Sweet Tooth - 01 Türkçe

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,010
denize sıfır
Genç dostumuz Burak (Young werther) çevirisini yaptı, ben de balonladım. İlginç bir öykü, hayal dünyamızın sınırlarını zorlayan çizimlerle keyfini sürmenizi dileriz.

01nxn.jpg

( Sweet Tooth
(okuyucuya genel bilgi amaçlı bir yazı)
Kanadalı Jeff Lemire'in hem yazdığı hem de çizdiği SweetTooth'un ilk sayısı 2009 da yayınlanmıştır seri 40 sayıdan oluşmaktadır.
Romanda melez canlılardan (insan-hayvan arası bir tür) bahsedilmektedir.Hikayenin baş kahramanları Gus ve Jeppard'dır.
Gus, geyik boynuzlarına sahiptir ve babasıyla birlikte ormanın derinliklerinde yalnız yaşamaktadır.
Babası ona kendini korumayı, ürün yetiştirmeyi öğretir ve sürekli bir nasihat verir; Ormanın ötesine asla geçmemelidir, çünkü orada ateş vardır, ölüm vardır.
Babasının hastalık nedeniyle ölmesinden sonra, yapayalnız kalan Gus'u yakalamak isteyen yabancı adamlar ormana gelir.
Ancak başka bir yabancı olan Jeppard onu korur.
Gus,hastalıklı bir dünyada hayatta kalabilmesini sağlayan ilginç fiziksel özellikleriyle herkesin dikkatini çekmektedir.
Jeppard, Gus’a kendisiyle gelmesini, onu “Preserve”ye götürerek korunmasını sağlayacağını söyler.
Önce itiraz eden Gus, daha sonra onunla gitmeye karar verir.Yolda başlarına pek çok şey gelecektir… )


02lvl.jpg

Font: La Fayette



************ Telif Hakları Nedeniyle Link Kaldırıldı ************
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

bylrzgr

Kıdemli Üye
16 Tem 2011
222
203
2 manara paylaşımından sonra birde vertigo paylaşımı... bütün çizgidiyarına teşekkürler
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,088
36,756
İstanbul
Ağzım kulaklarımda...

Genel olarak Vertigo'nun bastığı eserleri oldukça beğeniyorum. Sweet Tooth'un da ilk birkaç sayısını okumuş büyük keyif almıştım. Ancak araya giren kesintiler, dünya telaşı derken yarım kalmıştı. İyi ki yarım kalmış diyorum artık. Sevgili young werther ve büyük beyaz ikilisinin çalışması sayesinde bu seriyi ana dilimde okuma şansına sahip oluyorum.

Her iki dostuma da teşekkür ediyorum. Young werther'i dilinin akıcılığı ve nitelikli çevirisi için ayrıca tebrik ediyorum. Türkçe hakimiyeti ve kullanılan üslup bizi çok ama çok keyifli günlerin beklediğine işaret ediyor.

Ellerinize sağlık, dostlar.
 

comedian

Onursal Üye
13 Tem 2012
1,275
4,695
bende işi genel olarak beğendim ellerinize sağlık.

yalnız en önemli kısmı büyükbeyaz dostuma tavsiyem kapaktaki yazıları en azından bundan sonraki sayılarda kapağı çok deforme etmeyecek şekilde kullanmasıdır. bence daha ufak ve kenarda kapağı fazla etkilemeden kullanırsanız daha hoş olur.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,088
36,756
İstanbul
Sunumda da belirtildiği üzere Jeff Lemire bu çizgi romanın hem yazarı, hem çizeri. Görece genç olmasına rağmen (1976 doğumlu) çizgi roman dünyasında hızlı bir yükseliş yaşadığını söylemek mümkün. Herhalde Sweeth Tooth'un da bunda epeyce katkısı var. Aslında çizimleri için mükemmel dersek epey abartmış oluruz sanki fakat tuhaf bir biçimde etkileyici olduğunu söylemeliyim. Yazarlığı için çok daha olumlu görüşüm. En azından okuduğum birkaç Sweeth Tooth sayısı için söyleyebilirim bunu. Seri bittiğinde daha net bir fikrim olur herhalde.

Ankara doğumlu çizer Mahmud Anjum Asrar ile de birlikte bir işe (Brightest Day: Atom) imza attıklarını söylemek lazım. Jeff Lemire'yi tanımaya çalışırken böyle bir tesadüfle karşılaşmak hoş oldu doğrusu. Avusturyalı bir anne ve Pakistanlı bir babadan olan Asrar Türkiye'de doğmuş ve üniversiteyi de Türkiye'de okumuş. İtiraf edeyim; kendisi hakkında hiç bilgim yoktu.

