Comics sevmeyenlerin okuması gereken comic

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bergill

Çeviri & Balonlama
23 Nis 2012
594
5,490
Normalde kim neyi okumuş ya da okumamış pek umursamam açıkçası ama bu seferlik bir istisna yapacağım. Daredevil'in "Rus Ruleti" isimli çizgi romanını "comics" seven sevmeyen herkes okumalı.

Peki neden?

Öncelikle bu çizgi roman alışıldık süper kahraman hikayelerinden çok farklı bir hikayeye sahip. Bu hikayede süper kahramanlı comics'lerin olmazsa olmazı aksiyonlu sahneler yok, hatta hiç aksiyon yok. Bu hikayede günü kurtaran ve hep kazanan kahramanlar da yok. Hepsi bir yana bu hikayede hemen her comics'te karşımıza çıkan doğruluk, iyilik ve adalet gibi kavramlar da yok.

O yok, bu yok, peki ne var?

Bu hikayede hatalarıyla yüzleşen bir "kahraman" var. Bu hikayede sistem eleştirisi, kahraman kavramının sorgulanması ve de her türlü şiddet kullanımının eleştirisi var. Hepsinden öte Amerika gibi silahlara ulaşımın çok kolay olduğu bir ülkenin eleştirisi ve bu ulaşım kolaylığının getirisi olan silah şiddetinin eleştirisi var. Yakın zamanda olan Florida'daki silahlı okul saldırısı da çizgi romanda ele alınan bu konunun günümüzde hâlâ daha geçerliliğini koruduğunu göstermekte.

Lafı daha fazla uzatmadan yakında okuyabileceğiniz bu çizgi romandan tadımlık bir kare bırakıp kaçıyorum.

daredevil-photo-u49

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst