibi diktatörlüğe karşı çıkan çizgiromanları türkçeye çevirmeye feda olsun... Meydanlarda V maskelerinin yanında bir tek Spider Jerusalem gözlüğü bile görsem bilin ki bir yerlerden size teşekkür ediyorumdur zaten...

Görüşmek üzere.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Değerli dostum, seni de işlerini de çok iyi biliyoruz.
Bir seriye başlayınca sonuna kadar gidersin.
Bizi mutlu eden bir haber verdin.
Çalışmalarında kolaylıklar dilerim.
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Çok güzel bir haber..
Çok güzel bir sunum..
Şimdiden sabırsızlanmaya başladım..
Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum..
 

f.erince

Süper Üye
6 Eki 2009
521
2,669
Hiç duymamıştım, şimdi biraz araştırdım ve çok heyecanlandım. Hevesle bekleyeceğim.
Düşüncelerinize tüm kalbimle katılıyorum. İyi çalışmalar.
 

mustibey

Süper Üye
23 Ara 2010
2,161
4,967
Elinize/emeğinize sağlık! Açıklamalarınıza gönülden katılıyorum. Birşeyleri sallamak gerekiyor "UYANIN" diye, teşekkürler!
 

ed86

Süper Üye
3 Kas 2018
824
1,609
Kimse basmadı daha. Umarım çevirecek seri arayan üstatların dikkatini çeker.
 
Üst