Çağdaş Sanat Bilim-Kurgu Dergisi Sayı: 1 Pdf

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
801
12,206
Çağdaş Sanat Bilim-Kurgu Dergisi Sayı: 1 Pdf

cb013caa375.jpeg



327071c4628.jpeg

Adobe Reader ile Tıpkıçekim Pdf ClearScan:


7772dcd504a.jpeg

Abbyy Fine Reader ile Tıpkıçekim Pdf Ocr:


489cecc53d3.jpeg

Adobe ile Özel Renkli Düzenleme Pdf Cs:


47c2c5d5def.jpeg

Abbbyy ile Özel Renkli Düzenleme Pdf Cs:


"Bilimkurgu dergiciliğinde, 80'lerde çıkabilmiş az bilinen bir yayındır. 1988 yılında 3 sayı çıkmıştır. Derginin sayfaları arasında Metin Demirhan'ın ilk dönem bilimkurgu çizgiroman çalışması "Şafağın İlk Pırıltısı" yer alır. Derginin üç sayısı boyu yayınlanan çizgiroman, Mad Max ve Blade Runner'dan etkiler taşıyan distopik bir hikaye anlatır. Derginin diğer çizgiromanı, derginin sahibi Ekrem Kasım'ın yazıp çizdiği Altar olmuştur."

AdobeReader ile ClearScan ile AbbyyFineReader karşılaştırması:

32250943cbb.jpeg

Abbyy ile işlem görmüş bir sayfa...

Elimizde kopyalanamayan resim bazlı bir pdf varsa, ve biz bu pdf'yi en iyi ve en net bir şekilde yine pdf olarak sunmak istiyorsak, Adobe clearscan bu noktada bize hizmet eder. Clearscan ile ortaya çıkan pdf dosyasında kitabın yazı stiline en yakın ve en net görüntüyü elde ederiz. Bu pdf dosyasını, kindle gibi bir e-kitap okuyucuda açtığımızda bize orjinal kitap tadını verir. Halbuki aynı pdf'yi abbyy ile ocr yapıp kindle'de okumaya çalıştığınızda aynı tadı alamazsınız.

Eğer elinizdeki pdf dosyasını word'e aktarıp, word'de düzenleme yapacaksanız, clearscan ile uğraşmanıza hiç gerek yok. Bu işlemi abbyy ile yapmak muhtemelen daha iyi sonuç verebilir.
Dolayısıyla burada iki farklı süreçten bahsediyoruz. Pdf'yi pdf olarak muhafaza edeceksek, clearscan; word'e aktaracaksak abbyy.

Bir pdf'i epub'a çevirmek istiyorsanız, clearscan yapmadan önce, abbyy ile html'e (web sayfasına) dönüştürünüz. Sonra html sayfasının tümünü seçip word'e kopyalınız. Word'de gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra, Atlantis Word Processor ya da Sigil programı ile epub yapabilirsiniz.

Abbyy ile karakter tanımadan geçen pdf dosyasında yazılarda kalite kaybı olur. Clearscan'da ise aksine kalite artar.


88f5680ebf1.jpeg

Abbyy ile metin tanıma örneği.


589107bdd00.jpeg

Adobe ile metin tanıma örneği.

Bu nedenle, taramayı abbyy ile yapabilirsiniz. Word'e aktarırken abbyy'yi kullanabilirsiniz. Ama Optik Karakter Tanıma (OCR) konusunda clearscan'ı tercih ediniz. Pişman olmazsınız.
 
Üst