Blueberry Cilt 6 - Melek Yüzlü

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
830956


Michael "Mike" Steve Donovan... Namıdiğer Teğmen Blueberry... Frankofon çizgi romanın temel taşlarından biri olan bu sıra dışı Western, nihayet yıllar sonra tekrar Türk okurunun huzurunda. 1963 yılında Jean-Michel Charlier tarafından kaleme alınan serinin grafik yaratıcısı ise Jerry Spring'le Western çizgi romanında büyük tecrübe kazanmış olan Jean "Mœbius" Giraud'dur.

Alkole düşkün, kural tanımayan, hilebaz ve karanlık kişiliğiyle Teğmen Blueberry, o yıllar için kabul edilmesi zor şiddet ve cinsellik öğeleriyle Avrupa çizgi romanındaki "anti-kahramanların" ilk prototiplerinden birisini teşkil etti. Amerikan İç Savaşı'nın tüm vahşetini yaşamış olan Blueberry, savaşın doğal neticesi olarak sert, ülküsüz, amaçsız ve para hariç hiçbir değeri umursamayan asi bir karakter görüntüsüyle ilk andan itibaren dikkatleri çekmeyi başardı.

Amerika Konfedere Devletleri'nin 1.000.000 altın doları, iç savaşı kaybeden Güneyli Başkan Jefferson Davis tarafından saklanır. Yenik başkanın amacı bu altınlarla Güney ordusunu yeniden kurmaktır. Ancak bu muhteşem hazine daha sonra kaybolur. Konudan haberdar olan Birleşik Devletler Hükümeti, altını bulmak üzere Teğmen Blueberry'ye baskı yaparak onu görevlendirir. Üç kitap sürecek "Konfederelerin Altını" hikâyesinin bu ilk ayağında Blueberry'nin yolu Meksika'nın Chihuahua şehrine ve buradaki inci gibi bir sarışına doğru uzanır. Tuzaklarla dolu yolda asi Güneyli askerler, Meksikalı milisler ve hepsinden önemlisi Chihuahua'nın zalim Valisi Lopez, Blueberry'nin hayatını zehir etmeye ant içmişlerdir...
(Tanıtım Bülteninden)

Türkçe (Orijinal Dili:Fransızca)
48 s. -- 2. Hamur-- Ciltsiz -- 27 x 19 cm
İstanbul, 2015
ISBN : 9786059071369
Etiket Fiyatı : 20,00 TL (KDV Dâhil)
idefix Fiyatı :14,60 TL (KDV Dâhil)
 
Üst