![]() |
Batman - The Dark Knight #1 (The New 52!)Çeviri Balonlama Denemeler / Alıştırmalar |
Anketimiz: Çeviri-Balonlama Nasıl Olmuş ? | |||
Mükemmel |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 26.47% |
İyi |
11 | 32.35% |
Orta |
8 | 23.53% |
Kötü |
2 | 5.88% |
Çok Kötü |
4 | 11.76% |
Katılımcı sayısı: 34. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor |
![]() ![]() |
|
Seçenekler | Stil |
![]() |
#1 |
Aktif Üye |
![]() Evet arkadaşlar uzun uğraşlar sonunda AtomBat000 arkadaşımızla birlikte ilk çeviri ve balonlamamızı bitirmiş bulunuyoruz. Mutlaka hatalar ve eksiklikler vardır. İnşallah beğenirsiniz. İyi okumalar iyi eğlenceler.
![]() Türkçe ..... İngilizce [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Konu direnc11 tarafından (03.Mayıs.2023 Saat 22:14 ) değiştirilmiştir. Sebep: Görsel yenilendi |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#2 |
Yönetici Üyelik tarihi: 23.Ekim.2009
•Rep Puanı : 166601
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Öncelikle medeni cesaretinizden dolayı her ikinizide kutlarım ve teşekkür ederim.
Şimdi sıra eleştiride ![]() Balonlara yazıları ortalamamanız kötü olmuş. Paragraf sütunundan ortalama seçeneğini seçseniz hem işiniz kolaylaşmış olacakmış hemde balonlara yazılar değmeyecekmiş. Birde eğer yazı sığmıyorsa, misal font büyüklüğü 5, sekmelerden 4,8 veya 4,6 gibi ufaltma yolu her zaman işe yarar. Hem yazı fontunu küçültüğünüz belli olmaz hemde balona yazıları sığdırmış olursunuz. Çeviride ise belki doğru çevrilmiş olsada Türkçeleştirmede sıkıntı var biraz. Senelerdir bu kitapları okuyorsunuz arkadaşlar. Kendinizede güveniniz var, o kısımda sıkıntı yok. Anladığınızı konuşma dilinde kendinizce yorumlayarak Türkçeleştirin lütfen. Umarım dost tavsiyeleri sizi üzmemiştir. ![]() Nazımızda cazımızda sevdiklerimize geçiyor neticede ![]() Ha evet devamı gelmezse peşinize pis düşerim ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Aktif Üye |
![]()
Ağır geldi la
![]() ![]() |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#4 |
Çeviri Balonlama Üyelik tarihi: 17.Nisan.2011
•Rep Puanı : 103844
•Rep Seviyesi :
![]()
İlk çalışma olduğu için bu yanlışlıkların olması normaldir. İlk çalışma için zaten çok zor bir seriye girişmişsiniz. Batman iyi derecede İngilizce ve iyi derecede grafik bilgisi ister gerçi New 52! serilerinin çoğu iyi grafik istiyor. Gönül isterdi ki daha kolay bir seri ile başlangıç yapsaydınız. Şimdi incelememe geçeyim.
Balonlamada fontları kim seçmişse güzel olmuş ![]() ![]() Gotham değil Arkham Asylum!!!!! Evet çeviri biraz duru kalmış. Konuşma dili yansıyamamış ve Gotham'ın o karanlık havasını verememiş. Çeviri için denilecek şey basit. Kelime kelime veyahut kelimelerin Türkçe manasından daha çok cümlenin Türkçe söyleniş biçimi daha iyi olur. Yani "I'm coming" "Ben geliyor" değil "Geliyorum"dur. Çeviriden pek anlamayan biri olarak gereksiz özne kullanımı ve Türkçe'ye adaptasyon hariç bişey diyemeyeceğim ha birde Gotham Akıl Hastanesi değil! Arkham Asylum ha çevircekseniz Arkham Akıl Hapishanesi!!!!! Teşekkür ettim paylaşım için. Umarım yorumlarımı kırıcı bulmamışsınızdır. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#5 |
Çeviri Balonlama Üyelik tarihi: 06.Mart.2011
•Rep Puanı : 15892
•Rep Seviyesi :
![]()
Bence En büyük sorun yazıların balon çerçevesine değmesinde...Bir kaç yerde olması normaldir.Ama birçok yerde rastladım..Bu hususa 2. çalışmanızda dahada dikkat edersiniz.
Bu arada iyi dedim.Çünkü sonuçta ilk çalışma..Daha iyilerinide okuyacağız inşallah.Benim ilk çalışmam çokkk çokkk daha kötüydü ![]() Devamını bekliyorum... |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 05.Eylül.2013
•Rep Puanı : 1112
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ben beğendim güzel olmuş. Yeni Batman'in de bence en iyi serisini seçmişsiniz.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#7 |
Aktif Üye |
![]()
Dostlarım hata mutlaka olacak nede olsa ilk balonlama ve çeviri istediğiniz yorumu atabilirsiniz.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#8 |
Aktif Üye Üyelik tarihi: 25.Eylül.2009
•Rep Puanı : 8570
•Rep Seviyesi :
![]()
Her ikinizinde emeğine sağlık,çok teşekkürler
![]() |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#9 |
Süper Üye Üyelik tarihi: 12.Ocak.2010
•Rep Puanı : 19872
•Rep Seviyesi :
![]()
Bruce abi üşümesin atem hemen arşive.
![]() |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#10 |
Yönetici Üyelik tarihi: 09.Nisan.2013
•Rep Puanı : 1017866
•Rep Seviyesi :
![]()
Balonlama işinde acemi birisi olarak başarılarınızın devamını dilemekten başka yorum yapamayacağım. Tebrikler ve teşekkürler.
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Batman-The Dark Knight 01-50.. | büyük beyaz | Batman Comics | 1 | 25.Eylül.2022 15:34 |
Batman - The Dark Knight 08 | strider | The New 52! | 0 | 25.Nisan.2012 19:38 |
NEW 52 Flash & Batman dark knight | enigma23 | SenSei'den Çeviri İstekleriniz | 0 | 03.Aralık.2011 19:53 |
Batman - The Dark Knight | nireng | The New 52! | 1 | 29.Eylül.2011 18:02 |