Vesile olduklarınız için bir kez daha teşekkür ederim, sevgili dostlarım.
 

uzung

Yönetici
Yönetici
14 Ağu 2009
3,396
26,110
İstanbul
Çeviri ve balonlama olarak oldukça başarılı bulduğumu söylemeliyim.
Devamını bekleyenlerden olacağım. Teşekkürler ve başarılar.
 

huaynacapac

Yeni Üye
13 Ara 2012
20
249
İngilizce 15 sayısını okuduğum, okumaya devam ettiğim çok güzel bir seridir. Görünce teşekkür etmeden geçmek istemedim. ELinize emeğinize sağlık.
 
12 Şub 2010
15,006
543,756
Başlangıç olarak ilginç geldi

Devamını okuduktan sonra karar vereyim

Seçim, emek kalitesi hakkında üstadların övgüleri benim için yeterli referans tabii

Çok teşekkür ediyorum dostlar; devamını bekleyeceğim
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,638
İzmir
Vertigo etiketiyle çıkan çizgi romanları beğenirim.
İlgi çekici hikayeleri vardır ve süper kahraman sevmeyen kişilerin ilgiyle takip edecekleri serileri oluşturur. İlk sayısı çok ilginçti. O kadar çok mutant ve postapokaliptik dünya hikayesi okudum ama bu çok farklı geldi. Bakalım devamı nasıl olacak.

Emekleriniz için teşekküreler.
 

colossus

Aktif Üye
29 Ocak 2012
325
425
USA


Sevgili colossus, dosyanın rar olan uzantısını "rename" (ad değiştir) komutuyla cbr yazarak değiştirebilirsin. Başka bir şey yapmak gerekmiyor.

Ben bunu başka yerde de okudum ama uygulayamadım. Yeniden adlandırıp .cbr yazmıyor muyuz? Yada ben mi yanlış anladım.
 

young werther

Çeviri & Balonlama
15 Mar 2013
11
31
istanbul
Çeviri de Balonlama da çok güzel olmuş, elinize emeğinize sağlık ama hikaye saçma geldi bana, o kadar farklı ve güzel hikayeli çizgi romanlar varken (özellikle Frankofon tarzı)niye bu dandik seri diye sormadan edemiyor insan...
Bu tarz birşeyi geçen bir animede görmüştüm kadın Kurtadamla yatıyor çocukları yarı insan yarı kurt gibi oluyorlar böyle acayip kulaklı kuyruklu filan, bilimsel olarak pek olası değil böyle şeyler belki ondan bana o anime gibi bu çizgi romanda dandik gelmiştir.
Neyse sonuçta kendi sevdiğiniz ve yapmak istediğiniz bir şeyi yapıp bizlerle paylaştığınız için (her ne kadar bana göre olmasa da), teşekkürler.

Çizgi roman sevgi işi,dediğiniz gibi sevdiğimiz işleri paylaşmak istiyoruz. Sweet Tooth bana ilginç geldiği için çevirme isteği duydum ama herkese aynı etkiyi bırakacak diye bir kural yok.Yorumunuzu hikayeyi okumadan yaptığınızı düşünüyorum zira bilimsel olarak saçma dediğiniz olay bir mutasyon sonucu gerçekleşiyor yani verdiğiniz örnekteki gibi kahramanın annesi bir geyikle birlikte olmuyor.Mutasyon çizgi romanlarda sıkça karşımıza çıkan bir durum aslında.%99'u zararlı hatta öldürücü olan mutasyonların sadece %1 lik kısmı pozitif mutasyon olarak adlandırılır ve mutanta farklı özellikler kazandırır.Gus böyle bir mutasyona sahiptir ve bu durum onu hastalıklara karşı dayanıklı olmasını sağlar.Dandiklik konusuna gelince evet çok büyük bir satış rakamı yok ama kötü de sayılmaz çizgi roman satışlarına göre Sweet Tooth Vol. 1 Out of The Woods serisi 2010 yılında 55.sıradadır.

kaynak:
 

"penGO"

Süper Üye
12 Ara 2012
572
2,526
İlk başta biraz itici gelmişti ama okuduktan sonra beğendim... Devamını bekleyenlerdenim....
 

wolfieldt

Süper Üye
25 Şub 2017
4
2
çok teşekkür ederim.2007 yılındaki okuduğum frank millerin günah şehri buruk vedayı okuyunca hayatım değişti...çizgiroman deyip geçmeyin.çizgiroman okunarak yaşanan bir deneyim olduğundan insanın ruhuna sinemadan daha çok etki ediyor.bende zünnun hz yunus adlı 160 sayfalık bir çizgiroman yaptım.şu an piyasada...bu başarının enerji mimarı frank millerdir.
çekemiyosan beni....çatla geber geber...
çekemiyosan beni çatla geber geber.
seni be deccal yaratık fesatlığın yeter.
 
Son düzenleme:
Üst